用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德貞幼稚園 超級差的德貞幼稚園
樓主: alicet1001
go

超級差的德貞幼稚園 [複製鏈接]

1.佢地唔休收唔到生...
2.D老既老師咁寸,因為佢做得耐,知道主任會撐佢...
3.有間學校唔係想要讓畢業學生開心表演, 佢地要拎面子...
被抽走果6個人在老師眼中=妨礙大家演出既份子...
可想而知, 呢6個人在其他課堂活動,學習活動,你認為老師會悉心指導佢地, 定係叫埋一邊玩玩具唔好搞亂檔?
4.家長, 你點會表演果一日先知自己兒子/女冇份? 平日你冇同佢傾計?小朋友好少講學校野?
5.得閒問問同班同學, 老師是否成日鬧你小朋友?
應該你個小朋友表現麻麻地, 而個老師都冇乜耐性教D麻麻地既學生囉...

結論:
1/小朋友叻既,乖既, 有間學校D老師會好錫你, 表演,領獎...當然有你份.
2/如果小朋友只屬中游, 中下游, 下游, 老師當你垃圾一樣踐踏你.
3/佢地D老師過年收利是, 家長會又收到食物, 畢業禮都有厚禮物...
4/ 王....鄧.............學生....狐狸精........

深表同情

勁過份.

勁差!

回覆:超級差的德貞幼稚園

提醒1:小朋友入去熱同凍都唔識出聲,老師唔會主動幫佢地,我個囡試過成頭成身汗咁放學,我問老師點解唔叫佢除外套除帽(當日冬天生日會便服) ,老師竟然答我佢唔肯除!無野下話?!小朋友話唔除你就由得佢焗住!一點都唔專業!

提醒2: 要留意手冊每個月老師既蓋印,有無轉左老師! 我都係睇到個個月都唔同印先知轉晒老師班主任!佢地唔會同家長講!

提醒3: 佢地d功課相比其它學校淺同少,有時分分鐘唔夠時間連教都無教過就要你小朋友返去做,跟本學左咩都唔知!有某d老師好求其!自己有心理準備教番晒d野!

提醒4: 多d留意小朋友既說話,因有其他小朋友試過被老師恐嚇或對住佢地講大人說話而有樣學樣!有學生會因為傾計被老師趕出門口同佢講趕你走,你去第二班,我呢班唔要你!你乖我地先要番你!

提醒5: 佢地基本上唔會同家長溝通,好多野只會靠你小朋友講先知!而且就算你要找老師了解,佢地唔會俾多過10分鐘你講!千祈唔好同主任講,佢地只會官腔回答(即係答完等於無答!)態度差並好快趕你走!

最後,有得轉校就最好轉校!唔讀呢間好過!

回覆 alicet1001 的帖子

http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=23412695
樓主老作故仔,Y曲事情!都係香討d人有見地!

回覆:rockystone 的帖子

回覆 rbg2011 的帖子

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=23412695&extra=&page=2   

--->>>>>

同個仔瞭解返,原來佢地系全班小朋友都有得表演,有D跳舞,有D唱合唱。老師話全部畢業生都會表演。我想問樓主,究竟你小朋友果晚有無上台表演啊?如果有,甘你呢篇野就好有誤導性啦

會唔會係... 洗手洗得慢 加上 玩水或掛住同同學仔玩...先被老師罰無得食茶點?

同個女瞭解返,原來佢地系全班小朋友都有得表演,有D跳舞,有D唱合唱。老師話全部畢業生都會表演。我想問樓主,究竟你小朋友果晚有無上台表演啊?如果有,甘你呢篇野就好有誤導性啦!!

實情係樓主個女無得做公主(但有合唱表現),佢自己係上課時間走去鬧老師,唔比老師上堂,至於話「跳得叻唔駛上台」,跟本老師都冇講過,唔知邊個老作!
到主任走去叫佢比老師先上課,叫佢放學再傾佢又唔肯,阻住學校嘅活動進行!
樓主妳女兒扣門成功,比聖多馬收咗,上咗岸就亂咁唱衰間幼稚園,我哋嘅仔女都未畢業,對妳非常痛恨!
還有,妳有冇返過德貞做義工?妳三年來有冇花點時間去同主任、老師溝通?妳跟本連個女係幼稚園嘅生活和情況都唔了解!
好好反醒!唔好再做d嘢害人,害自己個女!

我今年讀緊k1,仲做學校義工。我每日接小朋友放學,老師見到小朋友有咩問題都會主動同家長講。我小朋友有時返屋企講我今日曳俾老師罰,我就跟小朋友問佢原因,之後講返老師做得啱。有獎有罰小朋友先會做得更加好。
我每次做義工,都見老師會提學生,今日熱喎,除左件外套先再玩啦。小朋友都好合作自己除,有部分自動自覺除外套去玩。試問樓主,你覺得老師冇愛心,為何依家先黎講呢?為何當初唔轉校?唔好因為冇得跳舞做主角而將件事越鬧越大啦。我覺得學校安排已經唔錯,我唔係好信樓主片面之詞。
你樣樣事跟小朋友出風頭,咁樣害左小朋友,佢地以為父母可以替自己出頭,佢地自己會唔懂得解決問題。收手啦!

引用:Quote:alicet1001+發表於+14-6-17+10:33+我

原帖由 Jeanwaikam 於 14-06-18 發表
向學校投訴是沒有用,放上蘋果動新聞,一定出曬名,大把記者每日追住校長及老師訪問,睇下佢地點答。 ...
贊成!!!蘋果應該都肯報導哩啲新聞,不過就要做好轉校的打算。

回覆:Vickyblah 的帖子

唔該樓主分析下先啦

咁多新國民既

‹ 上一主題|下一主題