用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SJC (2005 K1)
樓主: beckham
go

SJC (2005 K1) [複製鏈接]

Re: SJC (2005 K1)

唔好預我, 我都頂唔順, 要休息下.

kaka_c 寫道:

beckham,
星期六佢地會唔會太辛苦呀

RaRa媽

我等更你返來傾下計.  呢兩日老細不在, 日日辦勒力上網.

RaRa媽 寫道:
Jonjonma

乜你咁早就浦頭,真勤力,乖 !

Me too
[quote]
Jonjonma 寫道:
RaRa媽

我等更你返來傾下計.  呢兩日老細不在, 日日辦勒力上網.

Jonjonma,

你Honey梗係話唔好la, 我諗sun已經令佢怕怕. 會唔會佢想今個sun留番你同jonjon一齊慶祝父親節

[quote]

話你知我老公問我今星期日又冇節目, 我話冇, 佢話好彩, 佢要求唔好個個星期都有咁密, 頂唔順喎.  

你唔提我都唔記得要同佢慶祝, 我個心仲成日諗住要比$$自己亞爸, 忘記左佢都要添.

kaka_c 寫道:
Jonjonma,

你Honey梗係話唔好la, 我諗sun已經令佢怕怕. 會唔會佢想今個sun留番你同jonjon一齊慶祝父親節

[quote]

話你知我老公問我今星期日又冇節目, 我話冇, 佢話好彩, 佢要求唔好個個星期都有咁密, 頂唔順喎.  

[quote]
你唔提我都唔記得要同佢慶祝, 我個心仲成日諗住要比$$自己亞爸, 忘記左佢都要添.

醒目開學勳章

RaRa媽 寫道:
各位偉大的母親午安!

3b-是的,你的孩子也是Donald Duck班嗎?

係呀 ! 我囝囝叫Jacob. 你囡囡叫咩名 ?

Jonjonma

你老細不在,發達啦你,幾時都係返工好,事業女性,幾
好聽;煮飯婆,幾難聽,你話係咪。你老公簡直係唔話得
啦!直情係一件極品,大佬,吊頸都要透吓氣係碼,更何
況一群細露加起來的威力唔講得笑架,比佢透吓啦!

我都係剛剛回家,今天個女學畫畫,我覺得自己好似一個
司機,有衝動去走返兩轉白牌,起碼有$賺。

Beckham

溜冰呢家嘢,我唔去啦!上次大女話帶呀妹去又一城溜冰,
終於呀妹驚到連大女都玩唔到,好彩旁边有間戲院,走鬼
左去睇<冰河世紀>補返數,大女說:[呀媽,你咪制呀!]
冇理由唔聽大女話架。

3B

哦!原來係 Jacob ,失覺晒,我個乞兒女係 林巧意呀,
我記得上次生日会因為囡囡感冒沒有出席,我記得我們
通過电話的。

補祝Jacbo上年生日快樂!

各位姊妹,講起父親節,我勁瘀,我以為上个Sun係父親節,今年冇返工,唸住威返次一手包辦,訂了Cake及枱吃飯,唸住中午去Owen屋企玩,晚上一家人出外吃飯,誰不知星期五呀仔碌大隻眼說:<呀媽,乜父親節唔係下个礼拜
至係咩?>我當堂叫呀仔呀女打比同學仔Confirm,最後
當然係裒佐啦!馬上打电話取消訂枱,最惡頂是送左子俊
去觀塘後仲要去攞蛋糕,晚上仲比老公吋,佢話:[老婆,
咁容易訂倒枱你唔覺得奇怪咪?]我話:[有幾奇呀,美心
餅店個條友唔問我為乜咁早訂父親節蛋糕夠奇怪啦,仲比
佢昆左六張餅卡添,有餅妳食仲咁多聲氣。]終於解圍,大
家食餅。

各位姊妹,你地全部OK,有我墊底。

kaka_c
thank you!   
kaka_c 寫道:
Shany,

現回覆閣下問題:

我想請問你地小朋友喺學校係咪老師同小朋友是否用英文溝通多?-->要視乎小朋友程度, 多數會先用英文, 如果小朋友唔明佢地先用中文
係咪全英語教學?-->是, 除中文, 聖經&普通話
咁如果我地屋企用廣東話,小朋友可否响學校學到流利英語?-->要流利英語可能到國際學校
課程會唔會好深&好難跟?吾係淺, 但我囝囝可以handle
仲有想問吓∼每日餐單會食啲咩?會唔會俾家長知道每日餐單?-->會張貼於學校or致電學校查詢
我可否放學後或星期六到校索取章程和參觀?-->致電學校
同埋你地對sjc有咩評價呢?-->我囝讀得開心又學到野

各位好!我係natalie 媽咪,SJC (2005 K1)好有親切感!個日 outing (又一城)你哋D小朋友返到屋企有無報告?我&老公跟住裝佢,成班鴨仔好得意,話哂natalie 第一次outing嘛。
知唔知學校有無summer course?

Hi Natalie,

歡迎加入呀, 你個小朋友係仔仔定係女女呀, 讀邊班架. 我仔仔叫owen 讀donald duck 果班架.
你兩公婆裝佢地呀, 我好恨去裝下架, 我地班有果媽咪都叫我一齊去, 不過我當日好忙. 冇得去
你覺得我地好有親切感?係架! 係架! 我地好friend架.. 你都得架 其實我地最主要係想交換學校情況及進度, 當然各位媽媽都要吹下水唔沒嘴至得......我都好小呢個時間上黎,整定我地有緣   
summer course- 有d話有,有d話冇.明天再check下先

RaRa媽

有冇攪錯呀,次次都相遇唔到架... 你衰呀你, 有單禁好笑嘅野上個星期日收埋, 唔講出黎. 下次唔好啦.

jonjonma,

你個mail 仲物鬼呀, 彈番轉頭嘅,好多mail 冇check 呀..
有時間要check 下至得架, 如果唔係中咗獎都唔知

Good morning everybody

beckham,

無問題我已forward咗個email俾jonjonma la. 另外,昨晚HK Young Talent終於找到囝囝份form, 今日會寄出course details & receipt俾我,激c我

各位媽咪早晨:

RaRa媽 - 你早嘜上星期唔出聲, 登我笑死算, 你現在留言都笑鬼死我, 現場由你旁述, 仲笑死人.  你知唔知你呢個白牌司機兼煮飯婆既身份都不知幾重要.  要安排一家大細起居還要湊女, 好辛苦架.  我就冇你咁偉大, 我覺得你地唔返工既媽味仲辛苦.-    

KaKa_c,  beckham- 唔該晒你地,  我真係好少係家裹開機, 成個星期都冇一次. 今晚返去睇睇.

早晨,早晨

我而加至食早餐呀, 今朝見到fly fly 同Ra Ra 媽.

事實上管家婆兼司機兼煮飯婆既身份真係唔係人人勝任架. RaRa 媽 - 你仲要做得禁鬼開心tim,正所謂...誰能代替你地位呢. 仲有呀,你呀經驗豐富要多d教下我地呀

KaKa_c

一天光哂lu

jonjon 媽

你都好偉大啫, 你禁多freind, 又有禁多gethering都肯生bb.你honey 都不知幾生收到

JonJonMa

please check PM

beckham - 你地今日又趕唔到校車.  哈哈

冇啦, 而家星期一至五, 只比自己一晚去街或者做facial.  其餘時間耍陪住囝囝, 若我唔係到jonjon會蝦我公公婆婆

尋晚帶左jonjon去打肺炎連球困針, 佢哭到死死下又掙扎, 個醫生一路捉佢一路閙我個囝, 好惡話"你唔好再肉", 出來我同姑娘講以後唔使旨意我睇佢.  收我$700仲要惡到死, 冇愛心. 細佬仔更係怕打針.  

Beckham - pls check PM
‹ 上一主題|下一主題