用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 幼勇班自己友!!
樓主: HoManYu
go

09/10 幼勇班自己友!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

卓嵐媽咪,

歡迎你, 我仔仔俊然都係提子組!

原帖由 ngcheukchu 於 09-9-30 12:10 發表
各位媽咪,您好!

我係提子組卓嵐媽咪呀,太耐冇上baby kingdom,唔知您哋開咗新 topic呀~~~

請各位多多指教!

原帖由 ngcheukchu 於 09-9-30 12:10 發表
各位媽咪,您好!

我係提子組卓嵐媽咪呀,太耐冇上baby kingdom,唔知您哋開咗新 topic呀~~~

請各位多多指教!

歡迎你呀!卓嵐媽咪記得多啲上黎呀!

原帖由 HoManYu 於 09-10-1 23:33 發表

歡迎你呀!卓嵐媽咪記得多啲上黎呀!

昊昊媽咪, 你好啊, 曉嵐都未講到同學仔的名給我知, 我只知同學仔劉雅之坐在囡囡隔離, 我亦抄下其他同學仔的名字, 但她並未全部認到.
陳臻皓

陳欣希

陳彥彰

鄭愷瀅

鄒凱名

周天悅

鄭叡正

何泳昕

傅俊然

康以晴

何昊軒

劉梓淇

鄺澤儒

劉雅之

李綽朗

李思恒

李天行

莫若行

梁峯朗

吳卓嵐

梁嘉章

吳恩寧

林柏希

冼穎琳

盧偉熙

黃悅嘉

黃智廸

黃沛榛

黃嘉淳

黃琬心

陳頌希

邱可晴

陳思澄

葉沛瑩

袁曉嵐

想請教昊昊的分享是否在星期一的free day進行?有否特定那天由那位同學分享?我不知幾時輪到曉嵐呢?

p.s. 今天下午我會帶曉嵐同她弟弟一同去中秋晚會, 希望到時見到大家!

原帖由 wcodi 於 09-10-2 10:04 發表

昊昊媽咪, 你好啊, 曉嵐都未講到同學仔的名給我知, 我只知同學仔劉雅之坐在囡囡隔離, 我亦抄下其他同學仔的名字, 但她並未全部認到.
...

我都唔太清楚,但應係星期一分享,毎位小朋友分享2分鐘,係我見到有回條寫住分享日期,內容冇特定,係家長同小朋友安排,回條交返去比老師就係咁o羅!我覺得好好喎!可以學習大胆面對人群表現,加強信心.......

唔該哂彥彰媽咪,我睇左段片喇!好清楚呀!thanks~
今日都好熱鬧呀!我仲以為會同小學一齊搞添!都安排得好好呀!唯一美中不足既,我覺得係啲獎品,唔係話平與貴呀!係好唔環保呀!全世界都推行環保,仲講明塋光劑會污染環境,而且玩一次就抾....今次學校真係做得唔夠細心,令我有點失望呀!我自己就一定唔會買,就算買既都係啲聖誕同演唱會都用得返嗰種......今年個燈籠都係上年嗰個咋!雖然婆婆都有買個新既,但我吹番氣佢又話要玩舊嗰個!

原帖由 HoManYu 於 09-10-2 11:51 發表

我都唔太清楚,但應係星期一分享,毎位小朋友分享2分鐘,係我見到有回條寫住分享日期,內容冇特定,係家長同小朋友安排,回條交返去比老師就係咁o羅!我覺得好好喎!可以學習大胆面對人群表現,加強信心....... ...

我從來都未見過有回條寫住free day分享嘅嘢....我尋晚就自己寫咗張紙條比老師, 話阿卓嵐今日想表演唱 ABC song, 但係我啱啱打返屋企問阿囡佢今日有冇表演, 佢話冇喎, 唔知攪咩呢, 等我今晚返去問清楚佢先....

原帖由 叮叮噹噹 於 09-9-30 17:41 發表
卓嵐媽咪,

歡迎你, 我仔仔俊然都係提子組!

我諗我未見過俊然, 有機會我哋相認吓先.....我阿囡係搭2號車架, 所以我平時都冇機會同佢返學, 冇咩機會見到幼勇班嘅同學仔, 同埋其他家長.....

原帖由 ngcheukchu 於 09-10-5 17:13 發表

我諗我未見過俊然, 有機會我哋相認吓先.....我阿囡係搭2號車架, 所以我平時都冇機會同佢返學, 冇咩機會見到幼勇班嘅同學仔, 同埋其他家長.....

卓嵐媽咪,昊昊唔記得卓嵐個名,但係記得佢係提子組喎,同埋我仔撘2b車o架!佢話卓嵐唔係同佢同車喎,咁即係你應該係2a車啦.....

原帖由 HoManYu 於 09-10-5 17:23 發表

卓嵐媽咪,昊昊唔記得卓嵐個名,但係記得佢係提子組喎,同埋我仔撘2b車o架!佢話卓嵐唔係同佢同車喎,咁即係你應該係2a車啦.....

關於星期一的分享, 我都想聯絡一下老師了解多些, 因曉嵐比較害羞, 我都想她可多些面對人群.
昨天曉嵐主動說出李老師無返學, 不知熟真熟假?但我感到有點開心, 因她會說出學校的事了.
每次我問她關於何昊軒時, 她只說他坐前面,沒有其他. :p

原帖由 HoManYu 於 09-10-5 17:23 發表

昊昊媽媽,卓嵐係搭2B校車架喎!阿囡係屋企樓下,即係藍田康逸苑上車架!

原帖由 wcodi 於 09-10-6 10:04 發表

關於星期一的分享, 我都想聯絡一下老師了解多些, 因曉嵐比較害羞, 我都想她可多些面對人群.
昨天曉嵐主動說出李老師無返學, 不知熟真熟假?但我感到有點開心, 因她會說出學校的事了.
每次我問她關於何昊軒時, 她只 ...

我諗尋曰李老師係冇返學,因為卓嵐都有同我講話李老師唔係度,阿囡話李老師屋企有事喎.....

至於星期一分享,據阿囡講每次都只係得一個同學表演架喎,如果佢冇亂講,我諗應該係輪流每個小朋友表演...

原帖由 ngcheukchu 於 09-10-6 10:47 發表

昊昊媽媽,卓嵐係搭2B校車架喎!阿囡係屋企樓下,即係藍田康逸苑上車架!

係!但昊昊話卓嵐唔係同車喎...... ,我8:20上車,12點10接放學,即家下....!我住彩盈邨.....

原帖由 HoManYu 於 09-10-6 12:46 發表

係!但昊昊話卓嵐唔係同車喎...... ,我8:20上車,12點10接放學,即家下....!我住彩盈邨.....

係??!! 唔通我攪錯, 我返屋企睇多次手冊先......我8:10上車 (但架車通常遲到, 大約8:15-8:20先到 ), 12:45下車......彩盈邨係邊呀?

原帖由 ngcheukchu 於 09-10-6 12:51 發表

係??!! 唔通我攪錯, 我返屋企睇多次手冊先......我8:10上車 (但架車通常遲到, 大約8:15-8:20先到 ), 12:45下車......彩盈邨係邊呀?

卓嵐媽咪
你好, 我係彥彰媽咪.  彥彰一見到你呢張相, 就識話係卓嵐.  如果卓嵐唔係同昊軒同車, 就應該同彥彰同車 (校車司機-陳崇勳)

至於free day分享, 彥彰已經做左, 佢今次表演唱歌, 我仲比佢帶埋支咪番去唱, 謝老師事後比番評語話唱佢唱得好溫柔.

醒目開學勳章

hi

學校旅行就可以相認啦
原帖由 ngcheukchu 於 09-10-5 17:13 發表

原帖由 ngcheukchu 於 09-10-6 12:51 發表

咁你應該係2a車呀!我校車師機係性張o架!但車費係寫陳崇勳收架!彩盈邨响九龍灣,得寶花園上面,彩霞邨隔離呀!
昊昊都話有小朋友分享唱歌,跳舞.

原帖由 叮叮噹噹 於 09-10-6 17:43 發表
hi

學校旅行就可以相認啦  

係呀旅行見呀!你地會唔會帶午餐呀?都唔知帶咩好,我仔要食飯o架!1:45先返到學校,或者一齊食tea丫.....

原帖由 benalg 於 09-10-6 14:43 發表

卓嵐媽咪
你好, 我係彥彰媽咪.  彥彰一見到你呢張相, 就識話係卓嵐.  如果卓嵐唔係同昊軒同車, 就應該同彥彰同車 (校車司機-陳崇勳)

至於free day分享, 彥彰已經做左, 佢今次表演唱歌, 我仲比佢帶埋支咪番去唱,  ...

彥彰媽咪:我真大頭蝦,我到家陣都唔知阿囡係幾號車,不過我記得個師機係姓鄧架喎,因為佢曾經打過電話比我,同我講話佢姓鄧,唔通路我又攪錯咗?!

尋曰阿謝老師都有打比我,同我講free day嘅事。佢話因為遲咗一曰先見到我寫嘅字條,所以佢尋曰都有比番阿卓嵐表演喎....順便話比我知阿囡係學校嘅情況,真係幾有愛心嘅老師。

原帖由 HoManYu 於 09-10-7 09:47 發表

係呀旅行見呀!你地會唔會帶午餐呀?都唔知帶咩好,我仔要食飯o架!1:45先返到學校,或者一齊食tea丫.....

我諗住到時帶三文治之類,或者可以帶D零食比卓嵐。嘩,我諗佢一定好開心

原帖由 ngcheukchu 於 09-10-6 10:50 發表

我諗尋曰李老師係冇返學,因為卓嵐都有同我講話李老師唔係度,阿囡話李老師屋企有事喎.....

至於星期一分享,據阿囡講每次都只係得一個同學表演架喎,如果佢冇亂講,我諗應該係輪流每個小朋友表演... ...

唔該晒你的資料呀卓嵐媽咪.
‹ 上一主題|下一主題