用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 SC畢業生家長一起走過癲婆的日子
樓主: TSLiu
go

SC畢業生家長一起走過癲婆的日子 [複製鏈接]

呢度由癲婆俱樂部變左屎屎尿尿俱樂部﹗dandan同v小姐都係好有創意﹗兩位媽咪唔好阻止佢地發展呀﹗

sumyinma

LaLa,
Actually, I don't mind him learn those Chinese characters from the books he read or from his friends or even from Ms.V As long as he won't tell other people that  "我媽咪教我寫架"就OK.(幾鬼卸膊)  Another obvious difference between IS and local kids is the language they use.  Mr. Toilet and his friends don't know expressions like 打爆你個頭,你個白痴仔,廢話,咩料.....yet.  When Mr. Toilet was still in SC (lower), quite a number of boys already used those expressions.呢方面我係極之極之介意.

danielboy,
(打爆你個頭,你個白痴仔,廢話,咩料.....yet.  When Mr. Toilet was still in SC (lower), quite a number of boys already used those expressions.呢方面我係極之極之介意.)   嘩﹗何止介意,實在不能接受﹗

無端端多日假, 不過sarah 就

sumyinmama,
無端端多日假,你梗係笑得出啦,我就無端端捱多半日,明明6點幾轉咗3號,竟然停課,簡直晴天霹靂 今朝做homework啱啱開完火,食完lunch要練琴,已經predict到又要開火,唉!

sumyinmama,
Silly girl Ms. A asked me how come daddy/mummy need to work today.

danielboy,
haha.... I am happy today.  I will be free after office because I don't need to sit by Ms. A for doing homework today....

原帖由 danielboy 於 08-9-24 12:04 發表
sumyinmama,
無端端多日假,你梗係笑得出啦,我就無端端捱多半日,明明6點幾轉咗3號,竟然停課,簡直晴天霹靂 今朝做homework啱啱開完火,食完lunch要練琴,已經predict到又要開火,唉! ...

danielboy,
你開完火未?

chingyu,
a小姐咪好悶?早知約佢出黎玩下啦﹗

sumyinmama

danielboy & sumyinmama,
I am pretending Hello Kitty to practice piano with Ms. A.    You know... she is standing instead of sitting when playing piano.

原帖由 sumyinmama 於 08-9-24 17:10 發表
danielboy,
你開完火未?

chingyu,
a小姐咪好悶?早知約佢出黎玩下啦﹗

sumyinmama

sumyinmama,
早知約出黎玩下啦!我開完火要平衡心理呀!

chingyu,
我唔想咁緊張架,但DanDan樂團1/11要表演,攪到做家長嘅有壓力,亞sir話拉得衰無得表演但要企喺台上,咁瘀好心就俾心機勤力d,但Mr. Toilet好似未驚過咁款,突然醒起佢嘅金句"Whoever says I am stupid is more stupid",所以佢咪成日咁happy囉,而我就...

danielboy,

No worries....  Relax today.........

原帖由 danielboy 於 08-9-24 20:02 發表
sumyinmama,
早知約我出黎玩下啦!我開完火要平衡心理呀!

chingyu,
我唔想咁緊張架,但DanDan樂團1/11要表演,攪到做家長嘅有壓力,亞sir話拉得衰無得表演但要企喺台上,咁瘀好心就俾心機勤力d,但Mr. Toilet好似未驚過咁 ...

hi all,

好耐冇入黎啦, 因好耐都login唔到

tungtung開學都好習慣, 細佬仔又完全冇喊過, 都OK啦

lala,

你仔仔咩班呀, 我仔係N6P

原帖由 LaLa 於 08-9-22 18:17 發表
chingyu,

笑C隔離呢

原帖由 danielboy 於 08-9-22 14:06 發表
啱啱mobile phone又發現有段新嘢:-
激C我喇!!!究竟幾時先mit甩呢舖講屎講尿癮?點解講極都唔聽嘅?我就嚟癲喇!

tungtungma,
好miss你呀?點解咁多人話login唔到嘅?我都好miss cherriemama,唔知係唔係又係login唔到呢?  Michelle適應新學校真係安樂晒,好彩叩門成功咋,唔係就要讀SFA,SFA唔係唔好,但一呂一定比SFA適合Michelle,返學又近,瞓都瞓晏d,小朋友精神d,不過就減唔到肥囉, C啦! DanDan都要減肥呀?有乜計呀?

chingyu, HeiHeiMa, hermanma,
Yesterday傾得好開心呀!可惜hermanma趕住走, chingyu,多謝好介紹,地方坐得好舒服, HeiHeiMa,原來Anson同DanDan都有開學癲狂症,呢個病困擾咗我幾年,同你傾完個心舒服晒.

chingyu, danielboy, heiheima,

尋日唔洗理班靚仔
傾得好開心
下以再約過!

danielboy

我想同亞囝增肥
點可令佢食多D野???
以前比佢每日飲2杯朱古力奶
而家唔敢
話時話之前佢有2次尿道炎
都唔知係咪要帶佢去check check
佢飲雪印大既思敏123
而家你地D小朋友有冇飲奶?
每日飲幾多同邊隻好D?
我見有隻橙汁有calcium
如再加魚油丸
去代替奶
唔知得唔得呢?

tungtungma,
我個仔係 N Star @ Essex campus, 我諗 SC 鍾意 assign d 細佬妹去家姐阿哥原本的 campus.  我好少去 "08/09 Nursery 齊齊傾" 個 chatroom, 只係去返 N Star 個 chatroom 同自己果班 D 家長傾, 有 mud 料記住報 d 比我聽.  

細佬喊就梗係無喊, 因為佢一d都唔 shy, 社交過度活躍症!  但就唔多 liki 聽老師話, 同埋在school bus 打d細路 (由 k1 到 k3 都打), 打到 d k3 boys 喊晒!  已經有幾個家長 blacklist 咗佢, 話唔比d仔女同佢坐!!!  我就快要 dig a hole and poke my head in!

danielboy,
係呀﹗成日登入唔到,好煩呀﹗之前想覆都唔得呀﹗
大家有得出黎發泄下已經好開心,尋日你地就好啦,可以盡訴心中情,羡慕c人﹗

chingyu,
點樣扮hello kitty, 過兩招黎﹗s小姐幫個琴改左名叫p女,所以依家叫佢練琴就會叫佢好好照顧p女,如果唔係佢好唔開心﹗暫時好有效,不過唔知到幾時啫﹗

tungtungma,
嘩﹗兩個都咁適應返學真係好﹗你都安樂晒啦﹗
sumyinmama

hermanma,
我都唔知點解DanDan成日食嘢,可能佢過度活躍,要食多d嘢補充番卦,Herman唔瘦吖,啱啱好,洗乜增肥啫.DanDan BB時都飲過雪印,但佢勁唔鍾意飲,餐餐飲2oz,一歲開始飲Wyeth,從此就標高,由XS變咗XL.

LaLa,
戥你頭痕,打人呢鋪癮一定要mit甩佢,DanDan同級(Thank God唔同班)都有個出晒名打人嘅小朋友,個個都叫個囝,離遠見到佢好閃,佢連Year 5都打,遲早無晒朋友架.Jeremy仲細,有得教嘅,唔好咁嬲啦.係呢,你有無打Jeremy架?有d小朋友會因為喺屋企俾打人而去打人架喎.

sumyinmama,
如果你day off,我哋一定預埋你嘅,不過驚你到時寧願陪Sarah啫.

danielboy,

唉! 真係衰到講極都唔聽都要打吓佢個 pet pet o架!  我都話我成日掹大喉嚨鬧人, 鬧到喉嚨痛, 如果唔係, 點敢自稱癲婆俱樂部主席.  

各位有無好橋對付我個超級撤亞人? (oh, 唔係, 係超級殺死人)

danielboy/chingyu/hermanma:
尋日真係傾得好開心! chingyu, 搵食搵妳至o岩! 唔該晒!
danielboy, 呢個"開學癲狂症"唔單止係個細, 直接影響埋我o添! 真係仲慘過1個月1次!
我都想佢肥d, 暑假開始稍為有d d 成績, 一開學就"獲利回吐", 希望適應期過後, 有返些少回升!
hermanma, 我都好耐冇敝甩個細咁悠閒high tea! 間中都要搵個藉口出o黎抖o下氣至得!
‹ 上一主題|下一主題