用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 祟真第一輛面試已經有人收左信喇
樓主: 2010YL
go

祟真第一輛面試已經有人收左信喇   [複製鏈接]

回覆:祟真第一輛面試已經有人收左信喇

Rejected, as predicted, so that's ok, good luck to all parents!

Obtained PM offer, Girl - April 2010 BB....could answer all questions in interview. Very happy

好開心,收咗國際班pm. 請問國際班是不是只有pm.
我好鐘意佢的雙語環境, 大家認為kv好定祟真好,?雖然未知kv收唔收.

引用:好開心,收咗國際班pm.+請問國際班是不是只

原帖由 wendy99ng 於 12-11-10 發表
好開心,收咗國際班pm. 請問國際班是不是只有pm.
我好鐘意佢的雙語環境, 大家認為kv好定祟真好,?雖然未知kv ...
國際班只有pm. 如果佢肯開am一定爭到儍!

elysion發表於 12-11-10 17:34
請問係寫明waiting? 我封信無呢個字眼喎。

英粵班Waiting list (後備生)信係咁寫的:

"  查 貴子女 XXX (學生編號:XXXXXXX-K1314) 報考本園學位, 本園衷心感謝閣下的申請及對本園的信任.

本園今年收到的入學申請眾多, 遴選委員會已仔細考慮各考生之申請.   貴子女於面試中各方面的表現均十分優秀,惟競爭激烈, 於有限的入讀學額下, 未能盡數取錄所有表現優秀之學生, 故抱歉未能及時給予學位, 現暫將  貴子女列作後備生.  如家長欲繼續申請等候本校之後備學位, 請於二零一三年五月二十至二十一日(星期一和二)上午九時至五時致電本校登記.  若逾時登記, 則作放棄後備資格論, 敬希垂注.

此致

學生家長

中英文幼稚園部啟

二零一二年十一月八日"

是有三種信嗎?  offer, waiting, reject?  

waiting 的登記日期都一樣是5月嗎?  會唔會有人係早D?

引用:Quote:elysion發表於+12-11-10+17:34+請問

原帖由 sarubuta 於 12-11-11 發表
英粵班Waiting list (後備生)信係咁寫的:

"  查 貴子女 XXX (學生編號:XXXXXXX-K1314) 報考本園學位, 本 ...
呢個安排同去年一樣.

是否所有家長都收到信...我還未收到信??

我in都未in,  29/11 先面試,  現在已經通知收生.  
是否不去in, 因為名額不多,.

引用:我in都未in,++29/11+先面試,++現在已經通知

原帖由 Hoayee 於 12-11-12 發表
我in都未in,  29/11 先面試,  現在已經通知收生.  
是否不去in, 因為名額不多,.
每次面試都有收生名額,一定要去!

回覆:sarubuta 的帖子

登記Waiting日,只得呢兩日,唔會好的!

回覆:sarubuta 的帖子

登記Waiting日,只得呢兩日,唔會早的!

回覆:祟真第一輛面試已經有人收左信喇

請問英普國際有無waiting?

回覆:elysion 的帖子

Rec'd yesterday n rejected

我都想知英普國際有無waiting, 我收個封信話 "....unable to offer your child a place at this time.", 但又有話 "Your child has performed very well" 封信唔知係咪standard letter?

請問已經面試0左 "英粵班的家長", 能夠分享一下面試內容嗎? 後日就到我地面試啦, 囝囝較怕醜, 非常擔心即埸表現, 係咪全個過程都可由1位家長陪伴著呢?
千萬個多謝.

jellyfish228  我都想知  發表於 12-11-13 17:44

貴子女於面試中各方面的表現均十分優秀-----都寫得幾順耳....家長唔會太難受...

回復 Noelpychiu 的帖子

應該係, 我封都應該同你一樣

Noelpychiu 發表於 12-11-13 14:59
我都想知英普國際有無waiting, 我收個封信話 "....unable to offer your child a place at this time.", :c ...

係REJECT, ACCEPT 的係會叫你幾時去註冊,
WAITING 的會叫你出年5月打番去問.

我諗學校係唔想令家長有HARD FEELING,
不過我個人鍾意直接D 寫明未有學位,
唔駛睇咁耐先知佢話唔收

Sana2010  Can't agree more!!  發表於 12-11-13 21:29

引用:Quote:Noelpychiu+發表於+12-11-13+14:59+

原帖由 Lovely_Babybaby 於 12-11-13 發表
係REJECT, ACCEPT 的係會叫你幾時去註冊,
WAITING 的會叫你出年5月打番去問.
係啦,封信開頭係讚小朋友表現,睇到最底先睇到唔收。

回覆:Noelpychiu 的帖子

我收到英普班Waiting信,要五月再打電話登記

‹ 上一主題|下一主題