用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005培正K1
樓主: 613
go

2005培正K1 [複製鏈接]

Re: 2005培正K1

唔係喎,上年我哋係12月interview 喎?
613 寫道:
[quote]
candy_kent 寫道:
YuYung & all,

請問培正上年k1幾時interview ? 好似2~3月

k1學費幾錢 ?  $1,510 /月
謝謝 !
[/quote]

yuyung
其實最好比佢地見到d小朋友座緊校車先同佢講.
不過唔緊要啦.過兩日先再同仔仔講.等佢知道下先囉.
唔好迫呀.

我記得就係9月左右要打去問架.2-3月好似放榜架喇.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

仲有呀.我早幾日係nicolas & bear買左兩件返學jacket呀.
而家做緊6折呀.d 質料真係唔錯架.我睇過折左同chicxxx duck一樣價錢架.不過如果唔心急買都可以等到佢地有會員價先買.我估有機會去到半價.到時再報料啦.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

dear mums,
我有個suggestion, 新生日你地係咪都係8月29曰10:00a.m.開始?到時完了在書局門口等(即買校服那處), OK?咁大班人仲有2個大肚婆,冇理由認不出來。
仲有, 大家記得用digital Cam.映底D編班和重要通告, 到時就唔駛抄得咁辛苦啦! 點睇呀?

Angusmum   

下..要抄通告架.佢唔會比多份架.
好彩你"提"我地O者.如果唔係就煩喇.

各位培正媽咪,
你地覺得培正總括黎講好唔好?英文程度ok?or你地覺得有什麼是意料之外的   
Don't worry!Be happy![/color purple]

chingbb,

在我決定比囝囝入讀培正, 都怕英文會唔得, 但起碼佢中文無問題, 中國人麻, 一定要識中文, 到佢地比d書單, 一睇..原來佢地都學phonies, 咁我就一d都唔擔心, 希望佢讀得開心又學到嘢   
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

仲有, 大家記得用digital Cam.映底D編班和重要通告, 到時就唔駛抄得咁辛苦啦! 點睇呀?

乜佢地無另外比d通知家長咩    咁會唔會亂左d呢, 對於我地家長, 我怕到時有排排隊睇通告
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

各位你地有無做NAME LABEL???
Where to order?? Any recommendation??

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=365399&forum=19#5675424
我在上面訂左iron-on lable呀,

I havn't bought school bag yet, any requirements for the school bag from PC? Thanks!

Hei_Ka_Mum

書包要自己買架 我都未有呀, 係唔係上一次交果d書本費已經+埋買左書包架 c 囉, 我乜都唔記得 :-|

我都覺得上次交書本費時已經包埋書包!! 等我返去check吓先.

上次交書簿費時已經買埋書包架喇.唔洗自己買架.通常幼稚園都有自己既書包架.如果要自己買我個仔就開心囉.因為同佢出街見到d巴斯光年同超人書包.佢都要揹一下.去過癮架.好攪笑架.
咁我又想知道d書係咪29號比埋呢.

聽講校服相要有相"低", 唔知真唔真? 數碼相唔知得唔得呢??

我多數係影數碼相, +10蚊叫佢燒隻disk比我, 唔知得唔得呢

上次fufuma好似講過要用有相底既學生相喎.

嘩.........要的起心, 呢一兩個星期去影下學生相囉 成日都得懶字   

HA HA!! ME TOO!! 我連返學鞋都未買!      

係喎, 黑鞋我都未買呀 :-|
‹ 上一主題|下一主題