用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: silvia_ng
go

0809 K3家長交流站 [複製鏈接]

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 17:37 發表
祝我地5個聽日in既小朋友, 成功殺入2nd in.....崇真小朋友唔係垃圾(屎...李x珊上身添)

不過我, carcar同埋永賢仔....聽日係早場....第一輪, 希望三個醒醒定定, 唔好未訓醒 ...

5虎都要俾心機, 順順利利, 要叻叻呀!
未來女婿, 加油呀! (sorry, 有d偏心tim )

原帖由 曦彤媽媽 於 08-9-5 17:43 發表

good! 我鐘意5虎呢個"朵"....唔係"苦"就得啦

你偏心....只因為你知道呀林生既情緒波動極難預測...所以你特別為佢擔心都係正常既

如果....如果.....(just kidding)林生入到yw, 彤彤入到女拔, 咁第時生d仔女有old boys / old girls 分加

嘩, 好似txb賀台慶咁呀!!

平常心喇大家! 盡力!!

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 17:59 發表
如果....如果.....(just kidding)林生入到yw, 彤彤入到女拔, 咁 ...

突然覺得, 原來有父母蔭「卑」, 係幾咁好呢!!!

原帖由 蕉媽 於 08-9-5 18:05 發表

突然覺得, 原來有父母蔭「卑」, 係幾咁好呢!!!

係.....我地兩公婆小時候都係讀雞校....佢地兩兄妹就要做一世雞仔雞妹妹...

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 18:17 發表

係.....我地兩公婆小時候都係讀雞校....佢地兩兄妹就要做一世雞仔雞妹妹...

same same la! 我小學執左添呀

FREDDY 媽媽:
唔洗擔心喎, 有我陪你, jeff都係得一個三角形, 其他全部圓形.

原帖由 E媽 於 08-9-5 13:29 發表
enc, 蕉媽,

有無聽過循道會收好多世襲生呀?

你地有無睇今個星期二既明報,循道既超額報考率唔算太誇,我相信我地 20分既小朋友,第一輪好大機會可以入到。 ...

睇唔睇到荃灣浸信會聯校小學的超額報考率

傻瓜林齊羅左兩個小朋友既通告返屋企....唔知會唔會影響人地參加個朗讀節

你地會比小朋友參加嗎?

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 22:58 發表
傻瓜林齊羅左兩個小朋友既通告返屋企....唔知會唔會影響人地參加個朗讀節mouth:" />

你地會比小朋友參加嗎?

睇完唔係好明,係唔係單人上台朗誦呢 ?

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 17:59 發表

good! 我鐘意5虎呢個"朵"....唔係"苦"就得啦

你偏心....只因為你知道呀林生既情緒波動極難預測...所以你特別為佢擔心都係正常既  

如果....如果.....(just kidding)林生入到yw, 彤彤入到女拔, 咁 ...

聽日原來有祟真5虎去in呀 ! 5虎加油呀 !

唔洗sorry喎 !你一向都出晒面ga啦 !

E媽,
你幫我話埋俾愷瑤知鍶淇媽咪都讚佢畫得好呀!!!

chingyeehk,
鍶淇淨係第1日由上車講到放學既野俾我知, 之後都好少講, 都係講食咩, 因為平時叫佢起身叫好耐, 問佢使唔使老師叫咁耐, 佢話唔使, 因為老師會開燈, 佢地就醒喎, 唔知係唔係, 同埋佢話佢地班分左2班瞓覺喎, 下次問下老師係真唔係..........

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 22:58 發表
傻瓜林齊羅左兩個小朋友既通告返屋企....唔知會唔會影響人地參加個朗讀節mouth:" />

你地會比小朋友參加嗎?

silvia,
我都想俾鍶淇參加, 但佢咁細膽睇怕都唔敢開聲, 唔知老師點訓練呢? 有機會train下都好, 但果段時間我自己都分身乏術, 應該帶唔到佢, 所以仲諗緊, 你呢?
我上星期又去左m記睇本學前教育啦, 見到......都影得幾好呀!!!

原帖由 carcar 於 08-9-5 20:47 發表
FREDDY 媽媽:
唔洗擔心喎, 有我陪你, jeff都係得一個三角形, 其他全部圓形.

倬萾都係得一個三角形, 其他都係圓形呀!!
仲有, 返學第一個星期就唔見咗八達通, 不過老師話揾到一張, 要校務處check 完先睇下係唔係佢wor!!

sil, 蕉媽,
我哋兩公婆都係讀雞校咋! 所以倬萾都係冇運行呢!

原帖由 Cynthiasia 於 08-9-5 23:35 發表
E媽,
你幫我話埋俾愷瑤知鍶淇媽咪都讚佢畫得好呀!!!

chingyeehk,
鍶淇淨係第1日由上車講到放學既野俾我知, 之後都好少講, 都係講食咩, 因為平時叫佢起身叫好耐, 問佢使唔使老師叫咁耐, 佢話唔使, 因為老師會開燈,  ...

係咩 ? 等我聽日又問下大力先,我問佢有無蝦英文老師,佢居然話少少者都唔係好多者 (水唔水)

原帖由 Cynthiasia 於 08-9-5 23:40 發表

silvia,
我都想俾鍶淇參加, 但佢咁細膽睇怕都唔敢開聲, 唔知老師點訓練呢? 有機會train下都好, 但果段時間我自己都分身乏術, 應該帶唔到佢, 所以仲諗緊, 你呢?
我上星期又去左m記睇本學前教育啦, 見到......都影得 ...

我都想俾倬萾參加呀! 但我怕佢唔肯開金口呀! 乜要帶佢返去train咩, 唔係放學當課外活動咁報架??
本學前教育有咩睇呀??

原帖由 Cynthiasia 於 08-9-5 23:40 發表

silvia,
我上星期又去左m記睇本學前教育啦, 見到......都影得 ...

我想問好耐,你既預產期係幾時呀 ?

原帖由 chingyeehk 於 08-9-5 23:46 發表

我想問好耐,你既預產期係幾時呀 ?

chingyeehk,
我預產期係11月6日, 唔知細B會唔會好似鍶淇咁準時呢?

原帖由 Cynthiasia 於 08-9-5 23:52 發表

chingyeehk,
我預產期係11月6日, 唔知細B會唔會好似鍶淇咁準時呢?

原來你差不多生喇 ! 我就係見你個肚唔似剛剛有呀 ! (你好似summer前先講對嗎 ?) 第二個多數早少少啦 ! 祝順利呀 ! 仔定女呀 ?
‹ 上一主題|下一主題