用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 09-10年度1C班報到
樓主: chuenma
go

09-10年度1C班報到 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我就係只記得果一下, 但忘了望真d你既樣.

原帖由 peggylun 於 09-9-29 15:46 發表
巧姸MaMa,
Do u still remember that i touch your shoulder and say Hi! Hope to see u soon!
Peggy (Tiffany Mummy)

It's OK la! I still remember your sweety face!

醒目開學勳章

Hi all
請問家長們知唔知 -- 中文(作文) / 英文(comp) / 英文(PLPR) - 是否需要帶書? 另,常識仲需要唔需要帶第1册書+作業?

peggylun,
你真係好善良.
原帖由 peggylun 於 09-9-29 20:55 發表
It's OK la! I still remember your sweety face!

1C班家長們,請問你們內聯網户口內"昔日通告"一欄,是否有通告{狀態}是"未簽"的呢?保慶日及秋季旅行通告上星期已交,但不知為何{狀態}仍是未簽,不知會否影响操行表現?

常識應不需帶第1册書+作業? 中、英就不知道了。

原帖由 talie 於 09-9-30 09:42 發表
Hi all
請問家長們知唔知 -- 中文(作文) / 英文(comp) / 英文(PLPR) - 是否需要帶書? 另,常識仲需要唔需要帶第1册書+作業?

peggylun,
你真係好善良.

醒目開學勳章

謝謝.
不論是否已交回通告回條, 我每逢見到內聯網內有通告, 都會按右下角既"簽署"鍵. 所以無"未簽"既狀態.

原帖由 winnie@ching 於 09-9-30 10:13 發表
1C班家長們,請問你們內聯網户口內"昔日通告"一欄,是否有通告{狀態}是"未簽"的呢?保慶日及秋季旅行通告上星期已交,但不知為何{狀態}仍是未簽,不知會否影响操行表現?

taile,右下角我看不見"簽署"鍵,右上角sign here 按極也按不下去,請指教。

原帖由 talie 於 09-9-30 11:14 發表
謝謝.
不論是否已交回通告回條, 我每逢見到內聯網內有通告, 都會按右下角既"簽署"鍵. 所以無"未簽"既狀態.

醒目開學勳章

先揀選及開啟"未簽"的通告 (under "通告標題", 係藍色 hyperlinked既), 於右下方應該有一個好似印章既 icon, 按下=簽署. 你試試, 唔得就打比我 (之前pm過比你) 啦 .

原帖由 winnie@ching 於 09-9-30 11:42 發表
taile,右下角我看不見"簽署"鍵,右上角sign here 按極也按不下去,請指教。

謝謝你的回覆,試過但見不到icon, 我估可能通告過了期sign不到, 等出新通告我再試, 十分謝謝你啦. 想轉功課班是因現時的功課班導師是中學生, 但現時的校車表示不能安排(觀塘至學校)

醒目開學勳章

唔客氣. 關於保姆車, pls check pm.

原帖由 winnie@ching 於 09-10-1 18:10 發表
謝謝你的回覆,試過但見不到icon, 我估可能通告過了期sign不到, 等出新通告我再試, 十分謝謝你啦. 想轉功課班是因現時的功課班導師是中學生, 但現時的校車表示不能安排(觀塘至學校) ...

醒目開學勳章

我女今天帶了單簧管返學上第一天的樂器班課.
唔知係唔係開始 check reading level. 星期三, 我女話: 叫名既同學就去老師度, 其他同學就一齊睇卡通.

實在太好喇!我打去黃姑娘處,佢話可以接送,希望11月可以轉到,真不知如何多謝你好...

Chloe Daddy

Thanks a lot! 原來夾左o係Queenie 度.

唔該Queenie.

talie
我都估到係你話比Yoki 聽我o係特別室喇.
我無理佢係中文作, 英交compo, 我都帶晒d 書架, 費事欠帶啦.

我知今日有同學仔德育堂無帶個人習誌呀.

今日音樂老師通知可以唔使帶percussion kit 返去上樂器班, 真係太好, 因為實在唔知小朋友點拎呀, 1x磅重架.

囡囡手冊上寫了要交回健康記錄手冊(粉紅色的), 但我沒有印象見過......

請問什麼是健康記錄手冊?

健康院手冊

原帖由 crazyparents 於 09-10-8 20:55 發表
健康院手冊

oh... i see, thanks a lot crazyparents !!!

醒目開學勳章

我還交了"打針記錄咭".

原帖由 crazyparents 於 09-10-8 20:55 發表
健康院手冊

醒目開學勳章

winnie@ching
唔客氣. :)

Kat媽
Thanks! Yoki 星期幾上樂器班? percussion kit 有d乜?

talie

Yoki 逢星期三, 4-5pm 上敲擊樂, percussion kit 包括有片琴, 琴棍, 鼓板, 鼓棍, 譜架, stand, 成套野好重, 有1x磅重, 雖然有得拉, 不過上落樓梯大人都拎得好辛苦, 何況小朋友, 依家好在只係拎琴棍, 鼓板, 鼓棍返去咋.

原帖由 talie 於 09-10-8 23:33 發表
winnie@ching
唔客氣. :)

Kat媽
Thanks! Yoki 星期幾上樂器班? percussion kit 有d乜?
‹ 上一主題|下一主題