用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 In完"學之園"睇黎凍過水
樓主: Vinannbaby
go

In完"學之園"睇黎凍過水 [複製鏈接]

原帖由 fre124124 於 10-3-24 14:04 發表

其實我知佢係做freelance ..我只係講下笑.. 因為要寫得勁過director 先收.. 所以我寫CEO haahaha

我梗係知你講笑啦~~唔係一早唔鬼彩你啦:)
我又究想寫chairman啦....不過驚佢地起疑(無理由個個咁勁嫁), 所以寫反正職.

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-23 15:55 發表

呢間學校應該鐘意d"文靜"類型既學生:D

係真文靜定假文靜先.. 我個囡果日都好文靜架..haaha

醒目開學勳章

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-23 17:45 發表
背景有關係嗎? 我係professional with master degree, hubby係director. Some kinder also rejected la.
莫非要做特首先收??

你地兩公婆太勁呀. 所以學校唔夠擔收 ehehe <Just kidding>

醒目開學勳章

原帖由 agnescheng 於 10-3-23 22:10 發表
MASTER又好, PH.D 又好. 我估幫助唔大.
反而名校出生既家長,先有優勢. 因為,小朋友入返名校機會大. 幼稚園先有FACE.

咁我個囡入唔到.. 咪係因為我小學/中學唔係名校讀? 咁我咪累左阿囡...

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 10:24 發表

請問你阿b讀邊間分校??
我去in個日(青衣), 都覺得大部份家長都係打扮斯文, 但又不至於成身名牌.

講真你去interview 都好斯文架啦... 又尤是呢d 學校.. 照計..你唔會著到MK LOOK 去架...係咪先

原帖由 fre124124 於 10-3-24 14:21 發表

咁我個囡入唔到.. 咪係因為我小學/中學唔係名校讀? 咁我咪累左阿囡...

我間小學仲摺埋左好耐tim~~~

醒目開學勳章

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-24 11:01 發表
講下笑希望大家輕鬆D, 請見諒! :loveliness:
重有幾日先有result! 希望大家都成功la!

我都覺得大家講下笑.. 咁先快D 到RESULT DAY  ehehehe ..

原帖由 fre124124 於 10-3-24 14:23 發表

講真你去interview 都好斯文架啦... 又尤是呢d 學校.. 照計..你唔會著到MK LOOK 去架...係咪先

咁我in青衣另一間(你知邊間啦), 有d家長真係打扮入時wor~~

醒目開學勳章

原帖由 twinsstar 於 10-3-24 13:27 發表
"好投訴麻煩果" ... this is very impt ... I guess no matter it;s KG / Pri / Sec .. haha .. if not creates a lot of trouble to the school!

呢個point 令我諗起我個日interview 有個家長不停問問題.. 又話咩關心個學校呢樣.. 個樣... 又話注重..物野.. 但佢個仔好嘈..keep crying ... 個感覺係trouble woman haaha ..

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 13:49 發表

我同你一樣, in完好想入, 咁你in邊間分校呀?

之前未in 都好想入 ehehe ..

唉! 而家先係起點.... 諗起年尾考K1, K1年尾考K2, K2年尾考Primary, K3又要等派位...就頭痛la!

原帖由 fre124124 於 10-3-24 14:28 發表

呢個point 令我諗起我個日interview 有個家長不停問問題.. 又話咩關心個學校呢樣.. 個樣... 又話注重..物野.. 但佢個仔好嘈..keep crying ... 個感覺係trouble woman haaha .. ...

可能佢想表現自己好有見地, 不過有時反而會弄巧成拙~~

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 14:09 發表

我梗係知你講笑啦~~唔係一早唔鬼彩你啦:)
我又究想寫chairman啦....不過驚佢地起疑(無理由個個咁勁嫁), 所以寫反正職.

wa hahahah ..如果個個寫到咁勁.. 學校都覺得自己有face ahaha

原帖由 fre124124 於 10-3-24 14:29 發表

之前未in 都好想入 ehehe ..

係in完更加想入個隻呀....

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 14:23 發表

我間小學仲摺埋左好耐tim~~~

你間小學總要摺埋... 咁你好大獲喎.. 我讀果間仲係到 ahahaha ..

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 14:25 發表

咁我in青衣另一間(你知邊間啦), 有d家長真係打扮入時wor~~

入時.. 即係點先.... 斯文得黎好入時.. 定係潮/型呀?

差好遠架喎..

醒目開學勳章

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-24 14:30 發表
唉! 而家先係起點.... 諗起年尾考K1, K1年尾考K2, K2年尾考Primary, K3又要等派位...就頭痛la!

唔知點解... 我又唔係真係好緊張.. 返而自己見工時緊張好多喎.. 唔通我愛自己多過個囡 ehehehee

醒目開學勳章

..年尾考K1, K1年尾考K2, K2年尾考Primary...恕我直言, 成日轉, 對小朋友唔係咁好喎, 建議 k1 去 k2 免得就唔好轉啦....

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-24 14:30 發表

如果比我考到lh既pn, 我又未必會轉校lor, 因為佢k1-k3個課程都唔差(compare with好多kowloon tong kinder),而且派位唔錯.

所以如果真係考到就煩少幾年啦~~

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 14:31 發表

可能佢想表現自己好有見地, 不過有時反而會弄巧成拙~~

你當時唔在場咋... 佢.. 問幾個問題.. 個仔又嘈.. 我都真係頂唔順... 我想同佢講.. 你可唔可以令到你小 朋友安靜少少先呢..因為我坐佢隔離.. (我側邊係門口) 我都聽得唔清楚個校長講咩...
‹ 上一主題|下一主題