用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mackyfungng
go

09/10 K2L [複製鏈接]

但好遠下....都係鍾情九龍既小學.

原帖由 angellychan 於 09-9-3 18:38 發表
st paul co-ed 係直資

hi karissamama,

原來大家小b生日都咁近,
真係可以一齊出來玩喎,
大仔有大仔玩, 細b有細b玩,
大人又有大人玩, 啱啱好~~~哈哈哈
我小bb都識行啦! 不過好痴身...
我諗我可能唔同小bb去旅行lu,
因為要照顧太多事情啦!

原帖由 KarissaMaMa 於 09-9-3 12:45 發表
TszWun,

我睇咗您D相,830 party 真係好熱鬧喎!

TSZWUN

我女未識行, 怕跌, 企定定都懶....

我個女好遲先識反身, 好遲先識爬, 所以都唔期望佢快行. 唔洗看牛仔呀....

回覆 103# moonychan 的文章

moonychan,TszWun,

我個B未識行,不過同家姐仔比,男仔似乎真係活躍好多,經常爬來爬去,真係少D精力都唔得!

TszWun,

其實我都唔係好想帶佢去旅行,但係可能佢而家大咗,當我哋出街冇佢份時,佢好失望,我哋又唔忍心,今次旅行又剛剛冇佢位,如果有位多,我哋先帶佢啦!
Karissa was born on 5th April, 2005

哎呀, 變左傾仔經添。

我個女亦係比個仔文靜,但個女比亞哥"恰"得多, 都變成跩b,成日郁手反抗。

你地會否帶細b去join play group呀? 我個女成日都響屋企only, 小出去見識. 第2個真係第一個咁多姿多彩. 因為一諗起一出街就要5人行, 頭痛.

KarissaMaMa,

好高興認識你! 第日有時間約埋恩祈爸爸出來啦, 老同學聚會, 上次O Day 時間太短促了.

原帖由 KarissaMaMa 於 09-9-2 16:12 發表
大家好,

真開心大家可以一齊交換吓心得,我哋都未開始去小學的講座,我相信今年我哋都會幾煩惱!

我是Part-time Mom,我會同姐姐輪流接送囡囡 (朱恩祈)。我仲有一個BB,一歲左右,生活都好忙碌(同大家一樣),如果您哋會接送小朋友 ...

Angel,

多謝你的資料!

St.Paul Co-ed 我有興趣聽呀, 你會不會去? 不過到時我不知幾時放工, 去到黃竹坑可能好夜.

mackyfungng,

多了一些同學仔媽媽來傾計, 變得好熱鬧喎!

你都有 join 隔離班的旅行?  原本想參加會所的活動, 但見到很多認識的同學仔都有參加喎, 我也報了名, 不知 Sunny 會否開兩團呢?

moonychan,

你有沒有參加KV大旅行? 我也是剛才才發現的, 如果你有興趣, 一齊出來玩呀, 難得那麼多K2的小朋友一起, 我們也可以多些時間交流.

please note 5:30pm-6:30pm, no need to register, no parking space, venue at its campus at wong chuk hang.  I myself cannot go, so if you can go, pls see if u can share info to my PM ([email protected]), many thx!

原帖由 kuyu0905 於 09-9-4 15:54 發表
Angel,

多謝你的資料!

St.Paul Co-ed 我有興趣聽呀, 你會不會去? 不過到時我不知幾時放工, 去到黃竹坑可能好夜.

原帖由 kuyu0905 於 09-9-4 15:58 發表
mackyfungng,

多了一些同學仔媽媽來傾計, 變得好熱鬧喎!

你都有 join 隔離班的旅行?  原本想參加會所的活動, 但見到很多認識的同學仔都有參加喎, 我也報了名, 不知 Sunny 會否開兩團呢? ...
Hi kuyu0905 and mackyfungng,
Confirm咗開2車啦, 再等新安排, 不過最好上K2O的blog查吓,就最update。

我唔 JOIN 旅行喇, 好熱呀....下次有機會再考慮.

ying wah headmistress interview, for info

http://baby.esdlife.com/features/interview-principal-video-10.php

原帖由 angellychan 於 09-9-4 19:02 發表
please note 5:30pm-6:30pm, no need to register, no parking space, venue at its campus at wong chuk hang.  I myself cannot go, so if you can go, pls see if u can share info to my PM (angel_ly_chan@hotm ...

係喎! 不如一齊join playgroup,
咁樣好玩好多, 仲要大家差幾日,
我地只係拎住個袋咋,
我細仔就立刻衝過來,
跟住叫佢著鞋, 佢就攞隻鞋比我地,比佢笑死!
但出到街又唔肯落地喎~~比佢激死!
不如揾日出來玩呀!
同細囝識定d同學仔先~~hahaha!

原帖由 moonychan 於 09-9-4 11:21 發表
哎呀, 變左傾仔經添。

我個女亦係比個仔文靜,但個女比亞哥"恰"得多, 都變成跩b,成日郁手反抗。

你地會否帶細b去join play group呀? 我個女成日都響屋企only, 小出去見識. 第2個真係第一個咁多姿多彩. 因為一諗起一出街 ...

你唔來旅行真係有d可惜..
咁下次啦! 遲d涼d再攪過!
到時你冇藉口啦....呵呵!

原帖由 moonychan 於 09-9-3 22:16 發表
但好遠下....都係鍾情九龍既小學.

TSZ WUN

你細B咁醒呀, 我個女都唔識行, 佢好小見世面呀......

涼D, 我地K2L 自己攪, 人小小仲易CONTROL. KEKE

haha! 睇下幾小人喎!
其實唔夠一架車會貴d架,
以家我地咁樣攪平好多,
如果你就咁經發達行參加同一行程,
每人應該要超過$150, 仲要大小同價,
自己組織真係平好多同埋好玩好多!
如果你要資料就揾我,
我可以比d資料你架!

原帖由 moonychan 於 09-9-5 10:36 發表
TSZ WUN

你細B咁醒呀, 我個女都唔識行, 佢好小見世面呀......

涼D, 我地K2L 自己攪, 人小小仲易CONTROL. KEKE

kuyu0905,

而家真係熱鬧好多, 好開心都見到你報名旅行, 到時可以慢慢再傾

Manikeimama,

好開心到時又見到你囡囡同alberychu囝囝, 小朋友一定好開心

hi Mackyfungng / Mankeimama

好彩有你地兩個去旅行, 咁都有個伴, 我果班得我一家參加炸...

另外, Mackyfungng, 禮賢 & 培僑聽左未呀 ?
我最終有去 dbs, 不過都係見識下姐,
報唔報未知, 學費太貴, 或者都比亞仔 in 下囉,
反正同中六合彩咁難, 當見識下, 攞下經驗,
學你話齋, 係人簡我, 唔到我簡..哈 !

原帖由 mackyfungng 於 09-9-5 22:28 發表
kuyu0905,

而家真係熱鬧好多, 好開心都見到你報名旅行, 到時可以慢慢再傾

Manikeimama,

好開心到時又見到你囡囡同alberychu囝囝, 小朋友一定好開心

我都會報dbs呀, 都係見識下咁啦. ke
‹ 上一主題|下一主題