用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 協恩
樓主: wanwanfubb
go

協恩 [複製鏈接]

Re: 協恩

係呀, 祝大家bb生生性性, 唔好發老脾!!

有料就上黎報呀啦!

今日阿女情緒好好, 各位媽咪, 你地準備啦
1. 認顏色
2. 生活上既嘢
3. puzzle

好快就搞掂

wanwanfubb,
囡囡今日心情好, 真係very good喇! 祝你成功呀!
我想問...puzzle係邊種類型既puzzle呀? 會唔會又係好似上年咁, 切眼耳口鼻呀? 唔好意思呀, 好似有種出貓既感覺, 不過真係好想知呀! 唔該可唔可以話我知呀?    

wanwanfubb 寫道:
今日阿女情緒好好, 各位媽咪, 你地準備啦
1. 認顏色
2. 生活上既嘢
3. puzzle

好快就搞掂

因為我都係喺好遠 (十呎到), 好似得三塊架咋, 如果小朋友玩開puzzle既, 應該唔會有問題, 好彩呢兩個禮拜買左個puzzle俾阿女玩, 唔係都唔知佢掂唔掂,

出貓就真係出貓架啦, 不過我都不想講太多, 俾個大題目大家咁就算囉, 不過你地其實入到去, 睇到其他小朋友玩既時候, 嗰真時真係可以出貓, 我都係同定阿女講定先, 老師一陣會同佢地玩d咩, 咁佢就有個底, 最緊要係大家家長唔好咁緊張先, 因為我都係搏下, 而家又讀緊K1, 咁我都唔係太緊張, 我未去之前已經同阿女講左話, 一陣我們去學校玩好唔好, 咁你就同老師玩, 你要同老師分享你d玩具呀...講d先, 咁佢乜都話好, 所以去到都好開心, 一入到學校就話, 嘩~好靚呀, 見到老師又hello, 見到小朋友就摸佢地塊面, 開心到不得了, 不過佢就成日唔記得say thank you and goodbye, 不過老師都會提既, 總之大家唔好緊張, 輕鬆面對咁阿女都會輕鬆埋, 加油啦, 大家!~~   

Hi wanwanfubb,

是不是要小朋友自己對住老師? 父母不可以陪嗎?   
全個interview過程大概點樣?
老師會問小朋友定家長問題﹖(我小朋友唔講野點算)

Many Many Thanks!  

有三張枱, 每張枱一個老師, 咁入到佢就排排坐,  等叫number/名, 媽咪坐係度等, 個小朋友就先去第一張枱(認顏色), 之後送張貼紙俾個小朋友, 咁就坐返低, 又等老師叫名, 咁就玩生活常識, 又返埋位, 又等老師叫名, 之後就又到第三張枱玩puzzle, 咁就完成啦!
每張枱唔超過1分鐘, 唔駛擔心
老師唔會問家長問題既
當去玩就得架啦, 記住, 小朋友好似玩咁, 大人唔緊張, 個小朋友都唔會緊張既!
比起上年考民生, 我真係覺得協恩好好, 民生個方法另到小朋友會驚!

唔該, 我仲想問一問...父母駛唔駛著得好四正呀? causal wear or smart causal or formal dressing呀? 唔該晒!

我就smart casual, 其實尊重返個場合就得, 無理由打晒bow咁去掛!

唔該晒!  

thanks wanwanfubb many information

你地尋日考成點呀?

唉!我個囡10月囡,又唔係全問題答中,尤其砌圖,亂晒龍,唯表現係活潑,有笑容,有講晒D禮貌言,名,歲,走時重幫老師推

Woo! The school received 777 applications!!!!!!!!!!!!!
Minniemouse:-P

係呀, d老師好nice, 連d大同學都好nice, 我第一次攞表時, 有班同學喺到練啦啦隊, 又撩我個女玩, 嗰日去面試, 又有一班四五個大姐姐, 係課室附近, 又同我個女又hi, 又拜拜, 真係好開心咁~~我都希望佢收我個女呀~~

wanwanfubb:

agree.

引文:
d老師好nice, 連d大同學都好nice, 我都希望佢收我個女.

GOOD LUCK FOR ALL !

好心急呀, 唔知會唔會真係要等到9號先有結果呢?

If the school only mail the letter only on Dec 9, we can only receive the letter on Dec 12 (next Mon)...

下? 乜唔係應該呢一兩日寄出, 最遲9號收到咩?
‹ 上一主題|下一主題