用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 In完"學之園"睇黎凍過水
樓主: Vinannbaby
go

In完"學之園"睇黎凍過水 [複製鏈接]

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-23 17:45 發表
背景有關係嗎? 我係professional with master degree, hubby係director. Some kinder also rejected la.
莫非要做特首先收??

咁米得一個學生 ...

原帖由 wendychiu301 於 10-3-23 05:53 PM 發表

咁米得一個學生 ...

如果佢生多十個八個應該可以開到一班

原帖由 bvbb 於 10-3-23 05:52 PM 發表
咁一定唔收阿囡啦...

大家咁話

MASTER又好, PH.D 又好. 我估幫助唔大.
反而名校出生既家長,先有優勢. 因為,小朋友入返名校機會大. 幼稚園先有FACE.
原帖由 kitmantsoi 於 10-3-23 17:45 發表
背景有關係嗎? 我係professional with master degree, hubby係director. Some kinder also rejected la.
莫非要做特首先收??

原帖由 agnescheng 於 10-3-23 22:10 發表
MASTER又好, PH.D 又好. 我估幫助唔大.
反而名校出生既家長,先有優勢. 因為,小朋友入返名校機會大. 幼稚園先有FACE.

咁都好正常,佢地都想派位派得好

原帖由 babyhappy88 於 10-3-24 00:09 發表
見到你地D POST, 就諗番自己上年嘅心情, 同你地一樣, 好心急, 因為果時咩都唔知, 淨係報左2間!
阿B學之園(HL)interview時, 聽故事周圍走, interview時又唔肯開聲, 入大房時勁扭計, 同小朋友爭玩具, 又大聲哭! 見校 ...

請問你阿b讀邊間分校??
我去in個日(青衣), 都覺得大部份家長都係打扮斯文, 但又不至於成身名牌.

講下笑希望大家輕鬆D, 請見諒! :loveliness:
重有幾日先有result! 希望大家都成功la!

醒目開學勳章

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-24 11:01 發表

大家明白啦~~

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-24 11:01 AM 發表

當然明白

112果位 ? 咁多位, 係邊間分校 ?! 朋友讀緊LH nursery, 佢都考到 ST.CAT K1 (中英班) ,不過lh 上英普,所以就無讀.

學之園幼稚園(海逸豪園)
收錄2-3歲級別兒童人數
No. of enrolment aged 2-3 (102)
http://kgp.proj.hkedcity.net/chi ... &school_id=3666
information from EB

嘩好多位. 青衣果間, 得幾十個位

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-24 13:06 發表
學之園幼稚園(海逸豪園)
收錄2-3歲級別兒童人數
No. of enrolment aged 2-3 (102)
http://kgp.proj.hkedcity.net/chi/parser.php?file=chi/detail_all.htm&school_id=3666
information from EB ...

"好投訴麻煩果" ... this is very impt ... I guess no matter it;s KG / Pri / Sec .. haha .. if not creates a lot of trouble to the school!

原帖由 babyhappy88 於 10-3-24 00:09 發表
見到你地D POST, 就諗番自己上年嘅心情, 同你地一樣, 好心急, 因為果時咩都唔知, 淨係報左2間!
阿B學之園(HL)interview時, 聽故事周圍走, interview時又唔肯開聲, 入大房時勁扭計, 同小朋友爭玩具, 又大聲哭! 見校 ...

hi...我都係08mama,同你地一樣"折磨"地等緊學之園封信~
呢間學校係我in咁多間之中感覺最好嫁,所以好想好想入!(雖然知道機會好渺茫=.=)

原帖由 ilovejanwong 於 10-3-24 13:44 發表
hi...我都係08mama,同你地一樣"折磨"地等緊學之園封信~
呢間學校係我in咁多間之中感覺最好嫁,所以好想好想入!(雖然知道機會好渺茫=.=)

我同你一樣, in完好想入, 咁你in邊間分校呀?

咪就係收生最少嘅青衣囉>.<

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-23 15:53 發表

kmmum講真嫁, 你咪又玩啦:tongue:

其實我知佢係做freelance ..我只係講下笑.. 因為要寫得勁過director 先收.. 所以我寫CEO haahaha

原帖由 ilovejanwong 於 10-3-24 13:55 發表
咪就係收生最少嘅青衣囉>.

oh, me too.
‹ 上一主題|下一主題