用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 (集思廣益) 各校自行表收表數目
樓主: gigayan
go

(集思廣益) 各校自行表收表數目   [複製鏈接]

講埋呢次就唔再講, 真係唔知有咩好爭辯, 啱睇就睇, 唔啱睇就飛!

免得有其他jm覺得有誤導, 再提提大家 : 如果你覺得收硬你小朋友的話, 多人交表和少人交表真係對你們無影響的; 如果睇完數字有不安, 敬請加操自己個小朋友面試, 考好呈三和畢業試!

gigayan 發表於 19-1-21 16:31
講埋呢次就唔再講, 真係唔知有咩好爭辯, 啱睇就睇, 唔啱睇就飛!

免得有其他jm覺得有誤導, 再提提大家 :  ...

EK好多奇人異士架!佢哋覺得數字無用咪離開此版羅!班友係度不斷挑戰別人,扮新手(其實係老鬼)問來問去浪費時間。

數據有用咪用羅,覺得數據無用咪彈開啦!無謂浪費大家時間!       

有無家長知道沙呂中交表人數?
16/1 下午去到14xx,超過1000人??
雖然我都知道人多人少唔代表機會大唔大,不過都想知道下唔同中學的受歡迎程度。
大家都係發表下。對於唔同意見,大家都可以知道下,原來唔同人有唔同感想,係好平常嘅事。各位都係入來傾計交流下。
互相接納包容,做到“和而不同”,持唔同意見都可以和平交流,好嗎?

julinata 發表於 19-1-21 16:50
有無家長知道沙呂中交表人數?
16/1 下午去到14xx,超過1000人??
雖然我都知道人多人少唔代表機會大唔大 ...

會唔會由1001開始,大家討論多D就會容易知道了。

IloveJJ 發表於 19-1-21 16:56
咁你應該唔明白。不過唔緊要,我唔係要解釋俾你聽,係俾明白既人聽。

IloveJJ 發表於 19-1-21 16:56
咁你應該唔明白。不過唔緊要,我唔係要解釋俾你聽,係俾明白既人聽。
其實 成個升中派位, 錯綜複雜,千頭萬緒, 既可以牽一髮動全身, 又可以亂填都中。每個人都有每個人選擇嘅方法, 知識就是力量, 這句說話 ,在升中派位未必用得著

ikenmak 發表於 19-1-21 16:48
EK好多奇人異士架!佢哋覺得數字無用咪離開此版羅!班友係度不斷挑戰別人,扮新手(其實係老鬼)問來問去 ...

章太郎 發表於 19-1-21 17:37
都有新手扮老鬼㗎

我咪其中一個“新手扮老鬼”羅!成日俾人話我吹水唔抹咀,所以咪信我講野!EK好多壞人架!     

章太郎    發表於 19-1-21 17:48

ikenmak 發表於 19-1-21 16:48
EK好多奇人異士架!佢哋覺得數字無用咪離開此版羅!班友係度不斷挑戰別人,扮新手(其實係老鬼)問來問去 ...

唉,我地呢種又唔係最叻個層,但又唔係B2,好多人都唔會明個種多一個機會就多一個嘅感受

gigayan 發表於 19-1-21 17:56
唉,我地呢種又唔係最叻個層,但又唔係B2,好多人都唔會明個種多一個機會就多一個嘅感受:thinki ...

都係果句,數字只作參考,純粹八下的心態,想知就睇,認為冇用誤導,米唔好睇囉!
知道你都是好心想大家分享,唔好咁認真,喺呢度認真便輸了

banhung 發表於 19-1-21 18:28
都係果句,數字只作參考,純粹八下的心態,想知就睇,認為冇用誤導,米唔好睇囉!
知道你都是好心想大家分 ...

我就係想知九龍城心目中個兩間放乙二,邊間會多人揀,好彩都知道一間....

最好有人講下旅港收表情況啦

其實討論區,根本冇分係咪硬道理, 好多時根本就係有理說不清。 帖友最關心嘅, 係啱唔啱聽,而唔係有冇道理。 盲撐見怪不怪,盲插 司空見過, 大家都係五十步笑一百步之分

本來不想加口,但又忍唔住。
其實咪由人發題,一定有人有興趣嘅,當参考下囉,正如每年都有人問 "請問面試應該著便服定校服”,我都覺得幾無聊 (當然我唔係話楼主無聊,勿誤會)。
討論區就係比人入嚟發题/討論,又係嗰句自己睇完分析下,亦希望抛磚引玉,引到高人出手指點下囉。上面都有D高人分析得好好,可以長下知識

IloveJJ 發表於 19-1-21 19:18
正是如此,樓主出帖問數據,我雖唔認同,但無叫人唔好講。只係唔明點解有人又要話人入來踩場,人哋講既唔 ...

有冇諗過雖然你無打出「唔。好。講」三隻字,但一味話數據無用,會令其他人都唔敢再提供呢?

Btw, 多謝你入嚟並唔係踩場。

5tgb 發表於 19-1-21 19:29
其實討論區,根本冇分係咪硬道理, 好多時根本就係有理說不清。 帖友最關心嘅, 係啱唔啱聽,而唔係有冇道 ...

正確!啱聽就留係到聽,唔啱聽就唔回應,我認為這是討論區應有態度

gigayan 發表於 19-1-21 21:01
正確!啱聽就留係到聽,唔啱聽就唔回應,我認為這是討論區應有態度
...

不妨整理下所有數字,在一樓編輯下。

‹ 上一主題|下一主題