用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 又一村學校(更新:有無家長已收到offer喇?) ...
樓主: haydenden1023
go

又一村學校(更新:有無家長已收到offer喇?) [複製鏈接]

點解我未收到信既?心急c人啦!

收到信呀!係am class,

and my son the interview smooth,and my MUM she very like this school ar,so when she know my son get this offer,,100% happy

and i come from Tsuen wan(Sham Tseng)

Nice to meet u all here mami

收到取錄信喇!  全日班

好似個個都收到信,得我一個無。希望一陣打電話可以check到啦!

請問有冇人可以告訴我, 全日班和 AM 班教學活動的分別嗎? 全日班除了午飯, 午睡和茶點, 多了甚麼活動呢?

另外, 是否兩班都是一星期只有一堂 NET 和 PTH 老師教呢?

謝謝!!

我都收到full day offer
好開心呀,有d意想不到,因為囡囡當日扭眼訓,in得唔好,估唔到有offer,超開心

原帖由 phpyma 於 10-11-3 09:12 發表
請問有冇人可以告訴我, 全日班和 AM 班教學活動的分別嗎? 全日班除了午飯, 午睡和茶點, 多了甚麼活動呢?

另外, 是否兩班都是一星期只有一堂 NET 和 PTH 老師教呢?

謝謝!! ...

我問過老師話下午會多左一個小時英語故事時間!
另外一星期好似唔止咁少net同pth,但我又唔記得老師答我幾多.........

醒目開學勳章

我都係揀全日,所以果日家長會我都問過miss~
老師話全日班,食完飯,會去playground散步,之後排洗,訓覺,起身食下午茶,跟住有個story time時間,由net 上堂,會有d工作紙既野做,同埋做功課加一d大小肌肉訓練~~
大概係咁

原帖由 phpyma 於 10-11-3 09:12 發表

謝謝!! ...

醒目開學勳章

英文堂就日日都有既,pth好似一星期一堂定二堂

醒目開學勳章

英文堂每日20mins,pth每星期有一堂30mins
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

原帖由 tiktiktmlkl 於 10-11-3 09:44 發表
英文堂每日20mins,pth每星期有一堂30mins

ok wor...boz Cannan weekly once time,,eng lesson

May i know your living which side?

我都收到啦,係am class.好開心....

但我仔個日表現唔好, 隔離in 完3個, 我仔先in 完, 因為佢成日走去玩玩具, 唔肯坐, 又唔識講野.

好似AM易入D喎, 我仲揀咗全日同唔考慮AM, 會唔會咁所以唔收我, 連信都費時寄俾我呢?

我噚日都收到信la~~
全日offer~我會留位

又一村係第一間in,
in 完感覺學校好岩阿仔~

囝囝都有上午Offer, 但唔知交唔交留位費好. 因之前九龍塘啟思已收了他上午, 也交了留位費, 因當時是第一間in, 所以交了先. 有無媽咪比D意見我, 兩間那間好些? 兩者有何分別? 上小學邊間好D呢?

請問又一村有沒有小學的? 我以前聽人講有又一村小學,請問而家還有沒有呢?

原帖由 winwinchu 於 10-11-3 11:14 發表
請問又一村有沒有小學的? 我以前聽人講有又一村小學,請問而家還有沒有呢?

冇左小學嫁喇!

以下係copy 某位係又一村畢業小朋友既mama ,就係睇完佢所講,我更+想自己小朋友讀
~~~~

我個仔幼稚園都係讀呢間, 學校老師, 環境&英語程度都不錯, 最重要係有功課做及默書, 咁上小學就好容易適應, 我個仔2005年畢業,我俾呢間幼稚園係九龍塘區有80分!

千祈咪唸住國際幼稚園讀英文叻D就卜去讀,除非小學都讀國際學校及會去外國升學,否則以香港填鴨方式教學及公開考試制度下D小朋友會頂唔順,所以幼稚園要揀50%活動+50%傳統方式教學just fit...要對個仔有信心,應該會收佢,當年我只係幫個仔報左一個幼稚園咋!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

到返我自己la~我小朋友係好自主...(講得難聽係"固執"),同埋好鐘意自已去解決問題~吳可以迫佢,因為迫佢都無用...

所以又一村學習模式好岩佢~~

****記住係要搵間岩你小朋友,而吳係功課多,課程好深個D就叫做好KA~^^~

大家努力

Suprisingly my boy got AM offer. Happy for him as a Small B.

Suprisingly my boy got AM offer. Happy for him as a Small B.
‹ 上一主題|下一主題