用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 倒數1 天,自行分配學位
樓主: TINBA
go

倒數1 天,自行分配學位 [複製鏈接]

Re: 倒數 11 天,自行分配學位

我自己都每日倒數緊

Re: 倒數 6 天,自行分配學位

請問得15分, 入到馬頭涌官立(紅磡灣)的機會是否很低呢?
有沒有成功例子第一輪已派到呢?

醒目開學勳章

请问为甚麽要紧张?

大部份人在自行派位階段都是只得15分, 连抽签都无份, 尤其是受欢迎的学校,机会是0。是0。紧张有甚麽实际作用?

如有20分,都要抽签,没甚麽可以做。圣诞大抽奖,六合彩搅珠需要这麽紧张吗?

25分以上入梗,小数计分法的得益者,又无大部份人份。

不明白为何要紧张,真正作战是明年六月统一派位, 和如果吾好彩派得不理想叩门的时候;写信寄资料给学校也不是现在做,因为津贴学校由现今至六月放榜前都没有自主权收生,不会因为你交的资料而现在立刻收你,一切要跟政府机制办事。当然,你可以一路烦住个校长直到六月后他都认得你,对叩门时或有帮助,等同自行派位时填了他的“诚意分“(但个个都有诚意播!)

早幾年聽過有過街坊既小朋友入左
e+唔知啦
琳琳B媽 寫道:

琳琳B媽 寫道:

To my understanding, government school like MTC(HHB) has no religion that means except those having relationships with 25 marks, kids normally will have 15 marks if they are the eldest as no one will have the additional 5 marks for the same religion. Thus, compared with those schools having religious background, there will be pretty good chances in MTC for kids having 15 marks to be allocated a seat.  

Correct me if I'm wrong.

Re: 倒數 4 天,自行分配學位

FIVE DAYS LEFT!

GOOD HOPE 已收到信啦!
:-D

TINBA 寫道:
FIVE DAYS LEFT!

GOOD HOPE 已收到信啦!

Five? @_@

Click Here--->Countdown Clock

......心掛掛........快D到20/11啦

KLN 寫道:

BILLIANT!

Re: 倒數 11 天,自行分配學位

Hi日羲,我住Kwun Tong,日日都想佢入L.S,我知道機會好微,但我會努力嘗試,'希望你20/11成功啦!     
該用戶已被刪除

越來越近啦    

本來很平常心, 但見這topic one day one day 咁數, 數到今日.... 開始好心急!
KLN 寫道:
唏 ~ 駛唔駛咁呀! 好似 「24」!
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

係呀, 呢幾日都已經無咁緊張, 但今早收到教統局電話, 佢話confirm吓個地址(問我中文係點併), 仲叫我11/20返學校睇給果, 心情又開始緊張起來了.

好緊張呀~~~~~

Hi all

返學校睇 result ge mami, 你地會唔會 9 am 前去到, 係咪 有姓名 & no. ga?

htcmama, 收得電話確認地址, 你好大機會已bingo啦!!
     你可否告之你報那間小學及幾多分??
SUNNY媽

我會湊完亞仔返學校都即刻去, 大約9:00去到, 係唔係除咗有名之外仲會有埋出世紙no/申請表no比大家對返ga??
有無人知道     
‹ 上一主題|下一主題