用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Paul's Co-educational College Primary School
樓主: martie
go

St. Paul's Co-educational College Primary School [複製鏈接]

好似係13 或14號交表
原文章由 Tatama123 於 07-10-4 16:00 硐表

hooyot,

請問你幾多號交表格? 祝大家好運!

醒目開學勳章

原文章由 Tatama123 於 07-10-5 11:51 硐表

終於收到信啦 ! Oct 13 interview.

hkufrankie,
Your daughter said it was Eng book. 是否校長親自接見?叫佢見字讀字或看完再講故事內容, 你女女識唔識? 重問d x?

我地仲未收到信, 是否無關係人仕會最遲先有得interview ? 亦或因為我最後一日先交表 ?

I have asked my daugter yesterday. She said there was 4 teachers. 2 teachers played game, then 1 teacher read book and she didn't tell me what did the 4th teaher do. Among them 1 was like a 姐姐 but a little bit like a 婆婆 (she doesn't know the term to discribe middle aged woman). She said the middle aged woman asked her questions (she said she forgot the questions). I think maybe she was the principal.

原文章由 Tatama123 於 07-10-5 15:17 硐表

由入學校到走需時多久?

我女及同我女同一個batch的小朋友都係大約半個鐘, 不過呢度有人45分鐘至一個鐘

Thanks for sharing.
My daughter's interview date is 10/10.

[ 本文章最後由 rdc888 於 07-10-5 19:22 編輯 ]

原文章由 NeoMom 於 07-10-5 15:27 硐表

我女及同我女同一個batch的小朋友都係大約半個鐘, 不過呢度有人45分鐘至一個鐘

Hi NeoMom,

Was your daughter interviewed by the headmistress?

想問下,

面試要帶:
2. "小一入學申請表格"收據.

今日才是小一入學申請表格截止日, 咁即係之前面試既唔洗帶呢張收據?

學校要我地帶呢張收據做咩呢? 唔通想知下我地報左D咩學校?

原文章由 786 於 07-10-5 21:43 硐表
想問下,

面試要帶:

今日才是小一入學申請表格截止日, 咁即係之前面試既唔洗帶呢張收據?

學校要我地帶呢張收據做咩呢? 唔通想知下我地報左D咩學校? ...

我都想知呢!!! 妳是邊日interview呀? 我都係早兩日先收到信...12/10

It refers to the receipt after you submitted the application form.  NOT the one you apply for the public school.

請問咁多位in完的家長除了帶通知書上要帶的文件外, 請問有冇人帶埋portfolio入面d文件的正本呢? 唔知校方有冇話要睇番呢??

仲有1st in需唔需要2個家長去晒呢?? 如果1個去會唔會覺得唔夠誠意呀?

thanks........

[ 本文章最後由 葉師奶 於 07-10-6 01:31 編輯 ]

醒目開學勳章

點解我仲未收到通知 ???

我同朋友一齊交, 佢已經 interview 完, 但我仲未收到通知信 !

原文章由 葉師奶 於 07-10-6 01:28 硐表
請問咁多位in完的家長除了帶通知書上要帶的文件外, 請問有冇人帶埋portfolio入面d文件的正本呢? 唔知校方有冇話要睇番呢??

thanks........

原文章由 BOBO128 於 07-10-6 01:30 硐表

我同朋友一齊交, 佢已經 interview 完, 但我仲未收到通知信 !

hi bobo128,

我問過學校佢地話仲有好多信未寄出, 所以唔使擔心, 聽講話佢地係會最後先in好似我乜關係都冇的....不知是否屬實

btw, 妳係唔係2002AUG媽咪呢?? 我認得妳呢!!! 我係Chloebbmama呀....不過好小上嚟傾, 呢排煩小一先上嚟8吓....妳係唔係考九龍區學校多呀?

786,
It is the receipt from St. Paul Co-edu

原文章由 786 於 07-10-5 21:43 硐表
想問下,

面試要帶:

學校要我地帶呢張收據做咩呢? 唔通想知下我地報左D咩學校? ...
;-) :-D :-D :-P :-P :-P

王國會長

親疏有別, 你朋友是否有關係人仕?

原文章由 BOBO128 於 07-10-6 01:30 硐表

Tatama123
My daughter said that she could only read a few words from the book, and she didn't know whether the 'teacher' was princal or not. She said another teacher asked what do we do in weekends.
原文章由 Tatama123 於 07-10-5 11:51 硐表

終於收到信啦 ! Oct 13 interview.

hkufrankie,
Your daughter said it was Eng book. 是否校長親自接見?叫佢見字讀字或看完再講故事內容, 你女女識唔識? 重問d x?

‹ 上一主題|下一主題