用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫幼稚園收到面試信未?
樓主: wincygl
go

金巴倫幼稚園收到面試信未? [複製鏈接]

會唔會係大仔同細仔IN既題目會唔同呢?

回覆 1# JasperCheung 的文章

I THINK "NO" LA, MAYBE THIS WEEK (17/10) NORMALLY IS MARCH 2007 BUT NOT SURE.

原帖由 BB豬MUMMY 於 09-10-19 01:13 發表
大家好,我囝囝是17/10 12:00PM INTERVIEW. TOTAL 6 TEACHERS TO  INTERVIEW THE KIDS INDIVIDAULLY.
FIRST, ASK HIS NAME, WHO AM I (MUMMY).
1) PLAY LEGO
2) ASK THE 3 FRUITS NAME (APPLY,  
    ORANGE & BANA ...

Whic month is ur boy's birthday?  My son is JUST 2 years old when he has his interview (to be in Nov).  I am afraid that he might be able to do all especially the "colours"!

MY SON WAS BORN ON MARCH, 2007.
DON'T WORRY THAT ONE MONTH LATER, YOU CAN TEACH HIM HOW TO MATCH THE COLORS.

原帖由 bellabella_oh 於 09-10-19 09:40 發表

Whic month is ur boy's birthday?  My son is JUST 2 years old when he has his interview (to be in Nov).  I am afraid that he might be able to do all especially the "colours"!

我個女這個星期六in,好緊張。

我聽日去in la. (21/10) 好緊張呀,,
祝大家都考到la.
我個女 係 05/07 年.

已收到K1取錄信啦.....

前日打電話去問我個女到而家都未有信in
個聽電話人話check下轉頭覆我, 到而家都未覆~ 之前交表已經覺得個收表人d態度好差,

如有細b 收到信in, 請上黎報下料~

我個仔都係今個星期六IN, 今次係第一個IN 既幼稚園, 所以都係平常心, 希望到時囝囝生生性性, 唔好玩野LA!

原帖由 primrose_bb 於 09-10-20 00:15 發表
我個女這個星期六in,好緊張。

剛收到信啦. 要 4/11 先有得 in.

我都未收到信...我囡囡11月出世。交表時學校同話會見咗大仔先....

原帖由 chloechanchan 於 09-10-21 18:28 發表

Cholechanchan,請問你bb幾月出世的? 恭喜side...我仲等緊, bb 11月出世...

I agreed with 收表人d態度好差

原帖由 jswailam928 於 09-10-21 19:55 發表
前日打電話去問我個女到而家都未有信in
個聽電話人話check下轉頭覆我, 到而家都未覆~ 之前交表已經覺得個收表人d態度好差,

如有細b 收到信in, 請上黎報下料~ ...

恭喜晒您. 請問你個小朋友係幾時INTERVIEW 呀 ?

原帖由 chloechanchan 於 09-10-21 18:28 發表

收咗阿仔(大B),交咗留位費啦,想問下有無人in咗啟思或者york又收咗,請問你地會唔會再交留位費?

原帖由 MIZU 於 09-10-22 14:21 發表
恭喜晒您. 請問你個小朋友係幾時INTERVIEW 呀 ?

請問係唔係一星期內通知呢.

原帖由 fishfishma 於 09-10-22 16:30 發表
收咗阿仔(大B),交咗留位費啦,想問下有無人in咗啟思或者york又收咗,請問你地會唔會再交留位費?

我個小朋友係大B, 本人覺得SN都好睇小朋友+家長兩方面﹐唔好只係well-training小朋友, 家長既對答都好重要﹗用平常心去in會舒服D架.....

原帖由 bel.labella_oh 於 09-10-2.2 09:43 發表

Cholechanchan,請問你bb幾月出世的? 恭喜side...我仲等緊, bb 11月出世...

回覆 27# 小笨豬 的文章

just received the k1 admission letter.
my son was 0307.

今日終於IN 左SN, 鬆一口氣, 好彩老師問囝囝既問題佢都答晒, 除左問係咩顏色, 囝囝答:唔知(但佢識既)! 其餘拼圖形, 配對都算能完成!  囝囝表現比我預算好得多, 無玩野! 老師問我想讀上午班定下午班, 講座時, 校長話我地呢批IN 既小朋友大多數選上午都可入讀的, 請問被取錄的家長, 老師有無問你們上下午班既取向呢(因為填表時係無得選上下午班的)? 而家係咪取錄你地讀上午班呢?

另外一提, 如果可以就2個大人帶小朋友去, 因為去到要填問卷, 跟住又要聽大約20mins 講座, 跟住至in 小朋友, 如果多一位家長/工人去可以陪佢去玩playground, or 一個家長聽講座, 一個同小朋友interview 咁就可分頭進行!

原帖由 nc2000 於 09-10-24 13:59 發表
今日終於IN 左SN, 鬆一口氣, 好彩老師問囝囝既問題佢都答晒, 除左問係咩顏色, 囝囝答:唔知(但佢識既)! 其餘拼圖形, 配對都算能完成!  囝囝表現比我預算好得多, 無玩野! 老師問我想讀上午班定下午班, 講座時, 校長話 ...

My daughter also interviewed in this morning. Her performance is OK but she hasn't answered some question. The teacher hasn't asked me the perference for AM or PM class.
How old is your son? I think your son will be accepted because his performance is good.
Good luck!

‹ 上一主題|下一主題