用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 9月準小一
樓主: piglet328
go

9月準小一 [複製鏈接]

Re: 9月準小一

Hi connie0213, 見到就唔好打個招呼咁簡單...     梗係捉你一齊啦...希望見到你....嘩! 好開心呀...聽日可以見到咁多位. 嘩! 一行椅都唔夠我地坐呀!!!      
我抄好在點名簿架啦!! 哈哈....

[quote]
connie0213 寫道:
Hello!!

如果我湊左亞仔去朋友家後, 而又剛剛經過, 可以打個招呼
嗎?洗唔洗念首"床前明月光"相認呀?

Connie

*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

tracyfo

哈哈, 又多一個媽咪對播道嘅支持, 我哋一定歡迎你, 希望你仔仔都將會成為播道一份子. (如果我冇估錯, 我諗我知你係邊個   :

goodkid

真開心, 又多一個媽咪join 我哋, 今晚見   

connie0213

o甘今晚我等你念首"床前明月光" 啦.    

piglet328

又會o甘o岩嘅, 我都諗住抄本點名薄wor, 我哋真係心靈相通呀.   

hello!!

如果你哋見唔到我係地鉄站念詩, 就唔好等我啦!我怕會遲!
知道麻!
:

Connie
Connie

connie0213
咁即係唔使等你啦,就算你來左,我唸你都唔會在mtr到念詩啦 不過我好想睇下有人在mtr念詩囉

Yiuyo

你放心, 日後好多機會係地鉄站念詩, 因為我想帶飯俾亞仔,
如果你見到個傻婆就係我啦!

Connie
Connie

吓!!有飯食呀? 我囡囡又要...     報個價黎聽吓呀. 愛心飯應該好味過團體飯喎!!       \

Yiuyo

Connie
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

唔好意思呵,老公今晚又話要一齊去呵,所以學校見啦.....

講下歷史先, 我近排買左厨具(刀、電飯保、鑊.......等等),
咁你諗到我的功夫係点啦!不過你賞面就報個價你知啦!
就係十萬九千七.......哈!哈!哈!哈!問你怕未?tongue:

piglet328 寫道:
吓!!有飯食呀? 我囡囡又要...     報個價黎聽吓呀. 愛心飯應該好味過團體飯喎!!       \

[quote]
Yiuyo

Connie
[/quote]   :
Connie

midcochow...hehe..yes..

all..見到你地今晚就去開家長會真係好開心呀...返來記得八我知..有咩新資料   

各位好呵, 剛剛食完飯返,去完家長會之後好興奮及期待亞仔在ec的第一日.......校車????好貴呵, 我住對面蔣軍澳中心都要$280.......只有約3分鍾的車程,要$280太貴啦......

Hi bebe_c, 又話學校見架? 人山人海點搵你啊!!!    好彩今日報在名既mama & dad 都有到場. 最top star...都係goodkids...我地好似同佢做專訪咁呀! 諗起都唔好意思. 但因為佢太 nice...佢比在好多認識比我地. thank you  goodkids. 嘩! 見在好多mama, 好似有的混亂在...

校車我在坑口那邊要$300 . 我又覺得ok喎. 可能我始終都要坐車. 而你就真係諗行路是不是好過呀? 下次,下次...有機會再同你見面.

祝大家有個開心的週末及開心的回歸假期. 玩得開心的呀! 我幾日都有節目, 我想去ocean park 但係怕好多人呀! 7 月1 日開始有 panda 睇啦! 可能要星期二再見啦!!!       

Hi tracyfo,

你好! 今晚個家長會很好呀! 由校長全程領導. 逐個subject 講解.又邀請科目老師講解. 好!! 又派了書單, 校服商及校車資料. 重有檸檬茶比我地飲..   
如不夠詳盡. 請大家幫忙補充...thanks!!

tracyfo 寫道:

all..見到你地今晚就去開家長會真係好開心呀...返來記得八我知..有咩新資料   

我都有同感呀!我都好想亞仔快D返學o

Connie
Connie

tracyfo 寫道:

Tracy

去唔到家長會? 今晚D料就唔係特別新, 不過就有幾樣野學校要家長做的, 例如最好15/7前去校服公司到, 攪掂D夏季校服喇. 23~24/8號迎新日要帶張支票去交個書薄費, 不過之前都要填張表(畀書商), 如果唔係書薄供應商到時未必有預備, 所以妳可能要打過電話畀學校等佢地清楚D話妳知有乜要做, 仲有如果要搭校車又要填form...自動轉帳授權書及PPS等等...不過總括今晚真係睇到D家長真係非常support校長, 我自己都係因為校長那份愛主的心, 及對學生的愛所吸引, 而為自己的小朋友選擇播道書院. 感謝主

Dennis

今晚真係好開心識到好多家長, 諗起頭先我哋一班家長由mtr 一路行一路講, 真係好開心!    

今日嘅講座真係好似好快o甘, 我自己就未夠喉, 真係想再知多d 播道小朋友係學習方面嘅嘢.  不過好彩有goodkids 係度, 好似piglet328 話齋, 你真係我哋一班家長入面最最最top star , 係你度真係知o左好多學習上嘅嘢.    thx 晒你呀, 希望你唔好覺得我哋煩啦.     不過我知你唔會o甘諗嘅, 你o甘nice......   

今日除左goodkids 外, 我仲記得有位好in 嘅靚女 w+w & 好攪笑同好多嘢講嘅piglet328, 仲有仲有..就係坐係我隔離嘅靚仔靚女兩公婆嘅yiuyo, 其他媽咪好似無乜介紹過wor, 唔得, 下次出o黎真係要再認識吓大家個名先得.  

piglet328 & connie0213, 你哋係咪真係帶愛心飯呀? 唔該預埋我小朋友呀      我一定第一個報名, 至於愛心飯價錢, 有冇九折比我哋呀. 話晒大家都係播道嘅一份子, 比個折頭好wor   

midcochow & piglet328,

你們當然不煩啦,回想上年每個家長也都是想盡早知道每一件事,我們也希望大家早點 tune-in,成為播道一家人麻   

有飯開,記住也預我小朋友的份呀!

Goodkids

goodkids 寫道:
midcochow & piglet328,

你們當然不煩啦,回想上年每個家長也都是想盡早知道每一件事,我們也希望大家早點 tune-in,成為播道一家人麻   

有飯開,記住也預我小朋友的份呀!

Goodkids

goodkids, midcochow & piglet328

妳地就好喇有飯食,自己個囝最唔喜歡吃東西,返小學要佢自己係學校食飯... 都唔知點算。現在都是吃了飯才回學上課,每天都是攪食飯用了不知幾多時間。大家對小朋友吃食又有冇一D心得呢?

Dennis

Dennisk

你小朋友唔鐘意食飯? o甘真係好難攪wor, 不過我諗佢入到學校之後就可能唔同晒, 因為見到o甘多同學陪佢一齊食, 我諗佢會不停裝飯tim呀 如果唔係, 睇下piglet328 & connie0213 嘅愛心飯可唔可以預埋你.   

尋晚不停係度諗番家長會d 嘢, 諗起中文老師介紹會唱"小明小明小小明, 上上下下....." & "何家公雞何家猜, 何家母雞何家猜" o黎做教小朋友學中文字, 真係覺得好好玩, 而英文老師ms shum 真係好掂呀, d 英文好正 呀, 最攪笑係佢最尾講o個句"其實我識講中文o家", 真係笑死我   

而家仲有兩個月先正式開學, 但一諗起小朋友係一個o甘好環境同一班o甘有愛心嘅老師同校長教導之下(連教小朋友係小息同lunch去廁所都用獎勵嘅方式), 真係想佢快d 返學, 希望我小朋友好似goodkids 囡囡一樣, o甘喜歡返學同最喜歡英文.   

Hi,

剛剛攪掂校服。老板說最好在7月12日前訂妥校服,因為7月12日開始是各大中學新生的做校服時間,條龍會勁長。
‹ 上一主題|下一主題