用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 收到SPN 聖保祿幼兒園面試消息的媽咪請到這裡報喜 ...
樓主: queenie_law3
go

收到SPN 聖保祿幼兒園面試消息的媽咪請到這裡報喜 [複製鏈接]

原文章由 ronni 於 4/19/2008 15:13 發表

但交表個日, 佢叫唔好打去問以加重staff既工作量(應對enquiry), 更阻慢佢地出信....

乜原來有家姐/哥哥讀緊既都好緊張呀? 佢地都十成入到架啦

佢地循例都要"禁"話你知既, "係循例囉"!!!

話時話, 你地"禁"聽話咪好囉...... 比我就一早........

bobomegan

原文章由 ronni 於 4/19/2008 12:32 發表

hi, 你好~
你女女好可愛靚女呀!

Ronni,

多謝曬, 好彩呀女唔似我地炸 .

bobomegan

原文章由 MARSHMELLOW 於 4/20/2008 08:23 發表
thank you thank you - hope you r ight. The bicycles and lunch will be my treat if no3 gets into SPN. This applies to Kaheibaba as well

哈哈, 等我睇定通勝,揾定好日先!!!!重要買定防曬
朋友, 必勝!

bobomegan

原文章由 joe123831 於 4/20/2008 13:14 發表
當年5月15日是面試信/收生信...如果是面試信..那麼我們今年可能都要等多一個月....ah..我還以為下星期有信的機會會好大...

希望你地唔洗等"禁"耐啦!
Good Luck!

bobomegan

your memory is much better than mine!

原文章由 bobomegan 於 08-4-20 23:32 發表

hmmmm, 你又提起我既3年零8個月啦!!!

我記得我那group的信係遲收, 而我當年封信的確係waiting list(話時話, 應該全部無得interview都係waiting,

原文章由 MARSHMELLOW 於 08-4-20 23:57 發表
your memory is much better than mine!

你地真係好~ d kids入哂spn仲肯花時間上黎安慰同分享我地等待中既mami~ thanks!

bobomegan
當你收到SPN 通知, 你囡囡可以插班入N2, 你有無開心到飛起呀.

聽你拱講, 你係5月中先收到信通知wait list,
拱這個星期係關鍵時刻囉嗦

Dear all,

I just called the school and they ask us to check mailing this week as the letter will be mailed.

I asked whether reject letter will also be mailed if there's no interview.  The lady said yes.

bobo_wong
spn職員講已寄出 or 今個week 會寄呢? 如果已寄出, 今晚應該會收到信啦bor.

多謝bobo_wong打了電話,幫了我們知道有關進展

bobo_wong,
依據你的說法,以你聽spn的職員語氣,是不是有d信已經寄出,還是將會寄出,如果真的上星期六寄出..........那麼今天將有消息!

原文章由 bobo_wong2006 於 08-4-21 08:59 發表
Dear all,

I just called the school and they ask us to check mailing this week as the letter will be mailed.

I asked whether reject letter will also be mailed if there's no interview.  The lady said  ...

原文章由 MARSHMELLOW 於 4/20/2008 23:57 發表

睇怕都唔係,我成日都無記性,呀meganbaba重話我有老人癡呆症添!!!
事實上,我只係一個垃圾婆而已.......
史前歷史係點都好啦,希望快d有結果!

bobomegan

Dear all,

I have asked whether the letter was already mailed. She just replied that the letter is supposed to be sent out this week and asked us to be patient to check the mailing at home.

I then asked whether the reject letter will also be mailed. She said yes ah...

If anyone called the school, pls ask the exact interview date as I forgot to ask ah...

bobo_wong, joe
唔記得多謝bobo_wong 報料
我相信佢地一係星期六寄出左, 或今日先寄出, so far 到衣家都未有家長話收到通知信, 睇怕最遲星期三前會收到信哇, 唉....

[ 本文章最後由 bobochin 於 08-4-21 09:53 編輯 ]

原文章由 bobochin 於 4/21/2008 08:58 發表
bobomegan
當你收到SPN 通知, 你囡囡可以插班入N2, 你有無開心到飛起呀.

聽你拱講, 你係5月中先收到信通知wait list,
拱這個星期係關鍵時刻囉嗦

你都估到7788啦,可能程度上低估了我添 (因為我比為人較大癲大費!)。
事實上係06年5月之後都無收過信,只係有電話。話說有日聽到spn有個姐姐打黎約我地interview,我聽到之後係個位都大叫,呀姐姐當然比我嚇一跳,連我老板都以為我有咪意外,衝出黎睇我咪事,之後佢見到我係咁喊 (係開心到喊),重問我係咪比老公"哈"添!!!  諗起都覺得自己係超低能呀!
所以e+睇見你地咁擔心,又諗返起我超低能既過去,好似尋日發生咁。

bobomegan

bobomegan

睇完你當時的反應, 好感動呀!!
比著我, 我都會啦, 明明死左心都中到獎,
遲左派彩呀.
megan 係舊年先入讀spn , right?

right

貢獻勳章

原文章由 bobochin 於 08-4-19 23:09 發表
kaheibaba, bobo_wong, ronni
做人父母, 為左個小朋友前途, 邊個唔絞盡腦汁, 出盡百寶為子女舖路, 總之某事在人, 成天在天啦.

kaheibaba, 等緊你個story 呀. 明日再追.

nite nite!!! ...

唔好意思要你追"故仔" .....

我只係想簡單講o下:當年要 KaHei 由放棄入讀 K1 (所有o野都 settle 好)而去讀 SPN N1,一年內由 YL 搬去 Tai Wai 再搬去 CWB,到今時今日,我o地都冇後悔過,甚至仍然都係覺得好值得 !!

睇番舊信件,當年學校俾 KaHei o既面試信係標示:April 12,所以我估計都係三幾日後: April 1x 收信,至於 面試日係 May 4,取錄信則標示:May 15,May 2x 要去學校辦理註冊手續 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原文章由 MARSHMELLOW 於 08-4-20 00:13 發表
Kaheibaba

You must be talking about me   I remember two years ago, my husband and I were really nervous too. On the day when we received the letter for our girls, my mummy helped me get the S ...

棉花糖媽媽,

由大家未報 SPN (已經入o黎 BK 收料),到開始報名、收面試信、取錄信 ...... 跟住湊返學、放學(互相認識)、gathering、生日會 ......  全部都好似係冇幾耐之前發生o既事 !!

妳真係客氣喇,不過我都係果句,放心啦,細佬一定得,sure win !!  

btw,預祝各位家長,可以早日收到面試信,最後成功獲得取錄 !!

KaHeiBaBa

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-4-21 15:01 編輯 ]
[img]http://forum.baby-kingdom.

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-4-21 14:47 發表

唔好意思要你追"故仔" .....

我只係想簡單講o下:當年要 KaHei 由放棄入讀 K1 (所有o野都 settle 好)而去讀 SPN N1,一年內由 YL 搬去 Tai Wai 再搬去 CWB,到今時今日,我o地都冇後悔過,甚至仍然都係覺得好值得 !!

睇番 ...

現代版孟母三遷, 好感人.
學寫blog, 學影相, 學做體貼的爸爸.
----------------------------------------
http://hk.myblog.yahoo.com/hknl32
http://www.flickr.com/photos/hknl32
----------------------------------------

kaheibaba
你幫我地摷返以前D 信, 睇返個出信日期呀, 好感動呀.
唉... 點解今年遲咁多架

[ 本文章最後由 bobochin 於 08-4-21 15:16 編輯 ]

各位spn家長21/4有沒有收到信

各位spn家長21/4有沒有收到信,我仍在公司,我知到郵差會在3:30-4:00派信,如果今天沒有又要等明天..如果有家長收到信..就在這報喜! 我真的很高興這幾天有你們spn的fans一起分擔,那份壓力!
希望大家好運!
‹ 上一主題|下一主題