用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真的喜歡YW多過KTS? 想深入探討下!
樓主: TY3388
go

真的喜歡YW多過KTS? 想深入探討下! [複製鏈接]

原帖由 cherrieshum 於 10-12-28 22:44 發表
我選九龍塘小學,因為英華是男校,不喜歡單一性別,更不想增加同性戀機會。

You gave your comment from a unusual perspective.  究竟你上學是求學定求愛呢?

原帖由 LUIGI 於 10-12-30 23:30 發表

You gave your comment from a unusual perspective.  究竟你上學是求學定求愛呢?

只怕是中學階段,正值青春期,全是同性,恐怕
我以前讀女校,同性戀真的較多;剛巧老公讀男校,也有這些情況,所以我倆真的較擔心。而且,我們較傳統,到目前為止還是不能接受同性戀。我們只有一個兒子,不能接受這回事!!不過,真的無可否認,很多名牌學校都是單一性別。

我識幾個同性戀者不約而同都係讀男/女校,佢地識的"朋友"亦大多從男/女校出來
你好勇敢, 上左bk幾年,so far我未見有人敢講自己母校有同性戀,只識protect話一個都無(搵鬼信咩)

現代齋校你洗怕?!放學放假大把機會識男仔女仔啦,坐係屋企上網都識到啦,我驚d細路亂攪男女關系多d!

攪出人命?! 依個真係我超擔心!
原帖由 VKwan 於 10-12-31 10:32 發表
現代齋校你洗怕?!放學放假大把機會識男仔女仔啦,坐係屋企上網都識到啦,我驚d細路亂攪男女關系多d!

咁 YW校長又幾成功既, 至少連我呢 d 住 HK Side 既都聽過呢間, 以佢我所知, 都好多 HK side Mum like  一間係 YW, 一間係陳守仁. ga.

原帖由 VKwan 於 10-12-24 00:07 發表
想請問LS除左名氣嚮過YW外,點好過YW呢?其他野我唔知,但有朋友既仔分別係呢兩間讀,以一個局外人純粹睇課程程度,YW都唔弱喎,尤其中英兩科語文都有過之而無不及喎。 ...

你講了重點。我囝囝都係讀英華,我都好滿意間學校。但在香港人心中,DBS, LS, Co-ed先係頂級名校,這是不爭的事實。

如果以閣下的標準,大把學校都係好學校啦,唔好忘記好多地區名校的成績都好過這些所謂頂級名校。
‹ 上一主題|下一主題