用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟思幼稚園 有冇人己經收到啟思(律倫街)既信話收咗小朋友? ...
樓主: love旦
go

有冇人己經收到啟思(律倫街)既信話收咗小朋友? [複製鏈接]

when was your interview? big or small kid?

原帖由 小妮子 於 10-10-21 17:26 發表
收左我囝pm,我仲諗緊讀唔讀....

唔知關唔關我答佢讀下午都冇所謂呢....早知話有所謂啦....

9/10面試,我囝囝係04/08...
原帖由 靚媽媽店 於 10-10-22 10:48 發表
when was your interview? big or small kid?

應該掉轉,牛津道都係IB啓發思維同創意的.

原帖由 natalie_lee1010 於 10-10-22 09:43 發表
我覺得如果講學術就一定係牛津道果間,因佢行兩文三語,語言方面會強好多
而律倫街果間行啟發創意,啟發思維,去增加小朋友既自信心,創作力咁..當然學術上一定無咁強...

其實都好睇家長想小朋友點~~~ ...

so not all the big kids got am offer then

原帖由 小妮子 於 10-10-22 13:42 發表
9/10面試,我囝囝係04/08...

我個仔係0812細b,10月17日見,今日啱啱收到信話唔收呀!唔知係因為細b定咩原因呢? 我覺得我個仔個日啲表演其實唔錯,老師要求做既野全部做到,走既時候仲識收番啲玩具入個 tray 同,推番張 chair,再張個 tray 玩具放番係個架度,連在場既主任都話佢好乖,識得收拾。所以本來諗住會收佢下午班,但係......

真係有啲想打去問下係咩事,當吸取經驗下次唔好犯同樣既錯都好呀...

我地係17號in,收左上午班。
我仔係6月b,當日面試表現我俾佢100分。

請問INTERVIEW型式及內容係點?有冇媽媽可以分享下呢?

原帖由 靚媽媽店 於 10-10-18 11:26 發表
我個女都表現麻麻, 掛住望隔籬..銀色貼紙即係得唔得?

a few kids per room, then teacher asked the kid's name, colors, animals... not hard at all.  My girl just could not concentrate.. keep looking at the others.. haha

原帖由 bbliang 於 10-10-22 17:20 發表
請問INTERVIEW型式及內容係點?有冇媽媽可以分享下呢?

congrats!!
原帖由 JFNL 於 10-10-22 17:01 發表

咁快有消息既...我個女表現唔好...interview room 好嘈, 佢好唔集中....同埋當晚原來發燒...可能係咁連下午都唔舒服lor.....

原帖由 JFNL 於 10-10-22 17:01 發表

17號in,0810bb,got pm offer
個日interview有答老師問題,不過無望過老師,表現都算ok!

17/10 面試, 囡囡係0810尾, 細B, 面試時, 有幾條問題唔識答, 全程只望住玩具, 冇同老師有眼神接觸. 臨走時, 收到綠色星星.
今日收到通知, 囡囡被取錄, 下午班.

my girl too, only answered a few questions.. 0807b, received silver star, got PM offer today.

原帖由 taboshu 於 10-10-22 19:30 發表
17/10 面試, 囡囡係0810尾, 細B, 面試時, 有幾條問題唔識答, 全程只望住玩具, 冇同老師有眼神接觸. 臨走時, 收到綠色星星.
今日收到通知, 囡囡被取錄, 下午班. ...

回覆 1# 靚媽媽店 的文章

今日收到信, 17/10 in, am offer, 囡囡08/02, 大B

我個女0608, 收左am class, 當日收到金色星星

簽名被屏蔽

原帖由 joeywongmy 於 10-10-23 09:07 發表
我個仔係0812
收左下午N班
當日係綠色星星
而家要考慮比唔比留位費
因為下午班真係唔太想讀

如果未有其他offer都要比左先..
但其實各位家長你地有無留意到隔離就一間廟宇
我o個日走時, 係對面都聞到好勁o既燒香味
我會擔心如果吹正風, 學校會有味
你地有無擔心過呢..

原帖由 kittyyau 於 10-10-22 15:29 發表
我個仔係0812細b,10月17日見,今日啱啱收到信話唔收呀!唔知係因為細b定咩原因呢? 我覺得我個仔個日啲表演其實唔錯,老師要求做既野全部做到,走既時候仲識收番啲玩具入個 tray 同,推番張 chair,再張個 tray 玩具放番係個架度,連 ...

同我個女一樣呀,0812細女,佢個日表現唔錯,可能因為佢唔識講野,所以唔收啦,好擔心.......

簽名被屏蔽

唉...我囡舊年考今年k1係0701大囡,當時囡囡表現我比九十幾分,老師問我如果上午班無位會唔會考慮下午班,我話如果上午班真係無位的話我會考慮下午班,當時老師都係道笑,結果收了下午班,而家睇你地土討又勾起我,我覺得真係好唔好彩呀~
‹ 上一主題|下一主題