用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 沙田聖心k1-2007
樓主: irenebaby
go

沙田聖心k1-2007 [複製鏈接]

Re: 沙田聖心k1-2007

joeszewai,
多謝關心呀!

不如統計一下am & pm class 同學仔 :
AM :
Bobokong’s Daughter
Crystal’s Son - 衍恆
Irene’s Dauhgter
Joe’s Daughter – 臻記
Maggie Tsui’s Son
Namson’s Son
Zimpy’s Son – 天樂仔
怡兒’s Baby

PM :
Pat’s Daughter – 桐桐

新加入同學囝, 請copy & insert.

, 剛剛做完公司野, 瞓覺lu
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

maggie_tsui ,

妳住第一城咁咪好大機會同我個囝一齊搭校車o羅.我住愉翠苑呀!我個囝都係大囝不過依家講野都唔係好叻.

irenebaby - szesze(Daughter)
A.M

AM :
Irene’s Dauhgter - szesze
Maggie Tsui’s Son
Namson媽咪's  Son - Namson
怡兒’s Baby

PM :

Hi Namson,

唔知校車會幾點? 我個囝超"爛訓"
我個囝表達都唔叻, 不過返左N1同興趣班之後, 講多左好多野,仲好鍾意學大人講野。好似琴日返音樂班, 老師叫佢做動作, 佢第一次肯做, 第二次再叫佢做, 佢話比老師聽佢隻腳"抽筋", 所以唔想做 (當然係扮野)。 老師同我都好奇怪點解佢知咩叫抽筋", 琴晚係屋企諗諗下, 先記得早排我隻腳成日"抽筋", 果時成日同老公講我隻腳"抽筋, 估唔到比佢學倒

del

Namson 寫道:
AM :
Irene’s Dauhgter - szesze
Maggie Tsui’s Son - Gareth
Namson媽咪's  Son - Namson
怡兒’s Baby

PM :

maggie_tsui ,

我個囝剛剛同妳個囝相反,佢每晚9:30pm訓覺,朝頭早6:30am-7:00am就起身,最慘係每逢假日佢就拍我房門叫我起身配佢玩.整倒我都冇得訓晏d.
係呢!妳個囝係邊度上興趣班呀?暑假我都想搵d野比我個囝學.

Namson,

亞囝10:00pm左右訓, 朝早7:45由婆婆叫先起身,下晝最少訓2粒鐘。

亞囝星期六係Graceful Hands返英文playgroup,由於唔洗陪,所以唔知程度,不過佢每次返完都話好開心。所以暑假都會係weekday返埋佢既普通話playgroup。星期日就係柏斯返小小莫札特音樂班,可能呢個係親子班,亞囝知我同佢一齊上堂,所以唔係每part都合作,不過有得玩佢都ok。(其實我最初係排tom lee, 不過排黎排去都排唔倒weekday, 返而柏斯一問就有)。另外,愉田苑有個宣道會社區會堂,我上兩星期同亞囝去睇過下d暑期活動,睇中繒畫班,聽日先開始報名。

睇落好似好多,但其實樣樣都係玩,所以亞囝唔會有壓力,不過我個荷包就...

嘩, 聽見都多呀.  我只係summer 係近報d course . 太操勞, 阿印印同臻記都頂唔緊
我好驚28-31 號唔記得去學校, 因我是很無記性, ,可以既話
msn 提下, 要唔要帶細路去 ?
pat, 我都係成日係屋企做到 2點, 做merch, 真係好辛苦, 真係選錯科

joeszewai,

無計,亞囝係屋企就成日想睇電視,l雖然係都睇卡通,我唔想佢係暑假浪費時間睇電視。放心,細路有得玩唔會嫌多,不過帶果個就辛苦d,星期六及日都係我自己帶,返完playgroup 同佢行下街先join 爹d食lunch,多左兩個人既時間,關係都close d

Hi 大家好
怡兒's baby 小名叫 悅兒.
本應是用悅兒的, 都怪媽咪打錯字.
有沒有人知, 校車如何走大圍線? 我們打算搭校車.
謝謝

桐桐媽咪
你囡囡現是否返隆亨女青? 你說的好像我女的同學.

pat614 寫道:
joeszewai,

收到pm, thks. 我哥住1城, 佢就係鍾意個度方便, mug都有, 我會搬去雲叠, 因平時99幫我揍桐桐, 所以住埋一個屋 苑, 個度冇超市, 最近要去隆亨, 都幾遠, 我成日諗唔使買雪糕啦, 返到屋企實變左milk shake

maggie_tsui,

Namson未返n1之前我就比佢去駿景園lemon tree到學英文,但返左學之後就冇學,我想問妳柏斯小小莫札特音樂班是返幾多堂幾多點及幾多錢,因我都有興趣比佢上.

無上來一睇,原來多左好多同學,好似多數上午班,
我都同樂樂報左通利音樂班,但要3歲先可以上堂,
咁我要等11月先知有無位了!
其實暑假都想報多d興趣班比佢上,返正佢係屋企就無所事事,
但先前睇到張單張,好似係沙呂小學有游泳親子班上,有無媽咪有留意到呀!因為張傳單唔見左了!

我叫天樂仔,希望大家天天快樂

zimpy,

妳講o個間上年我都有陪我個囝去上親子班,不過我唔係咁prefer上親子班,因為佢地依賴父母自己帶,反而我睇到學前預備班比較好d.

http://www.stanfordswim.com.hk/

Namson,

小小莫札特音樂班收費係$2880 (18堂),要一次過比. + around $500 course materials.  全個course 係36堂. 我同一個個囝係 "葉氏"上緊堂既家長compare過,  覺得"葉氏"好似 attractive d. (純粹個人感覺). 但我個囝都上一半,唔想再轉其他, 專心上埋佢,  橫掂我同亞囝上呢d音樂班只係提升佢對音樂興趣, 為學其他樂器作好準備.

zimpy,

你排邊間tomlee?  如果係沙田果間branch就超難排, 最好排多幾間branch.  我個囝由一歲開始排, 到適齡都排唔倒沙田果間既weekend am, 唯有放棄

我亞囝超怕水, 莫講話游水, 見到噴水池都閃
不過最近終於克服倒用花灑洗澡, 老公話希望係今年夏天同佢克服對泳池&沙灘d恐懼

maggie_tsui,

其實上堂時係教小朋友d咩o既呢?thanks!

maggie_tsui 寫道:
Namson,

小小莫札特音樂班收費係$2880 (18堂),要一次過比. + around $500 course materials.  全個course 係36堂. 我同一個個囝係 "葉氏"上緊堂既家長compare過,  覺得"葉氏"好似 attractive d. (純粹個人感覺). 但我個囝都上一半,唔想再轉其他, 專心上埋佢,  橫掂我同亞囝上呢d音樂班只係提升佢對音樂興趣, 為學其他樂器作好準備.

zimpy,

你排邊間tomlee?  如果係沙田果間branch就超難排, 最好排多幾間branch.  我個囝由一歲開始排, 到適齡都排唔倒沙田果間既weekend am, 唯有放棄
‹ 上一主題|下一主題