用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 09年9月入讀協和下午的家長~傾下...
樓主: dudu19812002
go

09年9月入讀協和下午的家長~傾下... [複製鏈接]

August07

我個仔都係讀 lS

醒目開學勳章

原帖由 ronnielee 於 09-8-30 00:49 發表
yes, of course

this morning i have 80% but now i am afraid only 10% left

we will start from P1 again with my child  

haha~~唔會卦!今日老師都話有2成,依家你先得10成~好大件事喎~
[

醒目開學勳章

原帖由 ronnielee 於 09-8-30 01:30 發表
dudu

我老公教我最蠢既方法打中文,雖然麻煩D,都好個冇。

我通常都係好夜先上BK

咩方法呀???有中文睇到,就係一個好方法黎架啦.....我都唔係好早架咋,要攪哂屋企既野先可以上黎!不過,近排唔需要湊細仔,噚日都湊埋細妹去外家,所以今日舒服好多,只係湊大家姐一個...不過,明天又回復3小朋友的日子...

[

原帖由 dudu19812002 於 09-8-30 01:45 發表

咩方法呀???有中文睇到,就係一個好方法黎架啦.....我都唔係好早架咋,要攪哂屋企既野先可以上黎!不過,近排唔需要湊細仔,噚日都湊埋細妹去外家,所以今日舒服好多,只係湊大家姐一個...不過,明天又回復3小朋友的 ...

係第二到打完,再用CUT &PASTE既方法。

我都有個細女要湊

醒目開學勳章

原帖由 ronnielee 於 09-8-30 02:14 發表

係第二到打完,再用CUT &PASTE既方法。

我都有個細女要湊

咁難度高??
咁你細女依家係咪都讀書架喇?
[

細女只得歲半, 今年先報playgroup ,下年九月致返學。

你細仔幾多歲呀?

原帖由 dudu19812002 於 09-8-30 02:16 發表

咁難度高??
咁你細女依家係咪都讀書架喇?

請問各位家長有冇人係第二、三志願入?

醒目開學勳章

原帖由 ronnielee 於 09-8-30 14:32 發表
細女只得歲半, 今年先報playgroup ,下年九月致返學。

你細仔幾多歲呀?

我細女又係歲半喎~~~你阿女係咪2月出世架???
[

HiHi...
大家好呀~~
我今日先見到呢個POST咋,我囝囝都係今年P.1呀,大家多多指教呀...
我想問吓大家知唔知冬季校服係唔係可以唔買佢個件夾棉褸?? 我見家長會嗰日話15度以下可以著返自己去街D褸,同埋見佢件夾棉褸D質地好似唔係咁好咋....仲有灰色長襪係唔係一定要買校服商有兩條邊嗰隻架??
9月1號開學日你地會比小朋友帶咩書包返學呀? 因為唔駛帶書,如果帶平時返學個書包又好似太大個咁囉~~~
唔好意思呀,咁多問題,因為我一個家長都唔識,平時又唔係我帶囝囝返學,好多野都唔知呀~~~
唔該哂~~~

not coming late as i was sit in front at the beginning and found out i cannot take the good shot, so move to very back and it's better to take photo.

原帖由 dudu19812002 於 09-8-30 00:34 發表

點解呀??你遲左咩???
不過,我坐好前都冇用...因為都係拍得唔好...

Hi ronnielee,

so good.. we can share the information each other....

原帖由 ronnielee 於 09-8-30 01:36 發表
August07

我個仔都係讀 lS

咦!我以為你細個係仔

我個女係三月尾

原帖由 dudu19812002 於 09-8-30 17:57 發表

我細女又係歲半喎~~~你阿女係咪2月出世架???

請多多指教

原帖由 August07 於 09-8-30 22:16 發表
Hi ronnielee,

so good.. we can share the information each other....

醒目開學勳章

原帖由 ronnielee 於 09-8-30 22:55 發表
咦!我以為你細個係仔

我個女係三月尾

唔係呀!係我打錯左,其實係仔呀....hahahaha
[

醒目開學勳章

原帖由 happypooh0127 於 09-8-30 19:37 發表
HiHi...
大家好呀~~
我今日先見到呢個POST咋,我囝囝都係今年P.1呀,大家多多指教呀...
我想問吓大家知唔知冬季校服係唔係可以唔買佢個件夾棉褸?? 我見家長會嗰日話15度以下可以著返自己去街D褸,同埋見佢件夾棉褸D質地 ...

多多指教呀!上多d黎一齊傾下啦...其實我都唔係識好多家長,都係你地幾個咋...因為我個女都係搭褓姆車!
冬季我都有買佢地既夾棉樓呀!!我諗都唔會唔夠暖卦...
而襪我都係買金龍既,仲要係2對~我諗指定有紅線,出面都唔易買.....
你既小朋友讀邊班呀?我阿女係1 i 呀!
[

醒目開學勳章

原帖由 August07 於 09-8-30 22:14 發表
not coming late as i was sit in front at the beginning and found out i cannot take the good shot, so move to very back and it's better to take photo.

其實都好難影得好好,因為始終都係攞唔到中間位~~
[

你囝仔讀咩班呀?
我會去金龍買,話晒老字號。應該可以唔買,不過我令願買夾棉褸都唔買校褸,話晒容易洗。
至於書包,通告話要帶空書包,唔知會唔會有派
原帖由 happypooh0127 於 09-8-30 19:37 發表
HiHi...
大家好呀~~
我想問吓大家知唔知冬季校服係唔係可以唔買佢個件夾棉褸?? 我見家長會嗰日話15度以下可以著返自己去街D褸,同埋見佢件夾棉褸D質地 ...

哈哈哈
原帖由 dudu19812002 於 09-8-30 23:06 發表

唔係呀!係我打錯左,其實係仔呀....hahahaha

我囝囝讀1L呀~~
其實我最驚佢返到屋企唔記得老師講既野咋,特別係要帶咩帶咩嗰D呀,佢唔講,我地真係唔知架嘛...

原帖由 dudu19812002 於 09-8-30 23:13 發表

多多指教呀!上多d黎一齊傾下啦...其實我都唔係識好多家長,都係你地幾個咋...因為我個女都係搭褓姆車!
冬季我都有買佢地既夾棉樓呀!!我諗都唔會唔夠暖卦...
而襪我都係買金龍既,仲要係2對~我諗指定有紅線,出 ...

原帖由 ronnielee 於 09-8-30 23:28 發表
你囝仔讀咩班呀?
我會去金龍買,話晒老字號。應該可以唔買,不過我令願買夾棉褸都唔買校褸,話晒容易洗。
至於書包,通告話要帶空書包,唔知會唔會有派
...

我都係買夾棉褸都唔買校褸,因為我個仔唔怕凍,平時著外套都夠,除非真係好凍,但真係好凍我諗件校褸都唔抵得冷,所有我覺得夾棉褸+冷外套+羊毛底衫,10度以下都應該頂得住~
‹ 上一主題|下一主題