用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 好激氣呀 之- Part I (完)
樓主: ruby2004
go

好激氣呀 之- Part I (完) [複製鏈接]

ruby & sammy

會唔會係你兩個都係女,會貪靚貪名牌多d呀,
我大仔e + 都係傻下傻下,我買乜佢穿乜.

原文章由 樂樂 於 08-3-6 15:52 發表

咁咪好囉,老師講好過你講,希望你有好消息

老師講都無用 , 亞女 我 , 都係唔肯補 ,
係咪香港d小朋友太幸福呢 , 睇吓內地無書讀的孩子 , 學習態度截然不同 , 好心up .
太唔識珍惜喇 , 貪圖安逸 .
我真係唔識教啦

原文章由 樂樂 於 08-3-6 15:56 發表
ruby & sammy

會唔會係你兩個都係女,會貪靚貪名牌多d呀,
我大仔e + 都係傻下傻下,我買乜佢穿乜.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

有可能的 , 女仔一齊又多比較啦 .
如果你買雜牌嘜 , 又會比同儕排擠 , 又會聽到d冷言冷語咁

原文章由 ruby2004 於 08-3-6 16:25 發表

老師講都無用 , 亞女 我 , 都係唔肯補 ,
係咪香港d小朋友太幸福呢 , 睇吓內地無書讀的孩子 , 學習態度截然不同 , 好心up .
太唔識珍惜喇 , 貪圖安逸 .
我真係唔識教啦 ...

佢唔肯算啦,冇得迫,唯有你搵私補啦,
香港小朋友係好幸福,乜都有,
不過,講真,佢地讀書壓力都幾大.

原文章由 樂樂 於 08-3-6 16:40 發表

佢唔肯算啦,冇得迫,唯有你搵私補啦,
香港小朋友係好幸福,乜都有,
不過,講真,佢地讀書壓力都幾大.

唉 , 又要寫家長信

原文章由 ruby2004 於 08-3-6 16:51 發表

唉 , 又要寫家長信

當訓練下你d文彩

醒目開學勳章 王國長老

原文章由 ruby2004 於 08-3-6 16:30 發表

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

有可能的 , 女仔一齊又多比較啦 .
如果你買雜牌嘜 , 又會比同儕排擠 , 又會聽到d冷言冷語咁

Ruby

你女係咪讀女校架??????

原文章由 ZZdaphne 於 08-3-6 17:19 發表

Ruby

你女係咪讀女校架??????

男女 , 最近重十月芥菜添

原文章由 ruby2004 於 08-3-6 17:56 發表

同病相憐, 我屋企咪又係成棵係度

[ 本文章最後由 cutekurumi 於 08-3-6 18:02 編輯 ]

醒目開學勳章 王國長老

原文章由 cutekurumi 於 08-3-6 17:58 發表

畀你笑死,
不過笑中有

醒目開學勳章 王國長老

原文章由 ruby2004 於 08-3-6 17:56 發表

咁就唔関同儕事,
係''女爲悅己者容''

Dear BK Mummy,

君不見女藝人們 在10-11 度 也只穿一件吊帶裙或露背衫.

原文章由 ruby2004 於 08-3-4 15:01 發表

但成日夜晚係牀偷偷地sent sms, 一個月sent成一千個以上, 唔通咁都叫要求高, 都唔出聲, 費事同佢嘈.

原來講開有咁多同道媽媽 (抱頭痛哭一陣) , 11-12度唔著褸 , 係嫌d羽絨褸看起來好 "容"腫 , 直身大褸又話重  ...

今日個女終於大感冒, 我好想話佢,  如果著夠衫病,  我無嘢講,  睇住得10度多,  每日都係叫著衫呀, 佢都黒面, 我真係好嬲, 好想閙佢, 唉, 都係吞翻佢.
我記得佢上次逃學, 另一名女同伴, 竟然話唔怕佢呀媽嬲, 只要我嬲翻我呀媽就得架啦. 所以點解佢哋咁鐘意黑面就係咁解.
做friend傾計, 軍訓形式, 我都試過, 真係唔夠佢哋玩.

原文章由 cutekurumi 於 08-3-6 17:58 發表

你點做呀 ?
以前棵菜未熟就講好多 , 而家遇到岩時機就用隱喻.

原文章由 ZZdaphne 於 08-3-6 18:46 發表

咁就唔関同儕事,
係''女爲悅己者容''

may be

原文章由 ann.ann 於 08-3-6 23:44 發表
今日個女終於大感冒, 我好想話佢,  如果著夠衫病,  我無嘢講,  睇住得10度多,  每日都係叫著衫呀, 佢都黒面, 我真係好嬲, 好想閙佢, 唉, 都係吞翻佢.
我記得佢上次逃學, 另一名女同伴, 竟然話唔怕佢呀媽嬲, 只要我嬲 ...

既係要兩母女互相鬥黑面 睇邊個投降先啊

原文章由 ann.ann 於 08-3-6 23:44 發表
我記得佢上次逃學, 另一名女同伴, 竟然話唔怕佢呀媽嬲, 只要我嬲 ...

我都係無話可說 , 比最近流感的新聞比佢睇 , 好自為之啦 !!

有次我都試過勁激 , 原來係同學(小學)教佢要勁駁咀.

原文章由 ruby2004 於 08-3-7 09:47 發表

你點做呀 ?
以前棵菜未熟就講好多 , 而家遇到岩時機就用隱喻.

我都唔知點做好, 佢仲係 12 歲幾咋, 向來都好乖, 好聽話, 中一上學期都相安無事既, 今年 1 月拎成績表, 班主任都讚佢乖, 上堂又留心, 主動舉手答問題.....最後仲比左個獎學金佢........

好景不常, 自從過年前同另外一班同學玩左之後喇, 就開始講男仔喇, 因為呢幾個女仔, 都比亞女大 1 年至年幾既, 比亞女成熟好多,
當然, 就係近墨者黑喇.....亞女亦都開始對班內兩個男同學有興趣起黎. 佢用手機影埋果兩個男仔返屋企比我過目.....果下個腦真係一片空白, 只係好  

最好笑既係, 其實佢身邊既同學都鐘意呢兩個男仔, 都唔知佢地攪咩野, 總之就係互相影響, 人地鐘意, 亞女又學人地鐘意, 咁囉...
我而家都只係用隱喻, 不過都唔知佢明唔明...

唉....唔知點講.....

你又點同你亞女講, 佢明唔明?

原文章由 cutekurumi 於 08-3-7 10:16 發表

我都唔知點做好, 佢仲係 12 歲幾咋, 向來都好乖, 好聽話, 中一上學期都相安無事既, 今年 1 月拎成績表, 班主任都讚佢乖, 上堂又留心, 主動舉手答問題.....最後仲比左個獎學金佢........

好景不常, 自從過年前同另 ...

果兩個男同學是否成績幾好架?
佢地班係唔係男少女多?所以d男仔受歡迎d 呀?
‹ 上一主題|下一主題