用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima 2008 K1 (同學仔名單在P.1<舊的在前>) ...
樓主: pandacat_bb
go

St. Rose of Lima 2008 K1 (同學仔名單在P.1<舊的在前>) [複製鏈接]

sorry,

pm

原文章由 pandacat_bb 於 08-8-8 00:06 發表
wellcome, list updated, 你囡囡返am定pm呀??

Pandacat

My daughter will join this year.

Cherry Poon  ----- am

今日去左家長會啦~好開心知道轉左教學方法!!!大家多d黎chat!!!
連祉喬(Charmi)----幼望班am

幼愛班

Angie Chu------>pm  幼愛班

Please add me also

原帖由 mcet1028 於 08-8-23 11:52 PM 發表
Angie Chu------>pm  幼愛班

Please add me also

Hi

我女都係pm 幼愛班.  佢叫Lucina Lau 呀. 28/8 再見你啦 ..
Joyce

Me too 我女都係pm 幼愛班.  

原帖由 Lucinalau 於 08-8-25 09:52 發表

Hi

我女都係pm 幼愛班.  佢叫Lucina Lau 呀. 28/8 再見你啦 ..
Joyce

08K1 - 開學啦

之前我地等今日開學等了好久
但係到了今日 又覺得點解咁快喎

但係睇住自己個女女正式返學
真係好開心

見到好多小女孩 個個都好CUTE

agree with you.  today is the frist day for her to ride on a school bus.  i really want to follow her by a taxi!  

原帖由 momama 於 08-9-1 09:44 AM 發表
agree with you.  today is the frist day for her to ride on a school bus.  i really want to follow her by a taxi!  

Me too... Very surprised that she did not cry at all when she get on the school bus.  Also, she felt happy when she get off the school bus after the school.  Very good... I can go to work lar...

我個女就喊到豬頭咁.......出門口前, daddy同佢講, 今日要叻叻, 自己坐校車, 已經開始喊! 係 食早餐停左一陣, 然後又再喊.

出門口, 我關鐵閘, 佢仲想頂住唔比我鎖門. 後來去到校車站, 就話唔要返學, 要留係屋企.

上車時, 姨姨叫佢唔好喊, 佢聽到唔好喊, 仲要再大聲d. 我叫姨姨抱佢上車, 佢就撐住個樓梯級, 唔肯上車. 哈哈

不過接放學時, 佢好開心. 問佢中唔中意, 佢都話中意.

到今朝, 佢又話唔返學. 我同佢講, 個個小朋友都會返學, 你唔返學, 將來冇朋友!!

出門口, 我一直抱住佢, 同佢講笑傾計, 唱歌仔, 希望保持佢輕鬆心情. 去到車站見到同學仔 (同車同班), 都仲有講有笑. 但一見到校車亞姨, 就攬住我隻腳. 但就冇喊,  只係有少少唔願意咁. 於是我扶佢上車, 都冇乜野, 都有叫左幾聲. 我望一望亞姨 , 就轉身走. 我都冇望住架車開, 我就走. 今日算好順利. 不願意指數係琴日既十分一, 有進步.

我今日接放學,見到有家長無帶證, 校車EE 都俾佢帶走小朋友, 只係開學第2日,EE 會5會吟快可以認到所有家長,真係有D 擔心

原帖由 rosactf9999 於 08-9-2 10:35 AM 發表
我個女就喊到豬頭咁.......出門口前, daddy同佢講, 今日要叻叻, 自己坐校車, 已經開始喊! 係 食早餐停左一陣, 然後又再喊.

出門口, 我關鐵閘, 佢仲想頂住唔比我鎖門. 後來去到校車站, 就話唔要返學, 要留係屋企.

...

你個女已經好叻啦, 有好大進步, 你要鼓數勵佢多d呀

My daughter is pm class student.
she cried yesterday when my hubby took her to school...but luckily she felt happy when finished school.. and she can got to school with smile today...so happy... hope all your child can go to school with smile a.s.a.p

唔緊要啦~ 慢慢你就會睇到有進步~ 每日都唔同家啦~ 好叻叻架啦~ 我記得 你女女係咪讀am架?我女女係讀pm ^^

原帖由 rosactf9999 於 08-9-2 10:35 發表

...

係呀~ 真係個個都好cute~
希望個個小朋友都好快適應到
開開心心上學~

ceci~ 我女女都係pm class架~ 你女女讀邊班架? 我女女係讀幼兒愛班 ^^

我囡囡亦是讀幼兒愛班由姐姐帶返學!!
知唔知小朋友食咩茶點??
聽亞囡話是食餅及飲水,而且要行二層樓梯去廁所洗手之後又要扶樓梯上二層返課室食茶點(不知是否真的!!)

原帖由 熊媽媽 於 08-9-2 21:44 發表
係呀~ 真係個個都好cute~
希望個個小朋友都好快適應到
開開心心上學~

ceci~ 我女女都係pm class架~ 你女女讀邊班架? 我女女係讀幼兒愛班 ^^

原帖由 Cat108 於 08-9-2 11:09 PM 發表
我囡囡亦是讀幼兒愛班由姐姐帶返學!!
知唔知小朋友食咩茶點??
聽亞囡話是食餅及飲水,而且要行二層樓梯去廁所洗手之後又要扶樓梯上二層返課室食茶點(不知是否真的!!)

...

我女都係下午幼兒愛班喎.... mup 去廁所咁麻煩ga, 要上上落落. 如果急起上嚟咪趕唔切......

if 急起上嚟2/F 也有廁所,據D EE 話大班人就在地下廁所
所以我估全班就在地下廁所

原帖由 Lucinalau 於 08-9-3 09:47 發表

我女都係下午幼兒愛班喎.... mup 去廁所咁麻煩ga, 要上上落落. 如果急起上嚟咪趕唔切......

咦~ 原來大家都係愛班 ^^
真係好啦~

原帖由 熊媽媽 於 08-9-3 20:19 發表
咦~ 原來大家都係愛班 ^^
真係好啦~

你地好呀!我囡囡都係幼兒愛班,想問你地D校車O唔OK呀!我現在是自己接送,遲D可能搬屋,所以會搭校車,放學見到校車有旅遊巴,又有褓姆車,係咪一樣公司呀!
‹ 上一主題|下一主題