用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 08/09 Nursery 齊齊傾
樓主: mermaidmom
go

08/09 Nursery 齊齊傾 [複製鏈接]

hi!咁多位媽咪
我囝囝讀N Green, 都join咗science workshop , 11:00am,唔知工人姐姐同妹妹可唔可以留在playground等夠鐘接放學呢?得75mins都唔知返唔返屋企好?

ps. 我填表的時候都選上下午班都得,結果好彩收咗上午的,以供參考。
感謝主

我都想知, 我會自己湊, 不過有細佬一齊, 又係唔知去邊好.

appleng, 你有無 workshop 個 detail schedule ?
我好似唔見左張 notice

原帖由 appleng 於 08-10-6 12:33 PM 發表
hi!咁多位媽咪
我囝囝讀N Green, 都join咗science workshop , 11:00am,唔知工人姐姐同妹妹可唔可以留在playground等夠鐘接放學呢?得75mins都唔知返唔返屋企好?

ps. 我填表的時候都選上下午班都得,結果好彩收 ...
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

MrsCLee,

我個女有 join science workshop 丫,係早個班。ivan 上邊班丫?

原帖由 MrsCLee 於 08-10-6 09:49 發表
我個仔一直都無帶, 我尤佢, 佢唔講, 我就唔俾佢帶

另外, 我想問有無 mami join 左 science workshop ? 我收到 notice, ivan 今個 week 開始啦

我見到 net 上有張 notice to lower class, 有秋季旅行呀, 好 ...

我係 11 點呀

原帖由 wasabi-cat 於 08-10-6 02:40 PM 發表
MrsCLee,

我個女有 join science workshop 丫,係早個班。ivan 上邊班丫?

他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

我第一堂都會自己湊,等我返屋企搵返張schedule再比你啦!
原帖由 MrsCLee 於 08-10-6 13:46 發表
我都想知, 我會自己湊, 不過有細佬一齊, 又係唔知去邊好.

appleng, 你有無 workshop 個 detail schedule ?
我好似唔見左張 notice
感謝主

Mandy,
EE.....我個女都係RABBIT枱喎 ,佢近櫃果邊,
其實佢都係一舊雲,我只是聽到佢唱歌
Michellle
原帖由 sherisecheung 於 08-10-3 14:24 發表
hello michelle,
好開心見倒你呀...
我個女都係完全唔識pth, 返到屋企問佢响學校發生乜事, 好似都成舊雲咁
你囡囡坐邊張枱呀? Sherise 坐 rabbit 枱呀

mandy

Up Up 先!

Mandy,
今日終於聽到阿女提到sherise個名啦 佢聲稱佢地係好朋友o黎架

THANKS, appleng

Vincy, 係我啦, 不過阿仔第一日貼個塊係膠布黎架, 佢自己"抓"損左個額頭

原帖由 vincy1015 於 08-10-9 01:39 PM 發表

咁我知啦! 第一日你囝囝唔舒服, 貼住貼貼既!

老師話呢個星期帶square呀!

我個仔仲未識講呀

原帖由 mermaidmom 於 08-10-10 10:42 AM 發表
老師話呢個星期帶square呀!

原來帶正方形, 我問小姐, 小姐答我:"I don't know." 激死.

Re:

我問我囡囡, 都仲係唔知咁咁....比佢睇你囡囡&囝囝既相, 佢就話係同學仔...
sherise 係望响櫃嗰邊, 咁咪應該坐你囡囡對面....sherise坐近門口(後面)張枱...

mandy

原帖由 shiro! 於 08-10-9 13:19 發表
Mandy,
今日終於聽到阿女提到sherise個名啦 佢聲稱佢地係好朋友o黎架

有無mami 知道 st cat 收幾多班英粵,幾多班英普呢 ?

原帖由 sherisecheung 於 08-10-13 11:55 AM 發表

我問我囡囡, 都仲係唔知咁咁....比佢睇你囡囡&囝囝既相, 佢就話係同學仔...
sherise 係望响櫃嗰邊, 咁咪應該坐你囡囡對面....sherise坐近門口(後面)張枱...

mandy

...

想問一問各位mami有關冬天校服問題, 學校遲些會唔會出通告提Nursery的家長幫小朋友買校服??定假設家長會 ”自動波”去買?? Thanks.

學校已出通告nov有需要可以穿, dec就全部換季, 但係要自己自動波去買!

原帖由 小皇帝 於 08-10-14 17:05 發表
想問一問各位mami有關冬天校服問題, 學校遲些會唔會出通告提Nursery的家長幫小朋友買校服??定假設家長會 ”自動波”去買?? Thanks.

網上通告 no. 35
有埋地址架

原帖由 mermaidmom 於 08-10-14 06:05 PM 發表
學校已出通告nov有需要可以穿, dec就全部換季, 但係要自己自動波去買!

回覆 # 的文章

唔該兩位mami, 真係要多D上網睇通告.

其實仲有一間叫做'大溢', 喺紅磡, d質地冇世光甘好, 不過就平好多, 學校以前都有登佢地個名, 不過後尾好似佢地唔肯加價同另外2間睇齊就冇再登, 但佢地都有喺學校門口派單張, 佢地有個website, 有興趣可以look look:
http://www.tai-yat.com/ty/index.html

原帖由 MrsCLee 於 08-10-15 10:28 發表
網上通告 no. 35
有埋地址架
‹ 上一主題|下一主題