用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真 - 第一輪結果
樓主: charlotte2008
go

崇真 - 第一輪結果 [複製鏈接]

重有真係好想知有無人好似我case, 哥哥或家姐係度讀過但無上到祟小, 而輪到細佬或細妹考而又收到rejected letter????

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

We got an offer of IK1

我都收咗信..佢地收咗我個仔讀下午主流班..15日要去交留位費...都好開心呀!  但仍要繼續試其他龍校呀...哇咔咔..

原帖由 2Fats 於 11-11-9 09:23 發表
封acceptance都係得一頁紙架咋. 所以尋晚初初一睇就好沮喪, 點知一開又見到好多字喺裡面, 再仔細睇原來係offer同交留位費時間.

我估尋日係國際班出result先.

你都good luck呀.

...

真係大家GOOD LUCK,收左國際班。。。(8/11收信)

崇小好嗎??  我轉都係為左小學一/半條龍,個傻仔讀緊LH,仲有個傻妹跟尾(06/11年)。。。

恭喜哂有OFFER的家長, 未有的亦無需氣餒, 加油呀!

唔好意思 , 我想問無offer嘅信係咪全部一样 , 有無寫明reject ? 又有無寫明係咪waiting呢 ? 我果封都旡話reject , 但就係話而家比唔到位 , 叫你在下年5月打去登記排waiting呢 ?

咁佢地點排waiting呢 ? 先打先排 ? 咁唔通果日9:00就即打爆電話 , 咁實jam哂打唔通啦 ? 有冇人有經驗係點架 ?

原帖由 WinkyLee 於 11-11-9 19:35 發表
上年有報祟小都收左主流重俾埋留位費.  但最終去左另一間直資所以無留祟真.  

阿仔上年仍係IK3時, 佢另一同學仔個妹也考IK1, 當時老師問家長家姐會留祟小, 當時佢話會, 結果細妹收左而家姐最終也無讀祟小.  

問心, ...

收咗讀中英文部am. 好開心!! 可以唔洗報其他, 報咗果D亦唔洗去in. 疊埋心水交留位費!!

We live in Kwun Tong

原帖由 bagman 於 11-11-9 15:10 發表
你地收到Offer的住那一區呢?

Me x 2

原帖由 2Fats 於 11-11-9 09:05 發表
下星期二/三交留位費.  

可能到時有人唔交又會有多D位出番黎呢.

不過我會交架.

My gal is pretty quite when she's with the people
that does not know well. But she's very outspoken while at home.
原帖由 Pigbaby 於 11-11-9 16:23 發表
請問收到offer家長們!
你地個B係熱情/主動類型or冷靜/觀察類型?

我都未收到信呀.

我都 未收到信AR~~~

回覆 88# Joyful-Sin 的文章

恭喜 可以唔洗再去IN好開心YA
(我仲未收到信)

沒有Waiting, 沒有5月.  寫了一大段野說阿仔表現好, 但太多人報未有位.  

明眼一看便知係rejected letter.  真係好失望!!!!!!  細佬當日表現都好好, 又係大b都唔收.  

早知原來祟真係咁樣按排, 唔報名, 唔入校友會.  報時唔寫有兄姐讀可能重有機.  

咁樣收生真係唔公平.  

原帖由 charlotte2008 於 11-11-9 21:58 發表
唔好意思 , 我想問無offer嘅信係咪全部一样 , 有無寫明reject ? 又有無寫明係咪waiting呢 ? 我果封都旡話reject , 但就係話而家比唔到位 , 叫你在下年5月打去登記排waiting呢 ?

咁佢地點排waiting呢 ? 先打先排 ?  ...

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

我都未收到信~ 突然諗,我地既問卷答案會唔會都列入計分一環?

rejected~~有點不快, 爸爸係校友, 本想如收囝囝去了爸爸學校讀書, 感覺應該不錯! 可惜囝囝與此校無緣囉!

原帖由 WinkyLee 於 11-11-9 19:49 發表
重有真係好想知有無人好似我case, 哥哥或家姐係度讀過但無上到祟小, 而輪到細佬或細妹考而又收到rejected letter????

原帖由 ILOVEBEAN 於 11-11-9 22:47 發表
We live in Kwun Tong

me too, received on Monday...

原帖由 purpurchi 於 11-11-10 00:56 發表
我都未收到信~ 突然諗,我地既問卷答案會唔會都列入計分一環?

我估計, 我尋晚叫個囝多謝我, 因為我覺得自己填份問卷填得好...(我自己覺得咋, 亦唔係話其他人填得唔好)

我個囝0902, 開朗, 主動, 唔怕生抱, 不過佢過房時唔係行過去, 係跳過隔離房...<-- 所以我諗淨係計佢應該唔會收...
‹ 上一主題|下一主題