用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 10 之 "大家不要忘記父親節啊!" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 10 之 "大家不要忘記父親節啊!" [複製鏈接]

Re: 仔女經 - Part 10 之 "大家不要忘記父親節啊!"

Annie

佢哋都鍾意玩棋架,不過佢哋成日叫我陪佢哋玩 ,打波又係要我一齊玩 。 table tennis 好難book 場,badminton 都可以同佢哋係屋企樓下玩。

布甸仔媽媽 寫道:
vivi

孖寶玩咩字咭     其實佢地like 唔like sports 你可以畀佢地玩下打table-tennis, badminton, (唔洗同圍搵人玩), 靜d ge 咪玩下波子棋, 中國象棋, 砌下千塊pizzle都好ga   

Re: 仔女經 - Part 10 之 "大家不要忘記父親節啊!"

兩隻仔可以玩下MASTERMIND
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

sorlo,

佢係因為要應乎會考同埋要考級試,所以佢係嗰時先開始跟人學。呢個niece 由細到大讀書都係自動波,佢會考都係太大意同埋未盡全力啦,如果唔係,我諗佢可以考得好d。

sorlo 寫道:
自學都咁醒????

sorlo,

妳有所不知,平時佢哋好少會有時間一齊玩,因為小寶會去補習,大寶又會留係學校做功課,到夜晚有時間嗰時,可能因為我在場啦,如果我叫佢哋玩棋,佢哋ge 答案係>>>>
好呀,媽咪,我哋一齊玩丫   

sorlo 寫道:
兩隻仔可以玩下MASTERMIND

一齊玩好累架~~~~

sormui 自細就成日拉住我玩乜玩勿
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

vivi

喜歡上網係今時今日都算係好多小朋友既嗜好,細 B 都一樣,反為,我覺得應該去留意一下佢

vivi

$10 只係提供一個類似無線,亞視既 CHANNEL,唔係可以睇有線,佢係想您落搭後再加收費 CHANNELS  .....      

vivi_vivi 寫道:
聽聞有線7 月開始$10/月,不過好似係要簽長約喎

唔知話佢哋幼稚定白痴好,又要我陪佢哋玩,又嘜都笑一親

sorlo 寫道:
一齊玩好累架~~~~

sormui 自細就成日拉住我玩乜玩勿

Annie

佢哋都鍾意玩棋架,不過佢哋成日叫我陪佢哋玩 ,打波又係要我一齊玩 。 table tennis 好難book 場,badminton 都可以同佢哋係屋企樓下玩。

Vivi

我地住個度冇mud 設施, only tak table tennis 同埋球場ja   

而家d家庭only一個起兩個止, 又唔似我地細個會一班小朋友一齊玩, 所以唯有父母陪佢地玩 當佢地到中學, 就會開始同同學玩, 唔so 我地   

2b

佢哋上網好簡單架咋,咪就係打機囉,一係就要上網做資料搜集。

[quote]
2bzmummy 寫道:
vivi

喜歡上網係今時今日都算係好多小朋友既嗜好,細 B 都一樣,反為,我覺得應該去留意一下佢

vivi

長老講得

sorlo,
咩譜都開倒, 係開唔倒琴譜, 己download overture4,
要番歸再試    我呢部老腦掉得

我個人應為ne d 叫童真      當佢地慢慢長大, 你就會懷念佢地ne份童真

我交緊百幾蚊, 邊度有10蚊咁著數   
vivi

$10 只係提供一個類似無線,亞視既 CHANNEL,唔係可以睇有線,佢係想您落搭後再加收費 CHANNELS  .....      

[quote]
聽聞有線7 月開始$10/月,不過好似係要簽長約喎
[/quote]

我就唔識開, sormui 就成日開住佢聽歌~~~

2b & annie

好似係話d 咩咩獸喎,我見佢哋玩得真係好傻架

[quote]
vivi

長老講得

我點知jer, 我好鬼蠢架嘛

maba 寫道:
我交緊百幾蚊, 邊度有10蚊咁著數    [quote]

vivi

咁可能佢

vv,
你唔珍惜 人大左笑既面孔會相對會少,
我囡小學時仲響tv前一有音樂就跳舞 哈哈笑,
你估佢e+仲會馬
:cry:  :cry:
[quote]

annie

我最驚佢哋比較特別,要到大學先至少左呢份童真咋

布甸仔媽媽 寫道:
[quote]

我個人應為ne d 叫童真      當佢地慢慢長大, 你就會懷念佢地ne份童真 [/quote]
‹ 上一主題|下一主題