用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 15 之 "再續開心放暑假" ...
樓主: rclamlam
go

仔女經 - Part 15 之 "再續開心放暑假" [複製鏈接]

annie,
妳真識保養自己....我現在已是後知反後覺了..:
對手做那隻peeling.. 可以介紹下嗎?
係未將搽面的搽埋落條頸度呀....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-7-27 13:50 發表

我2x 已經知道, 所以

我會treat 條頸as my face一樣護理

對手都會做peeling ga.....搽hand cream lor

vivi,
所以我都開始唔喜歡著打開條頸咁多0既衫囉....
自己知自己事...

長老講得好啱,女人條頸同手都係冇得丫架,就算個樣扮到幾後生,一睇呢兩個部份就 [/quote]

vivi,
就算我搽手都係沖完涼或者臨訓先搽..平時做野
痴立立又唔方便咁..我睇到好多女人都手袋一枝..
去到邊搽到邊....

原文章由 vivi_vivi 於 07-7-27 13:54 發表

長老,

我對手我就已經放棄喇。一來本身係手指粗兼好似鋤嚟咁,二來陀水仔嗰時攪到d 手背現晒d手筋同血管 (連腳d 血管都爆埋),加上我d 皮膚比較,有咩嘢都現晒型,所以我對手好鬼肉酸 ...

原文章由 vivi_vivi 於 07-7-27 13:54 發表
長老,

我對手我就已經放棄喇。一來本身係手指粗兼好似鋤嚟咁,二來陀水仔嗰時攪到d 手背現晒d手筋同血管 (連腳d 血管都爆埋),加上我d 皮膚比較,有咩嘢都現晒型,所以我對手好鬼肉酸 ...

Vivi

我對手都唔掂ga.....起哂青筋, 不過阿Q d 做下peeling, 操下hand cream......唔好變更差就ha le lu ya

annie,
對呀..講真唔好比情況更壞落去咋...
無人可以抗拒衰老...更何況我地要勞氣教仔女添...
比d時間自己啦...:

Vivi

我對手都唔掂ga.....起哂青筋, 不過阿Q d 做下peeling, 操下hand cream......唔好變更差就ha le lu ya [/quote]

原文章由 rclamlam 於 07-7-27 11:12 發表
甜媽,

尋晚我就係買左呢款大箏啦, 今早打來要1/8先可以送貨.

都好靚仔喎........

原文章由 alicetong 於 07-7-27 13:59 發表
annie,
妳真識保養自己....我現在已是後知反後覺了..:
對手做那隻peeling.. 可以介紹下嗎?
係未將搽面的搽埋落條頸度呀....

1. 我本來都唔識ga....係我fd教我...佢係beauty consultant
2. 我用個隻唔係咩名牌子, 不過係普通cosmetic shop 買 13x蚊一大支
3. 總之你塊面用咩, 條頸都有份就得, 另外我d 面皮夠厚, 我會用手clean 塊面, then facial foam 濕水洗去d 洗面奶....

我唔夠其他媽咪咁天生麗質, 唯有勤力d保養下, 你知我晨仔仲細, 我唔想去佢小學家長會時, 其他人以為我係佢阿婆

原文章由 alicetong 於 07-7-27 14:03 發表
vivi,
就算我搽手都係沖完涼或者臨訓先搽..平時做野
痴立立又唔方便咁..我睇到好多女人都手袋一枝..
去到邊搽到邊....

用vaseline 隻dry ksin lotion, 大大枝, 又平又好用, 又唔立

office 有aircon...洗完手都會搽手搽腳....冇咁乾.

手袋就放支jurlique 薰衣草cream

[ 本文章最後由 布甸仔媽媽 於 07-7-27 14:54 編輯 ]

甜媽你番0黎na

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-7-27 14:56 發表
甜媽你番0黎na

係呀

原文章由 sweetmamee 於 07-7-27 15:00 發表
係呀

ne 幾日個天非常配合'正苦'推行ge'藍天行動'......冇mud 雲, 個天真好藍

原文章由 alicetong 於 07-7-27 14:00 發表
vivi,
所以我都開始唔喜歡著打開條頸咁多0既衫囉....
自己知自己事...

alice

咁熱焗住會生熱痱ga bor

HELLO

各位新舊友好............

轉左工就屎啦...........

超多野做.......

得閑會入黎啦 ...

annie,
真比妳笑c...點會當妳係阿婆喎...
收到...妳變左我beauty consultant
等我都不敢怠慢先...有咩用開唔用0個d
護膚品都用晒落個身度...再跟足妳指示做..
我個細山都係大妳晨仔2年...我都驚變婆頭呀...
依家已經要0黎遠睇架啦....

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-7-27 14:43 發表

1. 我本來都唔識ga....係我fd教我...佢係beauty consultant
2. 我用個隻唔係咩名牌子, 不過係普通cosmetic shop 買 13x蚊一大支
3. 總之你塊面用咩, 條頸都有份就得, 另外我d 面皮夠厚, 我會 ...

annie,
妳d美容貼士都好有心得喎...
jurlique薰衣草cream係邊樹有得買呀....請問

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-7-27 14:53 發表

用vaseline 隻dry ksin lotion, 大大枝, 又平又好用, 又唔立

office 有aircon...洗完手都會搽手搽腳....冇咁乾.

手袋就放支jurlique 薰衣草cream

annie,
意思係胸口唔敢開太大... 無野睇呢?  

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-7-27 15:08 發表

alice

咁熱焗住會生熱痱ga bor

hpchingchingma,
妳好..我也是新來的...多多指教呀:D :D

原文章由 HPChingchingma 於 07-7-27 15:11 發表
HELLO

各位新舊友好............

轉左工就屎啦...........

超多野做.......

得閑會入黎啦 ...

hpchingchingma,

你真係loooooooooooooog time冇泥na, 又轉佐工, btw 旦你na

原文章由 alicetong 於 07-7-27 15:26 發表
annie,
意思係胸口唔敢開太大... 無野睇呢?  

alice

mo la la 關個胸樹

annie,
今日醒左打定電話落去攤杯苦茶先...尋日落到去等佢凍
都唔知同人地講乜...同醫師講開話冬天之前手腳凍冷情況..佢話
血虛喎..又話秋涼教我食下鹿茸... 我咁大個女都未試過
呢d kee野....今次荷包實行大出血了....
‹ 上一主題|下一主題