用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 沙小"家長教師會''
樓主: Maggie程
go

沙小"家長教師會'' [複製鏈接]

係仔尼,想佢參加童軍獨立d。
其實佢join緊出面既choir,想轉到學校既方便D。

原帖由 asinai 於 08-9-16 23:10 發表
節奏樂 is something like percussion in our school la, 我d仔女冇 join, if join seems 要買個 xylophone 的.....其實if u're interested, 可以打俾 classmistress 問下有關老師.

choir and 童軍 係 P.3 開始.  b ...

Hi, 各位

點解興趣班咁少選擇又少名額,羽毛球,乒乓球,游泳呀,都無既?

原帖由 DicDic 於 08-9-17 10:48 發表

原帖由 肥嘟媽 於 08-9-13 00:45 發表
JJAZ/DicDic:

囡囡日日都有帶智德星,因老師隨時收貼貼紙

Looby,
你個小朋友讀邊班?我囡囡讀2D,舊年就1B

咦!我囡囡舊年都係1B 喎.

回覆 # 的文章

pauline.c:

咁你個小朋友今年去左邊班?囡囡話b班好多同學都去了c班

原帖由 肥嘟媽 於 08-9-20 00:43 發表
pauline.c:

咁你個小朋友今年去左邊班?囡囡話b班好多同學都去了c班

我囡囡咪係2C 班囉.但佢又冇話好多b班同學去左c班喎.

looby, pauline,

兩位靚太, 果日轉頭5見左你地踪影 la wor!

我大女以前都有 join 出面 ge choir + school choir....but e+ 太 busy, so school choir only lu!
原帖由 DicDic 於 08-9-17 10:48 發表

今年好似少左d.....另有d校隊 & 什麽精英/培訓班係較早g前已選拔/招募了, 而P.5 & 6 ge 興趣班係分開出的, so 你看到的不是全部.  ....swimming class 係冇 ge, 而乒乓球好似係長週課後活動見過 but 高年級 only.

還有係...if 果個活動多人揀係要抽 ge.
原帖由 jcryan 於 08-9-19 13:17 發表
Hi, 各位

點解興趣班咁少選擇又少名額,羽毛球,乒乓球,游泳呀,都無既?

請問各位沙官小家長,你地小朋友有無到補習班,如公文那些,是否有需要同幫助呢?

謝謝!

原帖由 asinai 於 08-9-22 09:35 發表
今年好似少左d.....另有d校隊 & 什麽精英/培訓班係較早g前已選拔/招募了, 而P.5 & 6 ge 興趣班係分開出的, so 你看到的不是全部.  ....swimming class 係冇 ge, 而乒乓球好似係長週課後活動見過 but 高年級 only.

...

係lu, 收到課外活動通告時, 我都好失望呀, 因太少同太少野揀啦 !

原帖由 asinai 於 08-9-22 09:17 發表
looby, pauline,

兩位靚太, 果日轉頭5見左你地踪影 la wor!

I&I:
肚餓趕住去食早餐呀!
你仔張全班相好Q好得意!

你5駛去P.6個parents' meeting ma?

aiya....ah 仔班相冇睇到 tim!....only see 左 ah 女果張 ja!

好 happy 細佬今次抽到英門班! ...+埋x樂隊 & 佢自己出面果d ....細佬今年都開始busy la!   小花 + QQ妺妹又 dim lei?
原帖由 looby 於 08-9-22 17:41 發表

I&I:
肚餓趕住去食早餐呀!
你仔張全班相好Q好得意!

我初時都有此感覺.....but next yr 學"精" 左---就係晨早自己係出面安排好, 5 等school la!   5好話我講 ga ha!    

p.s.  but may be 會撞....gum 就自己執生la!
原帖由 JJAZ 於 08-9-22 15:22 發表
係lu, 收到課外活動通告時, 我都好失望呀, 因太少同太少野揀啦 !

Kumon 5 算補習...不過 ah 仔P.1 時話佢果班都有5少人學,  亦都g 道有小朋友上補習班....不過我兩個暫時都冇補.  答5到你.

你小朋友是P.1嗎?
原帖由 595 於 08-9-22 10:33 發表
請問各位沙官小家長,你地小朋友有無到補習班,如公文那些,是否有需要同幫助呢?

謝謝!

係P.1呀,so有好多野想問,好彩有您地。

Thank You.

原帖由 asinai 於 08-9-22 18:20 發表
Kumon 5 算補習...不過 ah 仔P.1 時話佢果班都有5少人學,  亦都g 道有小朋友上補習班....不過我兩個暫時都冇補.  答5到你.

你小朋友是P.1嗎?

抽唔到英文,有d失望,唔知今年有無第二輪呢?

請問一星期有多少堂外藉英文老師上,通常做什麽呢?

原帖由 asinai 於 08-9-22 09:35 發表

...

原帖由 asinai 於 08-9-22 18:06 發表
你5駛去P.6個parents' meeting ma?

aiya....ah 仔班相冇睇到 tim!....only see 左 ah 女果張 ja!

好 happy 細佬今次抽到英門班! ...+埋x樂隊 & 佢自己出面果d ....細佬今年都開始busy la!   小 ...

咁你真係走寶啦!
你仔瞇哂眼笑得好開心,
今次d班合照影得好好,個個小朋友都笑得好靚,
可能影相哥哥引佢哋笑!
小花都抽到水墨畫,十埋舞蹈校隊.....

原帖由 595 於 08-9-22 10:33 發表

謝謝!

我女無返呢d班,只係返d跳舞、畫畫嗰d,
呀仔就P.5開始返做paper班,(因為呀仔太得閒日日係屋企打機! )
其實補唔補習,我覺得要睇小朋友嘅成績追唔追得上同級嘅平均程度,如果OK便可以了,始終只是一年級,有排讀啊!

原帖由 jcryan 於 08-9-23 08:52 發表
抽唔到英文,有d失望,唔知今年有無第二輪呢?

請問一星期有多少堂外藉英文老師上,通常做什麽呢?

抽課外活動,一年只有一次咋!
一星期好似得一堂外藉英文老師,上乜要問吓d仔女先,
我女P.1時,上普通英文堂,話老師係全英語,淨係鬧人時用廣東話!

係....不過我 next month 應該會去school , 到時順便睇ha我件寶先!

我女 last week 考 cambridge....free talking 時個 examiner竟然同佢講買衫!    
原帖由 looby 於 08-9-23 10:40 發表

咁你真係走寶啦!
你仔瞇哂眼笑得好開心,
今次d班合照影得好好,個個小朋友都笑得好靚,
可能影相哥哥引佢哋笑!
小花都抽到水墨畫,十埋舞蹈校隊..... ...

‹ 上一主題|下一主題