用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 28 之"醒啦,醒啦,開左學啦 !” ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 28 之"醒啦,醒啦,開左學啦 !” [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 08-9-9 10:33 發表

長老

您都知道我性格,我又點忍得唔問 ......

2b

唔知格格會點自圓其說地回答你呢呵

大家早晨  

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-9 10:48 發表

2b

站台呢個機會真係好難得, 如果有機會真係唔好放過 雖然我係高中只有2年經驗, 但日後係工作上幫助不少, 起碼做mc 或者上台都唔腳軟 ...

係呀,長老,細 B 應該唔會怕醜,不過 oral english,practice 係好重要 ....

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-9 10:49 發表

2b

長老

我地走著瞧 ...........

原帖由 2bzmummy 於 08-9-9 11:31 發表

係呀,長老,細 B 應該唔會怕醜,不過 oral english,practice 係好重要 ....

2b

個新補習老師同神仔都頗夾, 可能後生卦 (2x歲仔)....佢第一堂俾到我感覺佢了解到神仔的弱點, 希望幫到神仔改善到oral 同埋comprehension啦

原帖由 2bzmummy 於 08-9-9 11:32 發表

長老

我地走著瞧 ...........

2b

2B,長老,
格格同巨山當然衡量過啦
其實那些瘡瘡已經唔係最差 的時候了...
所以遲一天睇無緊要的.

原帖由 2bzmummy 於 08-9-9 09:29 發表

格格

我真係佩服您,明明姑娘話要即刻去,您都可以為左學班延遲見醫生既 ......... 究竟健康重要定係學班重要呢 ? ...

2b,長老
格格只會實話實說,唔會自圓其說
政府那兒除了考試之外都不會請假的,
大細山一向返學出席率都是100%的

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-9 10:49 發表

2b

原帖由 alicetong 於 08-9-9 12:18 發表
2b,長老

2b

賣吉......

對格格

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-9 11:47 發表

2b

個新補習老師同神仔都頗夾, 可能後生卦 (2x歲仔)....佢第一堂俾到我感覺佢了解到神仔的弱點, 希望幫到神仔改善到oral 同埋comprehension啦

長老

好野 ! 不過唔好漏左 composition 喎 ....

原帖由 alicetong 於 08-9-9 12:02 發表
2B,長老,
格格同巨山當然衡量過啦
其實那些瘡瘡已經唔係最差 的時候了...
所以遲一天睇無緊要的.

格格

唔同您同巨山都係讀醫科既 ? 。。。

知道否遲左睇醫生會有好多您估計唔到既後果架 ....

原帖由 alicetong 於 08-9-9 12:18 發表
2b,長老

格格

我都好欣賞大山呢個不輕易告假既表現,但病喎,可大可小架 .........

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-9 13:17 發表

2b

賣吉......

對格格

長老

冥頑不靈同葯石無靈都合用  。。。。。。。。

原帖由 2bzmummy 於 08-9-9 13:22 發表

長老

好野 ! 不過唔好漏左 composition 喎 ....

2b

第一堂已經有5 exercises 做 grammer, 1 篇 composition, 一篇 idoms, 一篇news cutting 功課 (神仔無話多喎 ) - 全堂仲互動english speaking 添, 呢個老師教開f.3, 所以對神仔的心感都幾了解架

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-9 13:38 發表

2b

第一堂已經有5 exercises 做 grammer, 1 篇 composition, 一篇 idoms, 一篇news cutting 功課 (神仔無話多喎 ) - 全堂仲互動english speaking 添, 呢個老師教開f.3, 所以對神仔的心感都幾了解架:wahaha ...

長老

咁您咪老懷安慰囉,最緊要老師好,學生受 。。。。 名師出高徒 !

原帖由 2bzmummy 於 08-9-9 13:25 發表

格格

我都好欣賞大山呢個不輕易告假既表現,但病喎,可大可小架 .........

2b

好似唔告假的決定係格格同駙馬揸主意喎 大山係無得say NO

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-9 13:43 發表

2b

好似唔告假的決定係格格同駙馬揸主意喎mouth:" /> mouth:" /> 大山係無得say NO

長老

格格同駙馬都應該係一對非常父母了 !

原帖由 2bzmummy 於 08-9-9 13:40 發表

長老

咁您咪老懷安慰囉,最緊要老師好,學生受 。。。。 名師出高徒 !

2b

神仔受唔受未定論, 不過我覺得神仔同呢個後生仔幾夾 ,佢主動同呢位阿sir講舊年f.2同火爆老師的過節的原因, 同埋感受, 阿sir仲話開解佐佢心結添

原帖由 2bzmummy 於 08-9-9 13:47 發表

長老

格格同駙馬都應該係一對非常父母了 !

2b

會唔會我同你的諗法另類呢 格格呢一對先係而家係香港最普遍的一類

長老,

正所謂好o既開始係成功o既一半,您好快就會知架喇

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-9 11:47 發表

2b

‹ 上一主題|下一主題