用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 31 網 - 循道學校
樓主: 8864
go

31 網 - 循道學校 [複製鏈接]

Re: 抽到net(31)循道小學下午校

Hi, 各位,

你地小朋友係咪搭保母車?

我阿女上車時間係6:45,返到屋企樓下係1:40。我老公知道都大叫:大人都餓死啦。我淨唸,嘩,冬天返學咪好慘

又,我住九龍架,宜家先試搭先,如果唔掂再唸計。

Cleo

妳住那裡?我住鑽石山,撘4號車。
6:55上車,13:25下車。
我準備叫他在第二個小息才食小吃,希望他聽話!
同時叫姐姐準備好午飯,一回家就開飯!
希望得。

Hi, Barbara,

我住樂富,搭11號車。你咁醒,知道有兩個小息,我咩都唔知呀。

其他循道家長:您有冇idea面談要講咩架,有冇野要準備?

Cleo

原來我囝囝都好好彩,架校車話12:15上車,18:10下車.不過中午飯就要早d食la... : [quote]

Cleo>>我想面談都無什麼要準備.我反而希望班主任Nice一點,等小朋友快d適應小學生活,愉快學習.
Cleo 寫道:
Hi, Barbara,

我住樂富,搭11號車。你咁醒,知道有兩個小息,我咩都唔知呀。

其他循道家長:您有冇idea面談要講咩架,有冇野要準備?

Cleo

Hi, Barbara and Cleo

我囡囡入上一循, 明日上午十一時十五分見老師.  

囡囡搭三號車, 要6時33分上車, 慘!!! 所以昨天開始要她9時上床sleeping, 7時起身, 慢慢較番時間到6時起身, 希望到星期一可以起到身返學啦.   

另外, jj1122

我細囡都係今年讀kv, 多多指教!   

qq媽媽

QQ媽媽,
Really?!  咁我PM我電話你拿... 哈哈, 以後一個電話就知道兩間學校發生咩事, 保持聯絡.   
我女雖然番下晝班, 不過有次陪過佢番上晝班時間for表演.  嘩, 個種天都未光, 涼涼地, 晨曦既感覺, 到而家都記得.  
呀, 我搵到一個荃灣區既英文老師同亞女亞仔學英文.  今日帶亞仔試完堂, 算幾ok.  有需要聯絡我.  

我今日都面談完.  新老師黎架, 感覺良好.  亞女都話覺得佢好.  
--- 2J 作品

Hi, 各位循道家長:

琴日見完老師,覺得林老師很nice,女兒都喜歡她,之後帶阿女盲中中亂行,不是行了很多地方,可能係無咩地方可行。有D擔心小朋友冇活動空間,不過既來之則安之。

Cleo

Hi all,
我囝囝係10號校車,唔知有無新同學仔同車呢...

Cleo 寫道:
Hi, 各位循道家長:

琴日見完老師,覺得林老師很nice,女兒都喜歡她,之後帶阿女盲中中亂行,不是行了很多地方,可能係無咩地方可行。有D擔心小朋友冇活動空間,不過既來之則安之。

Cleo

林老師是非常非常好的老師,她很溫柔,有愛心及經驗,知道怎樣教導孩子,使他們有所進步.我二兒子07年唸小一,如果也能編在她那班就好了!

ElizabethLAI,

謝謝回應,我放心了很多。原來你都有兩個小朋友,見你都放心俾細佬係MS讀,相信間學校一定不錯。

Cleo

ElizabethLAI & Cleo

我囡囡的班主任是林玉盈老師, 是否你地話好的林老師呢?

今日同囡囡回學校, 以為可以同佢入班房, 點知只可以送到門口, 有d失望.  :cry:  :cry:

學校行7日循環制, 真要小心教囡囡收拾書包及留意幾時要穿運動服.  另外, 美勞袋其實是否只放囡囡的美勞工具及圍裙, 細細個袋是否ok.  因家長日冇到後面枱望一望個sample..

QQ媽媽,
手冊校歷寫得好清楚個日係咩cycle邊日.  而且唔知點解我女唔會記錯day幾架, 佢地校務處有個大牌寫住今日day幾.  整整下佢地連timetable都認背.  
美勞袋唔細個架.. 我地用2個A4咁上下大個d 美勞袋.  
--- 2J 作品

各位媽咪,
想請教各位, 並實循道小學好唔好呀, 因為見佢比較低調, 其實我bb都會抽31區, 但未知排位點放, 油天多人爭, 故此想問下大家意見, 謝謝!

LHong

Hi, QQ媽咪:

我阿女話兩班一年班老師(上午)都姓林架,上一道果位叫林金燕老師(如我無記錯)。

美勞袋(displayed 果個)好細 ja wor,只有一個A4袋大小。內面要有scissors, glue, apron, 墊底紙(poster or magazine pages,etc.) ...我記得好似係家長會派本書仔有寫。

Cleo

QQ媽媽 寫道:
ElizabethLAI & Cleo

我囡囡的班主任是林玉盈老師, 是否你地話好的林老師呢?

今日同囡囡回學校, 以為可以同佢入班房, 點知只可以送到門口, 有d失望.  :cry:  :cry:

學校行7日循環制, 真要小心教囡囡收拾書包及留意幾時要穿運動服.  另外, 美勞袋其實是否只放囡囡的美勞工具及圍裙, 細細個袋是否ok.  因家長日冇到後面枱望一望個sample..

我兒子去年的老師是林金燕老師.

循環制除了要教孩子記外,如有菲傭,也要教菲傭記,否則就很容易著錯校服或忘記帶美勞袋,這是我去年的經驗. :

各位循小家長:

小兒明年小一, 想選循道小學, 但他非常活躍好動, 很喜歡說話, 整天說過不停, 聽說循小是傳統小學,他會否不適合循小呢!

循小的老師有耐性和愛心嗎? 能接納活躍好動的小孩嗎? 我擔心他會常常被老師罰, 會失去學習的興趣.   
_( )_ (_(%)_) (_)\ | __ |/_/ | |

小兒今年循小畢業, 剛升上中學, 個人覺得循小老師好關心學生, 抱括成績同成長, 學生成績水平都幾好, 不過循中就唔係咁好, 如果成績好既話都最好出去外面 d 學校好 d.....

Hi, am2006,

我就係20分舊年抽上午校失敗例子。

Cleo
‹ 上一主題|下一主題