用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼兒園媽咪~(PART II)歡迎新朋友加入 ...
樓主: 626mama
go

2005年出世或~宏福幼兒園媽咪~(PART II)歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

天藍,

我本應想星期五去明愛退番錢!
點知又唔記得左,真係超冇記性。

原來妳用Credit Card d分換換左咁多野,
我同軒爸唔喜歡簽CARD,所以好小分。

我果邊第一期有高清覆蓋,不過仲未打算整住,
希望遲D定D才決定是否加個盒。
妳果邊未覆蓋最好唔好買住呀,唔係壞左都
唔知,是關冇得試丫嗎。好以近掛有個排子特
然平左好多,原來佢個制式唔同,我地買左都
睇唔到嫁。不過我都唔識,都係聽軒爸講。

呵呵~~~~妳當我係小朋友咩,我點會呷醋喎,
軒軒仲係最早已經收到禮果個添。

昊藍乜早上6點就起身,天都未光,架搖控
消防車新買嫁,係咪掛住架車仔,所以一早
起身玩呀。可能妳都要帶返黑超Look同昊藍
盼一隊。

我星期六都有去太古城睇放濕機,吉之島有
成廿個款,最平都要299.90,500.00
都幾睇得下。我想要平靚正同細,
睇完順便同軒軒去坐電車,
軒軒都係第一次坐,佢好開心呀,
仲好舒服添,因為軒軒坐了一陣就訓左喇。

pcdogxx ,

呵呵~~~我慢動作回復中。

我同天藍係另外一個TOPS識左好內嫁喇。
識果時軒軒都未夠一歲。
開這個TOPS之前我同佢同另外BK媽媽都出過來幾次。
之前我地攪活動出來密D,而家就小左。仲有時攪唔成。

原文章由 pcdogxx 於 08-1-7 04:30 PM 發表
我都記得果日開家長日係軒軒生日呀.. 不過點解你會識626mama先既?   

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-7 17:37 編輯 ]

各位,
匡匡由蜜蜂BB轉左做四方帽先生 嘻嘻!!

pcdogxx, update架喇,唔好再炸型!

pcdogxx
估唔到今晚撞到妳地一家三口仲可以打尖上小巴,嘻嘻!!

626mama
我就知妳同天藍識左好耐呢~

ElainAiolia
真係thank you晒聰爸!! 今次我認得佢喇!!

天藍,
岩岩聰爸速遞左妳份禮物過黎,嘩! 咁大份既!? 我留番俾匡匡自己拆先!:loveliness:

有新車玩,仲係搖控消防車喎! 昊藍一見天光仲唔即刻起身去玩咩!! 通常星期一就最眼訓,妳仲咁早起身咁夜訓,緊係睡魔急call~

HONGMIMI,

匡匡個四方帽先生唔錯喎, 面仔真係V左好多喎。:cry:
剛剛返學就畢業。

妳知我同天藍識左好耐... ... ... ::" />
比妳發現左添。  

原文章由 hongmimi 於 08-1-7 10:41 PM 發表
626mama,
我就知妳同天藍識左好耐呢~

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-8 09:25 編輯 ]

Dear all mami,
好緊張,一陣間會同埋聰爸去學校開生日會 ,唔知會係點o既呢?

呢二晚,子聰唔知做乜鬼成晚喊 ,第一晚(星期日)以為玩得癲及開心得滯先咁,點知尋晚又係咁,所以諗住今晚比D保嬰丹佢食 ,睇o下會唔會好D

星期日(6/1),我o地參加o左公司o既親子一日遊,去o左香薰園、錦田紅磚屋、品珍醬油廠,而lunch係機場富豪酒店食lunch buffet(約個半鐘),只不個每位$80-,真係超抵 ,最衰一定要直系家屬,如果唔係都叫埋你o地一齊去,hongmimpcdogxxo地又唔參加

天藍 / 626mama,
23/11果日退出o左,無得去真係幾唔開心

天藍,
咁好呀,私人珍藏一張昊藍o既相比我咁多謝呀:D !

哈,哈,封面人物雖然子聰都遲,但最遲果個好似係 ……….

有關聰爸D疤,佢都唔理,我諗買埋D去疤膏比佢揸,佢都唔會用(因佢不嬲唔揸o野,只係有時爆拆,爆到好痛先求其揸D o ),不如留番比自己揸暗瘡印好過D相唔使多謝。

多謝你送o左份禮物比子聰生日 ,佢已即時拆開,仲好開心o忝;另外,匡匡果份已幫你比ohongmimi喇。

hongmimi,
尋晚唔好意思 ,咁夜先攞份禮物比你,我諗住你去睇完匡匡返o黎,D時間差唔多,所以點o左聰爸攞比你,因唔想再比你見到我著住睡衣呢

匡匡張新相好大個仔,無咁BB樣,帶著頂帽,仲似模似樣o

匡匡病完之後瘦o左都好正常,不過唔緊要,佢咁擦得好快D肉又返來la

嘩,你就好la,又去旅行 ,我唯有又等睇你D相,以解我無得去旅行之苦

我個fd係信興做o15年以上,我都唔知佢識唔識你個妹 ,我個fdMickey,但我唔知佢做邊個部門。

聰爸有同我講佢撞到你o地,但佢痴痴呆呆話唔知幾時同係邊度 。個個都話佢瘦o左佢都不知幾開心 ,所以佢唔會刻意食番多D o野。

626mama,
軒軒又喊到嘔,會唔會潛意識佢已倚賴oMiss Gloria,所以一見唔到佢就好驚就會喊

放濕機千色店都有幾多款低至二佰幾蚊至八佰蚊都有。

pcdogxx,
你知唔知硬頸又可以叫做倔強,會唔會佢做錯o野,你好惡咁鬧佢 ,佢好唔開心先無反應,由得你鬧 ,或者你又試o下,下次佢做錯o野,你同佢講媽o米好嬲呀,鈞渝如果唔同媽o米講對唔住或Sorry,媽o米唔會再同你講o野。子聰同鈞渝相反,佢細個果時一做錯o野,我o地一叫佢全名 ,佢就會即刻喊 ,我o地會叫佢講對唔住或者Sorry同埋話佢知錯乜o野,佢都肯講,而家講到順晒,有時都好悔氣咁對唔住或者Sorry ,我就要佢一定要望住對方,等佢無咁悔氣。

hongmimi,

嘩~~匡匡咁快畢業仲做埋封面人物勁呀!!!

原文章由 hongmimi 於 08-1-7 22:22 發表
各位,
匡匡由蜜蜂BB轉左做四方帽先生 嘻嘻!!

pcdogxx, 最update架喇,唔好再炸型!  

ElainAiolia,
妳唔想再俾我見個睡衣樣,但今次係我既睡衣look被聰爸見到呢

我地通常星期一唔返去睇匡匡,因為星期六日被佢"折磨"完我地要休息下 。擒晚去荃灣食完飯係小巴站撞到鈞渝一家三口,一齊搭車返屋企囉!

妳地去唔去啫! 我差3個包團 一齊去啦!

哈哈! 我阿妹識妳個fd架! 佢話佢係影音部,阿妹未入去之前妳個fd已經係到做!

ElainAiolia / hongmimi,

最衰我唔係住你地個到, 唔係又有睡衣look,
你地唔使甘客氣, 只係小禮物只想大家既小朋友
都開心o!!!

子聰都做左封面人物
你同聰爸今日返學校開生日會, 有時間返來報告
下情況如何!
聰爸同昊爸都係一樣都係唔搽cream, 只會係爆拆
得好犀利先會搽cream, 可能男人個個都係甘唔會
好似女人甘姿整。

626mama,

琴日軒軒唔見Miss Gloria哭又嘔, 真係慘!:(
琴日我送仔仔返學都唔見Miss Gloria,
知係咪無返? 因我見係每月check體溫個
張紙到琴日個簽名唔似Miss Gloria個簽名,
唔知係咪放左假?
到家長日個日你問下Miss Gloria軒軒情況
? 希望軒軒快d唔好哭, 昊藍係校門等你
入去玩車車。
你未去明愛退錢, 你記得有時間就去啦! 唔好
唔記得益左佢地~~

pcdogxx,

我同626mama係葵青區個邊個個topic到識
! 都識左好耐仔仔未夠一歲都識啦! 跟住甘
岩大家以家又同一間幼稚園咪又一齊過o黎吹水!!!
個隻三蛇膽我未必買, 因我都仲有川貝未食晒!
同最近我朋友佢訂左d正牌鱷魚肉我搭單訂左
半斤, 諗住比仔仔飲下睇下會唔會好d, 因係熟
人訂, 同我地大批一訂訂十斤, 每人分D我要半
斤我朋友話分到四次煲, 加川貝, 蜜早, 豬肉,
因係熟人訂同個間公司都係係香港買鱷魚肉好
出名, 個次新聞話有假貨個間就無份, 係正貨消
委會雜誌都係話係個間係買正牌貨, 我見甘同
多人訂個價錢比自己上去買平, 我訂半斤先$2xx,

自己上去佢公司半斤買要成$3xx,貴成一百蚊
個間公司叫合昌, 係深水總公司係香港開左好
多年, 兩個月係荃灣南豐開分店, 你地有興趣可
去睇下,or 想有折平D可搭我買, 個間公司都有向螺
頭買, 我朋友話煲個湯都好味好甜, 如你地有
興趣可睇下~~

原文章由 pcdogxx 於 08-1-7 16:30 發表
我覺得鈞渝比較硬頸既地方就係佢做錯事, 你好惡咁鬧佢, 佢都冇反應..打又唔會喊..   佢會聽住你鬧佢, 但係個樣係好唔忿氣果隻..  又唔講對唔住..  真係唔知點好..  有時我會講你做錯事, 媽咪好嬲, 我 ...

天藍,
好在妳講一講,然後我依626mama教落禁掣先睇到子聰張新封面~

咁細張既... 睇到我眼朦朦~

各位,

而家到我好多野做,
月結都仲未開始做,
10號前要交數。
加上老細坐係度,
見妳地係咁留言我就齋睇,
遲D 真係有排回復。

626mama,

同病相鄰, 我到依家都未埋到月結, 1月既野又追緊黎...死得...我都要努力d睇番d留言先

原文章由 626mama 於 08-1-8 13:08 發表
各位,

而家到我好多野做,
月結都仲未開始做,
10號前要交數。
加上老細坐係度,
見妳地係咁留言我就齋睇,
遲D 真係有排回復。

天藍,

我都去合昌買干既鱷魚肉, 我奶奶經常同d川貝瘦肉無花果煲俾我地飲家, “樓上都有得賣都ok,(消委會都話呢間都係正貨) 不過產地就唔同, 價錢平過合昌d, 如果係vip仲平d, d川貝都好正家.
我對d螺頭有興趣呀, 唔知你可唔可以話俾我聽how much… thank you!!

Hongmimi,
有旅行去呀, 去邊呀, 我又想去, 包團好好玩囉

我想請問下你地話個d雜誌封面相係邊度睇家?? 因為我唔係太熟唔知邊度有得睇??

聰爸好返返得屋企真係好, d男人都唔係好理個d, 翔仔老豆又係咁, 個撻疤又大又肉酸咁係隻左前臂度, 佢都話冇野, 攪到好似出黎行個d人咁, ElainAiolia/ hongmimpcdogxx 記得同老公講唔好查翔爸身份證呀, 雖然佢係大大隻,樣衰衰, 成身都係疤痕, 但佢係良好市民黎家.

Pcdogxx,
鈞渝真係好叻女家, 翔仔到依家返學都仲係喊緊, 雖然依家佢係一路喊一路自己行入去搵Ms. Ng. 尋日佢第一日係學校訓埋覺, miss話佢要ms. Ng抱住先肯, 不過訓唔耐, 幾個字後就起身又喊過….

candyhui77 ,

雜誌封面妳想整就去以下網址
http://www.magmypic.com/

如果妳現在睇到我地的相未變新相,妳在這一版,
案caps lock + F5 就睇到嫁喇。

原文章由 candyhui77 於 08-1-8 02:06 PM 發表
我想請問下你地話個d雜誌封面相係邊度睇家?? 因為我唔係太熟唔知邊度有得睇??

626mama,

唔該哂, 我睇到啦....咬住手指仔個post好引死人呀...

原文章由 626mama 於 08-1-8 15:34 發表
candyhui77 ,

雜誌封面妳想整就去以下網址
http://www.magmypic.com/

如果妳現在睇到我地的相未變新相,妳在這一版,
案caps lock + F5 就睇到嫁喇。

Candyhui77,

上下來行下先‧
妳奶奶咁叻煲湯,辛苦完回家飲下湯暖笠笠去
訓覺都幾好。
妳唔好咁話翔爸啦,大大隻成身疤痕,
係咪都係耒楂電單車的戰積呀。
呵呵~~~引下女仔都好,早D做99。

原文章由 candyhui77 於 08-1-8 03:40 PM 發表
626mama,

唔該哂, 我睇到啦....咬住手指仔個post好引死人呀...

天藍,
我都好開心見到你呀, 如果唔係因為趕住返工(因為冇分鐘俾我再遲刑), 我就可以同你地行去MTR站.... , 旅行日我地就可以一齊玩啦....

原文章由 天藍 於 08-1-7 11:49 發表
hongmimi,

我都好似你甘都係用原始放法, 我屋企實在
太多野, 再買多件電器真係好阻訂, 同唔買又
慳多幾百蚊, 就快過年啦要用好好多錢。

626mama,

我昨日行個青衣城實惠都有放濕器都唔係好貴
二百蚊左右, 而豐澤就 ...

你果日睇唔成醫生,是關我行過見VAN仔站車
等人,平時等3.4輛車才上到車嫁。啦啦聲上
了車才醒起未去睇醫生同去豐撰睇野。

愉景新城o既 "直銷中心"係咪都係商場內,定
係要上樓嫁???果邊我好小行去。

妳今日同聰爸去完生日會,就到我地緊張,
怏D上來報告下啦。

妳地公司有親子一日遊咁好,真係好低呀,
真係平靚正。軒軒而家張相葫蘆瓜咪係
香薰園影,我久不久就去行下。
個LUCH都好低呀。退休公務只家屬得唔得嫁,
不過我62又未必會去。

我都確得以,軒軒潛意識倚賴o左Miss Gloria
,唔見佢就唔想反學。

軒軒如果做錯我係都要佢講SORRY,咁細個
唔講,大過實唔講啦。婆婆佢地就話我洗乜
咁認真,我真係好認真嫁,仲埋盡量都要
佢叫人。我成日同軒軒講:做錯野唔緊要,
個個人都有機會做錯野,但係做錯野就一
定要認。妳認我就願量妳。
我個個星期都係咁對住軒軒講。
有時我見佢做錯唔講對唔住,我又遘講這句,
佢就會好細聲咁講"對唔住"當然有時都唔講。

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-8 16:40 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題