用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(昇御海逸) 返緊 海逸學之園 N1 , 入離傾下
樓主: siumeikwok
go

返緊 海逸學之園 N1 , 入離傾下 [複製鏈接]

siumeikwok,

亞妹緊係周圍八啦.....

講起ms nikki, 仲搞笑, 話說有次ms nikki call我, (我唔知佢個名), 我諗既竟亞仔同亞女發生mug野事呀......又nikki, 又niko, 因亞仔叫nicky...haha...

我hb都有去觀課呀!  一陣番去問下亞囡有無同'正正'玩先....

原文章由 siumeikwok 於 08-4-14 16:39 發表
Masako :  niko .  哈哈 我地好似玩認人, 好搞笑.  你亞女個英文名都好出名呀,  我仔都成日提呀.   

我仔叫 : 正正 呀.  

最搞笑 Miss Nikki 叫唔正亞仔個中文名 , 我地
觀課果日聽到佢叫亞仔做 : 成成.  

我亞仔 ...

原文章由 Masako 於 08-4-14 14:32 發表
siumeikwok,

你所講的nickole緊係我個女啦, 佢叫niko呀!  亞囡好鐘意返學架, 相比哥哥以前n1讀得寶, 亞囡識多好多野!

亞囡又係成日提起同學的名: yau yau, marco, charmine, christy.....昨天提到一個同學名, 我聽 ...

Niko真係好乖又叻,又唔怕人!
我個女同Niko都好Friend。響屋企成日都提起Niko。

原文章由 siumeikwok 於 08-4-14 11:24 發表
sleepyBB  : 天兒 係學校好乖呀,   我見到佢果陣 miss 同佢係playground 著緊鞋 , 佢肯跟大隊返回課室 , o.k.  呀.   好呀 , 我地搵日 出黎 傾下見下面 .

evelynwong :  滺滺 , 原來係你,  我仔成日都話同滺滺 , m ...

正正mami:
係ar!都算佢啦
我星期六會方便D,唔知你呢?

sleepyBB : 我係隔個星期六o.k.  因為返工係 5.5 Days 長短周, 可以約個短周 大家係 M 記食個早餐呀.  但4月份 我都比較 BUSY , 我地約 5月 3,  17 , 31 我都可以家.   睇下你幾時方便呀 .

Masako : Niko 性格好主動呀, 10果日佢扎左 兩條孖辨 (只係 upper part ), 跟住孔老師講故事, 佢問今日邊個扎孖辨 ,  跟住有幾把聲答老師: niko  .  孔老師就望住 niko , 問佢 :  你今日 扎孖辨  呀 ?  niko 摸住個頭 答佢: 係呀 .  但唔知幾時佢右邊 扎頭髮的 橡根 唔見左, 之前我睇到 marco 執起 交比 miss  nikki .  但果然有好多小朋友記得又留意 niko 扎孖辨.  li 個我真係估唔到 , 佢地班 小朋友 , 真係 留意大家的打扮 .   令我好意外呀.

eveylnwong : 滺滺 哥哥 而家讀邊間幼稚園呀 ?   我觀課果日, 無見到你老公 呀.  我估同一班 的家長觀課都唔同時間   , 免得太多大人係度 迫埋一齊.  

4月24日影班相 ,  個個著晒夏天校服 唔知 影出黎 係 咩樣 , 好期待睇呀.

evelynwong,

妹妹越大越naughty啦!
佢都成日提起yau yau架!
昨晚我指住yau yau摟住hellokitty張相講, 佢係yau yau呀, 亞妹話睇唔到呀, 放大d喎....

原文章由 evelynwong 於 08-4-14 19:24 發表

Niko真係好乖又叻,又唔怕人!
我個女同Niko都好Friend。響屋企成日都提起Niko。

滺滺3歲生日會時買比佢的生日蛋糕

原文章由 Masako 於 08-4-15 13:31 發表
evelynwong,

妹妹越大越naughty啦!
佢都成日提起yau yau架!
昨晚我指住yau yau摟住hellokitty張相講, 佢係yau yau呀, 亞妹話睇唔到呀, 放大d喎....

個 kitty 蛋糕真係好靚呀.  味道甜唔甜呀 ?

唔甜架,鮮果味,下次訂個芒果慕思味試下。

原文章由 siumeikwok 於 08-4-15 15:44 發表
個 kitty 蛋糕真係好靚呀.  味道甜唔甜呀 ?

係邊度訂 家 ,  咁大個係多磅呀 ?   滺滺 一定勁開心啦.

7磅, 70幾人食啱啱好!響海逸間麥記開生日會。

係呀,佢生日果日好鬼開心!

原文章由 siumeikwok 於 08-4-15 16:33 發表
係邊度訂 家 ,  咁大個係多磅呀 ?   滺滺 一定勁開心啦.

原文章由 siumeikwok 於 08-4-15 09:59 發表
sleepyBB : 我係隔個星期六o.k.  因為返工係 5.5 Days 長短周, 可以約個短周 大家係 M 記食個早餐呀.  但4月份 我都比較 BUSY , 我地約 5月 3,  17 , 31 我都可以家.   睇下你幾時方便呀 .

Masako : Niko 性格好主 ...

正正mami:
5月3日早餐 ok wor!不如睇下其他mami有冇興趣?

滺滺mami:

個蛋糕好靚ar,係邊度訂,有冇其他公仔整架?

sleepyBB : 好呀, 5月3日呀 ,  不如去 海逸 間 麥記 呀, 好嗎  ?  時間幾點好呀  , 我假期 都同返工一樣7點半起身 , 因為亞仔都早起.  所以我幾早都得家.

其他媽媽 有興趣可以一齊 呀.  

亞仔 琴晚發燒 都係微燒, 睇左郭淑琴醫生話佢係感冒引起呀 , 我li 個星期都唔比佢返學啦.

原文章由 siumeikwok 於 08-4-16 11:15 發表
sleepyBB : 好呀, 5月3日呀 ,  不如去 海逸 間 麥記 呀, 好嗎  ?  時間幾點好呀  , 我假期 都同返工一樣7點半起身 , 因為亞仔都早起.  所以我幾早都得家.

亞仔 琴晚發燒 都係微燒, ...

我諗大約九點到,好ma?
而家正正點ar,好返d未?
另外,我想問郭詠琴ok ma,我之前睇王錫偉,初時ok,而家.........所以我想問下ar!

sleepyBB :  咁就約定 9:30 a.m.  5月3日 海逸麥記見啦.  我pm 比個手機 number 你呀.

亞仔 睇佢o.k.  家,  d 藥都好夾 ,
但而家上年到今年都 加左2次價,  睇一次都 $250 .  

亞仔重未退燒, 食住藥都係 38.3 度 , 醫生話會燒下停下 再燒下 , 先會退 , 但個人就好精神 , 胃口都唔錯.

我仔另外重有個 出世跟佢的兒科醫生(專科) ,  係佢都打6合一針 (尹錦明, 係佐敦嘉賓大廈9樓),  有時郭淑琴 逢星期三休息 , 我地就帶亞仔去睇 尹醫生 , 一樣好掂.

siumeikwok,

其他同學仔好smart喎.....亞妹好like marco架!

原文章由 siumeikwok 於 08-4-15 09:59 發表

Masako : Niko 性格好主 ...

evelynwong,

thank you!  今晚開俾亞妹睇!

原文章由 evelynwong 於 08-4-15 15:23 發表
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/gURQXxaeGRnmrwLrSrGHtyYWEFY-_1/blog/20080328050755926.jpg?ib_____D3tjx1sBh
滺滺3歲生日會時買比佢的生日蛋糕

siumeikwok,

正正好番d未?  亞囡都有兩聲咳.  
我都好想join你地的約會, 耐何要番工, 不如運動日見啦?

evelynwong,

星期二見唔到 yau yau, 佢係米無番學呀?

原文章由 siumeikwok 於 08-4-16 11:15 發表

亞仔 琴晚發燒 都係微燒, ...

[ 本文章最後由 Masako 於 08-4-17 16:24 編輯 ]

Masako  : 我諗成班同學仔都好like marco 我仔又係 ,  成日都話同Marco 玩, 但我問佢 邊個朋友靚   (我亞仔叫d 同學做朋友) , 佢就話係 niko 靚.  

正正 琴日 中午同今日中午都差唔多一點到, 都燒到 39度 .  而家就退左燒 ,  希望 唔好再燒啦.  

咁你有無帶女去睇醫生呀 ?

係呀!佢咳咳呀!不過依家無事!咪比佢休息1日囉。

有時都好矛盾,依家D小朋友有幾聲咳,但無發燒,仲好鬼精神都要唔比佢返學,呀女知無得返學果日好失望架!世界真係變哂!

原文章由 Masako 於 08-4-17 16:22 發表
siumeikwok,

正正好番d未?  亞囡都有兩聲咳.  
我都好想join你地的約會, 耐何要番工, 不如運動日見啦?

evelynwong,

星期二見唔到 yau yau, 佢係米無番學呀?

...

有冇睇通告呀?學校要換校長喎!!唔知新那個ok唔ok呢!!
‹ 上一主題|下一主題