用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 2009/2010 -1C 班 家長召集區
樓主: WingKanMa
go

2009/2010 -1C 班 家長召集區 [複製鏈接]

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-21 12:17 發表
好在有咁多朋友陪住上堂...唔係,都唔知點算...等一陣問吓Lok ma 樂樂係唔係一齊先...
好..等我今晚講比澤哥知Kan Kan同佢一樣學武術..我唸佢的反應一定會   "吓! 唔係呀! 小公主學武..會點呢?" 佢成日最 ...

好, 下次有機會請澤澤來看

早晨澤媽

kan昨日真是冇maths WB, 激死人 , 我唯有寫手冊問老師.  返了工個星期, 成日唔見東西, 都唔知返學做什麼. LA要收集資料今天交昨天放學又唔同我講, 等我昨天在小量雜誌中剪有限的資料, 真是激死 澤澤是否像KAN派到心儀的OLE?

Kan ma ma,
Good morning! 唔好勞氣..實在大家不相佰仲..昨天澤哥都和Kan差不遠..水樽 ,校車証,鉛筆,帶回校分享的物件..通通係晒學校過夜  LA功課一樣啦! 放學返到家又無打電話講我知...好在屋企有一大堆"飲食男女"未拿去回收箱..總算救到他一命...
OLE..唔好提..無一樣是第一,二選擇..給學校派了去學打字,現在最大件事是星期五OLE派了上田徑...但,佢同日放學要操交安...點換衫呀! 今朝一早已留了口訊給Mr. Lam..
你地呢? OLE ,ok嗎?

ps.我send 給你的東西reject番給我喚! 給我多一次你的email好嗎! thank you!thank you!

原帖由 WingKanMa 於 09-9-22 09:17 發表
早晨澤媽

kan昨日真是冇maths WB, 激死人 , 我唯有寫手冊問老師.  返了工個星期, 成日唔見東西, 都唔知返學做什麼. LA要收集資料今天交昨天放學又唔同我講, 等我昨天在小量雜誌中剪有限的資料, 真是激死 ...

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-22 11:30 發表
Kan ma ma,
Good morning! 唔好勞氣..實在大家不相佰仲..昨天澤哥都和Kan差不遠..水樽 ,校車証,鉛筆,帶回校分享的物件..通通係晒學校過夜  LA功課一樣啦! 放學返到家又無打電話講我知...好在屋企有一大堆"飲 ...

澤媽, ole for kan is ok wor. All is first choice
繞口令, rhymes & tunes 和科學

澤媽媽

Please see PM

澤哥除了rhymes & tunes 外..其他是學打字和田徑...佢無得上科學嘈到拆天

原帖由 WingKanMa 於 09-9-22 11:54 發表

澤媽, ole for kan is ok wor. All is first choice
繞口令, rhymes & tunes 和科學

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-22 12:24 發表
澤哥除了rhymes & tunes 外..其他是學打字和田徑...佢無得上科學嘈到拆天

Kan is so luck wor.  Don't disappointed, u can apply for next term ma

是的..記望下個學年~哈哈

原帖由 WingKanMa 於 09-9-22 12:29 發表

Kan is so luck wor.  Don't disappointed, u can apply for next term ma

Hi Kan ma & 澤媽,
Loklok also will go to rhymes & tunes (2nd choice), but is on Wed, is it the same as yours?  If so, this will be the only class they can meet because they are not in the same split class.

原帖由 JV2003 於 09-9-22 23:29 發表
Loklok also will go to rhymes & tunes (2nd choice), but is on Wed, is it the same as yours?  If so, this will be the only class they can meet because they are not in the same split  ...

Hi Lok ma

No ar, the class of rhymes & tunes is on Thu.  So cannot play together la

Lok ma,

澤哥上的rhymes & tunes 是在星期五 L6..會和Lok Lok一樣嗎?

原帖由 JV2003 於 09-9-22 23:29 發表
Loklok also will go to rhymes & tunes (2nd choice), but is on Wed, is it the same as yours?  If so, this will be the only class they can meet because they are not in the same split  ...

澤媽,

昨天IS是否有WS? 我見唔到, 但DAILY PLANNER有WOR?

kan ma,

早喚! 同一問題...手冊有..書包無...昨晚為了這IS-WS番轉了成個書包...澤哥到最後送了3個解釋給我:-
1. MR. Lam都無派
2. 是小狗那張..已做咗了
3. 是留了在學校的藍色環保袋內

你會覺得是那一個...

原帖由 WingKanMa 於 09-9-23 10:55 發表
澤媽,

昨天IS是否有WS? 我見唔到, 但DAILY PLANNER有WOR?

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-23 11:03 發表
kan ma,

早喚! 同一問題...手冊有..書包無...昨晚為了這IS-WS番轉了成個書包...澤哥到最後送了3個解釋給我:-
1. MR. Lam都無派
2. 是小狗那張..已做咗了
3. 是留了在學校的藍色環保袋內

你會覺得是那一個...

...

我想是2掛,  唔理啦.

澤媽早晨

kan昨日又唔見左中文WS, 你話是否激死我, 唯有叫老師補發才做,  這星期每天都欠交功課, 都唔知點算.  你今晚去唔去?使唔使約埋一起呀?

Kan ma,
Sorry 昨天沒有上來..忙緊喚!
昨晚掛住聽course..看吓看吓都走散了..真可惜...
昨晚回家看回手冊.."登".."登"...你不用激心...
我們都欠交功課了...最激的是...有做有帶放晒係書包..但無交比老師...~哈哈,真的問你點算好.

現在仍在找他的藍色外套...校務處問過無...Mr. Lam 要再問Ms.Chan先知有無小朋友攞了...現在剩回最後機會"音樂室"...希望找得番....唔係又要用佰多元買一件新的給他....
金錢事小...而最不想他習慣了..唔見咗任何東西都唔緊要,比錢買過便算的壞習慣...[不見了責任心的澤哥哥喚!]

原帖由 WingKanMa 於 09-9-24 09:12 發表
澤媽早晨

kan昨日又唔見左中文WS, 你話是否激死我, 唯有叫老師補發才做,  這星期每天都欠交功課, 都唔知點算.  你今晚去唔去?使唔使約埋一起呀?

澤媽,  唔好氣餒, 實找到(我個囡唔見了2次, 有一次重冇寫名)都找回.  我個囡有2件, 借住比你先等你找多一個星期, 如果找不到才買?反正都放在家.  是呀, 昨天之後同其他媽媽去食飯, 走散了, 但都唔緊要.  10月17日去唔去浸幼旅行?

Kan ma,
謝謝你! 唔好咁客氣啦!...澤哥都有問我如果搵唔番係唔係成個學年都無外套? [我嚇緊佢話係架!] ...咁鍾意無手尾...等佢知道吓後果都好...當然如下星期一上音樂室,都無..就要再買過給他了..天氣開始轉涼..你都知我家澤哥身體有幾..咁"好"...現在只希望有奇蹟出現
昨晚無緣一起吃晚飯,因答應了他們早一點回家..真可惜!下次再預我地!....10月17日去呀! 大日子來的喚

原帖由 WingKanMa 於 09-9-25 16:13 發表
澤媽,  唔好氣餒, 實找到(我個囡唔見了2次, 有一次重冇寫名)都找回.  我個囡有2件, 借住比你先等你找多一個星期, 如果找不到才買?反正都放在家.  是呀, 昨天之後同其他媽媽去食飯, 走散了, 但都唔緊要.  10月17日去 ...

Kan ma,

早呀! 昨晚攪得掂嗎?

原帖由 小B_媽媽 於 09-9-28 12:57 發表
Kan ma,

早呀! 昨晚攪得掂嗎?

澤媽, 妳好,  ok 啦, 但作為小一生, 真是對國慶沒有感覺, kan只是想到好開心, 因這幾天我會帶她去東莞, 哈哈, 死未, 只有這些感覺.  今天她唔知點解雙眼好紅, 返學前已同她滴眼藥水, 如何放學都是咁唯有看醫生
‹ 上一主題|下一主題