用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙幼兒園家長會
樓主: CHKWAN
go

蘇浙幼兒園家長會 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 蘇浙幼兒園家長會

該用戶已被刪除

我上次行經明慧,副校長還親自向我介紹他們學校。不過,我總覺得蘇浙好,所以還未交表。

angel'syy,
係呀....蘇幼校舍好大~
呢方面我都好like~
我諗住如派得唔好~
就會讀埋蘇小~

My dear baby--- Issac

angel'syy 寫道:
又再請問一下各位媽咪
有無打算比個小朋友係蘇浙繼續讀到小學?

如果派唔到好理想
細媽

Me too !!

As my colleague told me 蘇浙小學 teaching is good and famous but 蘇浙secondary school teaching not good at all, quite alot of parent won't their child carry on study in 蘇浙secondary school unless they can't find another seconday school for their child.

Any mama heard this as well !??!?!
該用戶已被刪除

angel'syy...

我心水GE津貼小學暫時只有華仁~
係男校唔0岩你架~~嘻嘻~
另外,有間叫港大同學會小學都好似幾好咁~
但都係私校來的...
到果時我可能又會轉...
你知..我地D mami成日1516....

HanYatMum 寫道:
Me too !!

As my colleague told me 蘇浙小學 teaching is good and famous but 蘇浙secondary school teaching not good at all, quite alot of parent won't their child carry on study in 蘇浙secondary school unless they can't find another seconday school for their child.

Any mama heard this as well !??!?!

Dear HanYatMum,

我都聽過蘇浙小學唔錯架,派位幾好添 不過中學(蘇浙公學,有好多間添)就唔係咁得,不過蘇浙小學同中學無聯繫,唔似蘇浙幼兒/稚園同蘇浙小學,所以蘇浙幼兒/稚園畢業可以直上蘇浙小學,但係蘇浙小學畢業生就唔可以/唔會/唔想直上蘇浙公學.

Eva
細媽

issac 寫道:
angel'syy...

我心水GE津貼小學暫時只有華仁~
係男校唔0岩你架~~嘻嘻~
另外,有間叫港大同學會小學都好似幾好咁~
但都係私校來的...
到果時我可能又會轉...
你知..我地D mami成日1516....

Dear issac,

港大同學會小學係直資小學黎架

Dear angel'syy,

我暫時未諗官立津貼小學,但港大同學會小學就係我密切留意
細媽

eva...
咩原來係直資,我只係輕輕睇過個webiste~
只知佢要交學費,就當左佢係私校~   
嘻嘻~你都有留意呀..我都覺得佢唔錯架..
如果第時你讀,我一定要請教你了~~
該用戶已被刪除

angel'syy ,

間小學係chai wan架!
都好近我~
so我都會考慮..!!
我唔係今年讀架~
我仔係出年先讀~
約左下個interview~~
你呢????
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

kf&33 寫道:
我覺得st.paul男校(secondary school)都唔錯, 但唔知蘇小一般升咩學校?

kf&33
學校個綱頁有上年的中學派位表,你可click去睇睇。

蘇浙小學

Kae

kf&33 寫道:
依家係唔係要bb學習聽普通話?

基本上唔駛0既,因我之前從來都無同佢講過普通話,咪一樣ok,不過如果可以向屋企教下佢都無妨0既。

kae

issac 寫道:
eva...
咩原來係直資,我只係輕輕睇過個webiste~
只知佢要交學費,就當左佢係私校~   
嘻嘻~你都有留意呀..我都覺得佢唔錯架..
如果第時你讀,我一定要請教你了~~

issac,

咪講請教咁嚴重    到時大家研究研究   

eva
細媽

angel'syy 寫道:
Dear Issac and Eva mama,

那又再請問一下港大xx小學係邊黎?
妹妹今年入幼兒園咪同你地一齊讀?
唔知幼兒園有幾多班?

angel'syy,

我囝囝宜家讀幼兒班,到你女入學果陣應該上k1啦,係妹妹
細媽

kae 寫道:
[quote]
kf&33 寫道:
依家係唔係要bb學習聽普通話?

基本上唔駛0既,因我之前從來都無同佢講過普通話,咪一樣ok,不過如果可以向屋企教下佢都無妨0既。

kae[/quote]

kf&33,

kae講得好
細媽
‹ 上一主題|下一主題