用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 決定唔到..可唔可以比小小意見
樓主: NICOLE123
go

決定唔到..可唔可以比小小意見 [複製鏈接]

Nicole

我之前打電話問過ms老師啦. ms 唔比人大抽獎. 又唔係100% guarantee 上小學.  所以你都不用想他.  

20分其實入返mother school, 機會都好高. 而
你呀仔甘叻, 加上你又係fc, 好似各方面, kv好似好d! 之後再大抽獎, 另再報私校吧!

至於pc, 我估你個仔應該無問題!

我呀囡明天去in pc啦. 一間famous kg都無係手, 不過希望有奇蹟啦... gd luck to me!

其實想問你好耐, 你份fc 工點解好似好得閒? 是什麼類型公司呀? fc應該好busy.....  haha

原帖由 kc_united 於 09-12-18 15:05 發表
Nicole

我之前打電話問過ms老師啦. ms 唔比人大抽獎. 又唔係100% guarantee 上小學.  所以你都不用想他.  

20分其實入返mother school, 機會都好高. 而
你呀仔甘叻, 加上你又係fc, 好似各方面, kv好似好d! 之後再 ...

我公司賣樓架 過千萬果d呢.
再講多小小.我公司好似傾緊一個九龍塘既地盤.
如果事成.叫公司比間士多房我去抽41

祝你明天成功 !!加油呀!!!!!!!!

哈哈, o甘我估到啦...... 可能你公司係我公司附近.... haha

原帖由 kc_united 於 09-12-18 15:12 發表
哈哈, o甘我估到啦...... 可能你公司係我公司附近.... haha

咁你都估到....唔會啦
你一定估錯

我都係估下o者

係wow, 你同你個仔實際上報了邊幾間kg? 我見有 kv, sc, pc......

原帖由 NICOLE123 於 09-12-18 12:27 發表
講番提外話
果日in完ms 等緊巴士
有個小妹妹都一齊等
我又衰人多口問人.你都in完ms呀
女女好叻喎
佢媽咪唔多想同我傾
只係講 :係呀佢大女而家係+南讀緊k1架喇
大一年係唔同d既....我都係決定比佢入民生架喇

我feel ...

Nicole,

睇下你想要d咩, 只可以話民生d小朋友都幾乖, 家長亦都好好. 我住起佢附近, 成日去民生附近既公園玩, 我所遇過既MS小朋友同家長, 都好客氣同有禮, 差少少我都去左interview.

原帖由 kc_united 於 09-12-18 15:31 發表
我都係估下o者

係wow, 你同你個仔實際上報了邊幾間kg? 我見有 kv, sc, pc......

in 左 york, tt, sc, kv, ms, pc, km
報左無in 又一村,創價,靈糧堂,學之園
拎左表無交: 樂基,宣道

原帖由 elmolly 於 09-12-18 15:34 發表

Nicole,

睇下你想要d咩, 只可以話民生d小朋友都幾乖, 家長亦都好好. 我住起佢附近, 成日去民生附近既公園玩, 我所遇過既MS小朋友同家長, 都好客氣同有禮, 差少少我都去左interview. ...

係啦係啦. 我估學校都係鍾意d有禮同客氣既家長 (自己讚自己)

你真係in 好多間呀!

因我住荃灣. 除荃灣kg外, 我只報了出面4間kg: pc, kv, sc, soka.  可能in 得唔夠多啦. 再者四間都是大熱. 所以....

原帖由 kc_united 於 09-12-18 15:45 發表
你真係in 好多間呀!

因我住荃灣. 除荃灣kg外, 我只報了出面4間kg: pc, kv, sc, soka.  可能in 得唔夠多啦. 再者四間都是大熱. 所以....

oh我講漏左仲有迦南呀 不過呢間我用來熱身既
我唔算多 我係另一topic見人報左30間.....

原帖由 NICOLE123 於 09-12-18 15:47 發表

oh我講漏左仲有迦南呀 不過呢間我用來熱身既
我唔算多 我係另一topic見人報左30間.....

報左30間?  真係crazy, 幼稚園咋,

我in左5間, 都累到死.

Nicole123,
Have you read my pm?  Sorry I was so busy today and unable to talk to you.  Have you made up your mind after reading my pm??? ::" />

Let me guess, I know JonesLang is helping a fund company to sell a property (Meridian Hill) in Broadcast Drive (the location of ATV)... You work at JL?

原帖由 2ling 於 09-12-18 23:02 發表
Nicole123,
Have you read my pm?  Sorry I was so busy today and unable to talk to you.  Have you made up your mind after reading my pm??? ::" />:" />

Let me guess, I know JonesLang is helping a fund c ...

2LING
睇左喇THANKS!!
唔係呀我估JL既FC唔會咁得閒

Nicloe:

你仔仔好叨, 咁多間KG都收咗, 佢依家有冇返學? 係邊到返?

原帖由 CP916 於 09-12-19 12:15 發表
Nicloe:

你仔仔好叨, 咁多間KG都收咗, 佢依家有冇返學? 係邊到返?

過獎.其實好多小朋友都好叻架.不過人地唔講者.
我仔仔有番N1 係基督教中心幼稚園

都係响Kln Tong喎, But唔出名囉, 讀得OK嗎?  當初有冇考慮讀返N1呢間?

原帖由 CP916 於 09-12-19 12:59 發表
都係响Kln Tong喎, But唔出名囉, 讀得OK嗎?  當初有冇考慮讀返N1呢間?

呢間N1好好架1對7 老師好細心
不過真係無考慮番係度上K1-K3
考唔到其他就無計啦

最後都係去比左錢...老公想我安心D
不過再睇番母校同聖方濟各既升中派位
我再相信我應該比仔仔去KV

KV

NICOLE123,

Hollo...我係談幼兒園有問過你野...但你無答到我野...我想你一定少左係果邊出現啦...heehee...其實有d野想請問你...基督教中心我都有到報N1...但好少人提呢間學校...不過見你讚間學校老師好...所以我都想知間學校多d野...課程是否較淺...學校環境又如何(新或舊)...麻煩你講多d我知...因為09/01要面試...即時可知錄取與否...如果錄取的話要即刻交留位費...

~ 謝謝 ~

原帖由 NICOLE123 於 09-12-19 13:08 發表

呢間N1好好架1對7 老師好細心
不過真係無考慮番係度上K1-K3
考唔到其他就無計啦
‹ 上一主題|下一主題