用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-2010 NCB a.m.
樓主: coco04
go

2009-2010 NCB a.m. [複製鏈接]

Don't worry! Ms Chu will give us the memo once required, hehe!

原帖由 teresalok620 於 09-12-8 10:11 發表
咁要唔要買衫呢?
[img][/img]

老師宜家係咪安排晴晴做聖誕老人呀, 因為之前老師話未confirm, 既然小朋友想做聖誕老人, 佢話可以諗下..
因為都係開心既日子.

原帖由 teresalok620 於 09-12-4 13:53 發表
童童真係慘, 人地想叫埋你一齊綵排ma  我頭先問左老師, 佢話一班分幾組, 有鹿仔, 天使, santa, 同小朋友, 晴晴係扮小朋友...佢一定有啲失望呀

我估晴晴係做聖誕老人, 昕昕都係咁講, 昕昕做天使, 老師仲叫佢做埋天使司儀, 希望佢努力D記, 唔係肯定笑C人!童童做咩呀?

原帖由 coco04 於 09-12-13 17:14 發表
老師宜家係咪安排晴晴做聖誕老人呀, 因為之前老師話未confirm, 既然小朋友想做聖誕老人, 佢話可以諗下..
因為都係開心既日子.
[img][/img]

請教一下, 係咪每位小朋友都有份表演?

人 若 賺 得 全 世 界 、 賠 上 自 己 的 生 命 、 有 甚 麼 益 處 呢 . 人 還 能 拿 甚 麼 換 生 命 呢 。

童童仍然做佢既小朋友, 佢仲話首先扮瞓覺, 聖誕老人就會唱住"聖誕老人來了..."果隻歌, 咁佢就收禮物, 仲會一齊跳隻舞..
昕昕唔係扮聖誕老人咩? 不過昕昕咁叻扮咩都無問題, 真係抵讚, 咁你要唔要買衫?

原帖由 rebeccaloky 於 09-12-14 08:40 發表
我估晴晴係做聖誕老人, 昕昕都係咁講, 昕昕做天使, 老師仲叫佢做埋天使司儀, 希望佢努力D記, 唔係肯定笑C人!童童做咩呀?

昕昕做天使呀, 仲做埋司儀仔, 有2句對白講, 好攪笑! 老師只係叫著白色底衫, 白色襪褲, 白色波鞋, 我估衫老師會提供, 仲有叫我地幫佢扎髻, 化妝, haha!

NCB好似每個小朋友都有表演.........

原帖由 coco04 於 09-12-14 15:35 發表
童童仍然做佢既小朋友, 佢仲話首先扮瞓覺, 聖誕老人就會唱住"聖誕老人來了..."果隻歌, 咁佢就收禮物, 仲會一齊跳隻舞..
昕昕唔係扮聖誕老人咩? 不過昕昕咁叻扮咩都無問題, 真係抵讚, 咁你要唔要買衫?

...
[img][/img]

係呀, 晴晴confirmed左做聖誕老人, 不過要買衫比佢....我又見反斗城同花園街都無, 仲有咩地方有呢? 最好喺九龍區啦, 唔想過海, 因為我知好可能春園街會有.....

昕昕叻女呀, 仲可以做埋司儀, 真係好想現場去睇下呀.....

原帖由 rebeccaloky 於 09-12-15 08:45 發表
昕昕做天使呀, 仲做埋司儀仔, 有2句對白講, 好攪笑! 老師只係叫著白色底衫, 白色襪褲, 白色波鞋, 我估衫老師會提供, 仲有叫我地幫佢扎髻, 化妝, haha!

NCB好似每個小朋友都有表演.........

...

DEL.....................

[img][/img]

TERESA,
你試下買童裝既SHOP, 搵唔到話我知, 我星期三會過海, 可以同你去春園街走一轉!

原帖由 teresalok620 於 09-12-15 11:51 發表
係呀, 晴晴confirmed左做聖誕老人, 不過要買衫比佢....我又見反斗城同花園街都無, 仲有咩地方有呢? 最好喺九龍區啦, 唔想過海, 因為我知好可能春園街會有.....

昕昕叻女呀, 仲可以做埋司儀, 真係好想現場去睇下呀.. ...

[img][/img]

tks rebecca,尋晚去深水埗左左衫喇, 唔該晒你先!

原帖由 rebeccaloky 於 09-12-15 13:04 發表
TERESA,
你試下買童裝既SHOP, 搵唔到話我知, 我星期三會過海, 可以同你去春園街走一轉!

我今日行過石板街, 成條街都賣呢d衫, 頭飾,聖誕老人, 雪人, 鹿仔, 天使, 連聖誕樹衫都有, 大人細路真係樣樣齊, 如果第日有party或者表演, 可以去呢到搵下, 不過質地就一般, 純粹過癮下

原帖由 teresalok620 於 09-12-15 11:51 發表

昕昕叻女呀, 仲可以做埋司儀, 真係好想現場去睇下呀.. ...

你地收唔收到同學仔BIRTHDAY PARTY既INVITATION, 好似02 JAN 2010, 我會同昕昕去呀, 你地JOIN唔JOIN AR? 下星期一自己攪既CHRISTMAS PARTY我都會JOIN, 等小朋友玩得熟D MA, 原來昕昕話俾我知, 佢好鍾意同童童, 晴晴玩GA!
[img][/img]

我個小朋友無講過佢表演D乜

人 若 賺 得 全 世 界 、 賠 上 自 己 的 生 命 、 有 甚 麼 益 處 呢 . 人 還 能 拿 甚 麼 換 生 命 呢 。

birthday party 我地都打算參加, 童童第一次被邀請去麥當當開生日會, 加上我都好想佢多d同同學仔玩, 昕昕真係好, 竟然鍾意我呢個牛王妹, 我尋日都同童童講, 要多d學昕昕, 我問佢"你覺唔覺昕昕好乖0Y"自大既童童都點下個頭..
至於CHRISTMAS PARTY, 果日EMMIE打比我, 我仲以為佢講緊birthday party 添, 真係傻傻地, 不過我地去唔到, 你地玩得開心d, 遲d睇你個blog, 記住擺多d相上去呀

原帖由 rebeccaloky 於 09-12-16 18:33 發表
你地收唔收到同學仔BIRTHDAY PARTY既INVITATION, 好似02 JAN 2010, 我會同昕昕去呀, 你地JOIN唔JOIN AR? 下星期一自己攪既CHRISTMAS PARTY我都會JOIN, 等小朋友玩得熟D MA, 原來昕昕話俾我知, 佢好鍾意同童童, 晴晴 ...

我地都打算join jan 2 個bday party 呀, 你地都去就好啦. 至於下星期一個自己搞嘅party係咩來gar? 點解我地無收到嘅???

原帖由 rebeccaloky 於 09-12-16 18:33 發表
你地收唔收到同學仔BIRTHDAY PARTY既INVITATION, 好似02 JAN 2010, 我會同昕昕去呀, 你地JOIN唔JOIN AR? 下星期一自己攪既CHRISTMAS PARTY我都會JOIN, 等小朋友玩得熟D MA, 原來昕昕話俾我知, 佢好鍾意同童童, 晴晴 ...

Emmie invite 我地星期一12:00-14:00係嘉兆臺clubhouse開christmas party, 我之前都收唔到email, 佢再打電話俾我, 我至知道, 你可能去左旅行啦, 你得唔得呀, 我同佢講law!

原帖由 teresalok620 於 09-12-17 15:15 發表
我地都打算join jan 2 個bday party 呀, 你地都去就好啦. 至於下星期一個自己搞嘅party係咩來gar? 點解我地無收到嘅???
[img][/img]

Tks rebecca, 不過星期一要返工, 我都係join唔到呀, 你地玩得開心啲啦, 下次有機會再一齊玩. Tks again!

原帖由 rebeccaloky 於 09-12-17 18:30 發表
Emmie invite 我地星期一12:00-14:00係嘉兆臺clubhouse開christmas party, 我之前都收唔到email, 佢再打電話俾我, 我至知道, 你可能去左旅行啦, 你得唔得呀, 我同佢講law!

...

你地囡囡有無講表演成點呀, 昕昕C都唔講, 完全逃避, 我深信一定有事發生, HAHA!

原帖由 teresalok620 於 09-12-17 22:08 發表
Tks rebecca, 不過星期一要返工, 我都係join唔到呀, 你地玩得開心啲啦, 下次有機會再一齊玩. Tks again!
[img][/img]

童童返魅都係咁唱歌, 又叫爸爸扮聖誕老人, 佢就做小朋友, 爸爸話唔知聖誕老人點做, 佢就示範比爸爸睇, 跟住又話朱老師用手勢數123, 咁全班就企起身一齊講NCB祝你聖誕快樂
不過我以為唔使帶書包, 當然又衰左, 咁爸爸就拎去學校, 見到MISS MOORE扮緊聖誕老人, 但問童童佢就話無, 都唔知邊個真..
你有無引導昕昕講呀, 佢點知咩叫表演成點唧..媽咪

原帖由 rebeccaloky 於 09-12-19 08:42 發表
你地囡囡有無講表演成點呀, 昕昕C都唔講, 完全逃避, 我深信一定有事發生, HAHA!

我已經諗左好多方法佢都唔肯講, 星期日見到朱老師忍唔住問下佢, 佢話都OK, 不過2個小朋友就愈講愈快, 但都比預期理想, 跳舞O個度, 之前佢話昕昕唔夠信心, 成日驚錯, E家當然多DD信心就好啦! 我好期待收DISK AR, HAHA!
書包.........我都諗左好耐帶唔帶, 最終晨早打電話問下NCC朋友仔!

原帖由 coco04 於 09-12-19 11:38 發表
童童返魅都係咁唱歌, 又叫爸爸扮聖誕老人, 佢就做小朋友, 爸爸話唔知聖誕老人點做, 佢就示範比爸爸睇, 跟住又話朱老師用手勢數123, 咁全班就企起身一齊講NCB祝你聖誕快樂
不過我以為唔使帶書包, 當然又衰左, 咁爸爸 ...
[img][/img]
‹ 上一主題|下一主題