用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 臻美秀華幼稚園的家長
樓主: wkan
go

臻美秀華幼稚園的家長 [複製鏈接]

Re: 臻美秀華幼稚園的家長

onon530
yes i am

Hochingman

我今日收到學校封信, 有關購買校服及書簿的回條...書簿方面你會向學校/自行購買呢??(唔知邊樣平d呢? 我想試吓去書局問!) 另外唔知學校有無sample睇下d校服size及colour呢?如果係要帶埋呀仔去度身,比佢自己揀麻!

hi onon530,Hochingman

我女今年會入讀臻美k3.半日pm
我遲D都會搬去油美苑呀? :wink:

我都想知書簿邊道買會平d

Hi Hi!

我今日去過商務印書局問...佢話無呢d書賣. 咁唔知邊樹有得賣呢?

hi,  onon530,
我諗有sample,我會帶埋呀女去度身,你會幾點去?

Hi! Hochingman

我今日打電話去問過...佢話有show d sample (size & colour) 我都會帶埋小朋友去度身...不過未知係咪呢日去! 如果係應該約3:00pm會去到.)我諗有sample,我會帶埋呀女去度身,你會幾點去?

Hochingman

我星期一先去訂校服及書本喇! 因星期六唔得閒呀! 佢話運動衫&校服都係著polo shirt...咁你會買幾多件呀? 我就諗住買3件左右啦!

onon530
仲諗住會見到你!
我都係諗住買3件左右啦!  

Hello! Hochingman

實有機會見o既!  

係wor你明天去買校服wor! 你揀左記得上o黎分享

Hochingman, Onon530, Winnie&all mama:

您們好!真高興可以在這裡跟大家分享、交流。多多指教!我個仔又係新轉到臻美讀k2全日班。將於八月中搬入油美苑,今日都會去買校服,打算買三件,風褸要藍色。

衪未曾應許天常藍,衪未曾應允花兒常開,衪卻恩許衪的慈愛常在!

Hello! Laima

我都係7月左右搬呀! 我都會星期一帶呀仔去揀polo shirt & 風褸...隻隻色都想要 不過又無可能買晒咁多隻ga ma...嘻嘻...買完再同大家分享呀!

剛剛去買完校服,人山人海 。有show d衫及褲但尺碼極不齊全,靠估。不過他們說可以有一次機會換!
衪未曾應許天常藍,衪未曾應允花兒常開,衪卻恩許衪的慈愛常在!

Laima

人山人海...咁犀利!!!   。點解尺碼極不齊全呀?? 係因為每個人一人拎一件?? 咁多新生呀??? 星期一唔知會否少人d呢? 係呢, 你揀左咩色呀?

醒目開學勳章

hi

marco k1 時我買了3隻色,
後來他見到其他同學著不同顏色又話要,
結果到7隻色都買齊

marcomama

Hello! marcomama

嘩! 乜你仔仔咁犀利o既, 7 隻色都買齊呀!! 係呢, 你仔仔讀臻美已經1年...可以分享一下, 佢返學o既情況...係咪好開心ga?

Laima
我將於7月中搬入油美苑 我今日都有去買校服,買2件 polo shirt (red and purple)2褲,藍色風褸,你揀左咩色呀?
marcomama
嘩!嘩! 7 隻色都有呀!唔知到時我個女又會唔會,見到其他同學著不同顏色又話要

Marcomama,
  嘩!7色系列,厲害!

onon530,
  家長義工話不嬲都唔齊size, T shirt仲奇怪,佢地話以後都唔出110碼所以由95跳到120,而條男仔褲仲奇怪,最細是95碼,已經大到不得了,我見到有一個k1的小朋友試,長到落地。佢爸爸有d發氣,我覺得其實又唔使嬲,因為有像筋!

winnie_1710 :

我選了黃、橙及綠色,去之前打算選藍色,不過見到真實覺得好像深色了點!風褸選了藍色!

我記得你都係警察太太,是不是選了灝美呢?真係好!可以在新屋過暑假!我地選其他的唔知幾時,我的預產期在九月,又話可以寫信要求早d入伙,點知答覆話唔得,等我浪費時間寫信。不過算啦,因為宿舍組的人都好有禮貌,惟有互相體諒一下了!
  係呢!你有沒有要宿舍組提供的大雪櫃,我想要(慳d錢),但我的先生說不能關上廚房門,你又會如何選擇呢?

Laima

Laima

乜原來d size 係咁ga!! 咁真係幾難買wor! 到時要慢慢度清楚先得喇! 買完係咪遲d先拎ga?

Laima
係呀 !! 我係警察太太,係呀 !!   選了灝美你呢?
我朋友都話宿舍組D人好有禮貌
幾好呀 !! 新屋過暑假!   
我有要宿舍組提供的大雪櫃,係呀 !不能關上廚房門大DD la...
你九月預產期B仔 OR B女呀 !!      

onon530

有得試架....係呀!遲d先拎ga
‹ 上一主題|下一主題