用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 "88網"小一大抽獎結果(大家一齊分享下) ...
樓主: k.kay
go

"88網"小一大抽獎結果(大家一齊分享下) [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 bb416 於 09-6-17 23:09 發表
想請教下你"點解要選這間學校"應該點答好呢?? 唔知係咪今日帶了個口罩, 我個女都好怕羞同答得好細聲, 明明我已經同佢練習過的問題佢都答唔到
...

請教我唔敢當, 況且我都唔係一個成功例子, 大家分享O下嗻!

我覺得學校問呢個問題都係想睇O下你對佢地學校有幾了解, 識唔識講佢地O既優點, 我就話佢地升中成績好, 同埋教學以學生為本, 注重學生興趣, 切合334等等.... 係咁上O下啦! 但其實我冇諗過佢只問一條題目咁少, 完全冇問我關於個仔O既O野, 但我又唔覺佢問小朋友O既問題可以問到D乜, 所以我諗佢地應該係睇小朋友o既表現多過答案內容. 我個仔又係講得鬼咁細聲, 又成日DEAD AIR, 但入去之前同出O左門口就鬼咁多O野講, 冇佢符.....

醒目開學勳章

Tks a lot..大家都要努力

請教我唔敢當, 況且我都唔係一個成功例子, 大家分享O下嗻!

我覺得學校問呢個問題都係想睇O下你對佢地學校有幾了解, 識唔識講佢地O既優點, 我就話佢地升中成績好, 同埋教學以學生為本, 注重學生興趣, 切 ... [/quote]

原帖由 bb416 於 09-6-17 16:49 發表
小朋友同家長一齊入課室, 跟住叫小朋友介紹自己, 問下佢鐘意咩科目, 放左學玩咩, 再問下家長點解要選這間學校...佢話最遲27號有結果喎, 唉. 多數都唔得架啦, 唯有希望沙官有得in啦....
...

27號先有結果 ?  見我過老師話最遲今個星期尾, 以電話通知取錄者, 無電話即係唔得.....
‹ 上一主題|下一主題