用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 46及48 網 2012-2013 入小一交流區
樓主: heiheikwok
go

46及48 網 2012-2013 入小一交流區 [複製鏈接]

想問九龍灣聖若翰天主教小學要幾多分先入到 ? 15 得嗎 ?

恭喜!!!!!!

原帖由 rayeu160 於 11-11-21 15:20 發表
恭喜晒各位..我都bingo左喇...德田兆強
[size=large]晞晞BB :hammer:

回復 5# onmami 的帖子

我廿分入的...不過今日聽D同學仔講, 佢地有廿分都入唔到....我真係好好彩...

藍循都係...都有廿分入唔到....其他學校未8到...XDDD

回覆 95# chickenwing2006 的文章

我就無法做到3個1了,因為自行填嘅係跨區學校,自己唔住果個區,所以乙部只可以填區內校網嘅學校

回復 81# lingoma 的帖子

恭喜
我都好仲意基顯

琴晚收到學校既 confirmation letter

想問下有冇人20 分考到入李兆強?  同埋點解冇人講觀塘官小嘅?  好唔好架?

唔該哂 !!!

阿子得15分,意料地唔中, 好彩有St.Joe收左。

原帖由 rayeu160 於 11-11-22 10:03 發表
我廿分入的...不過今日聽D同學仔講, 佢地有廿分都入唔到....我真係好好彩...

藍循都係...都有廿分入唔到....其他學校未8到...XDDD

我囡出年9.1入讀油基吖!睇吓呢度有幾多同學先?

恭喜哂 .... 甘可以安心玩 6 月既安樂抽 lur

原帖由 onmami 於 11-11-24 22:52 發表
阿子得15分,意料地唔中, 好彩有St.Joe收左。

想問點解 48 聖馬太係官塘區無學校既討論區既 ??

唔通個個都趕功課, 所以無咩 mami 會上  bk 網 ??

多謝晒:loveliness:  我都恭喜你入左聖馬太 可以安樂晒咁等明年入學,係間好學校仲要係唔駛學費添﹗

係拉,St.Joe同啟基你會點揀呀?
私人學費好貴,仲要係冇津貼嗰隻,好甘呀...6年...

原帖由 chickenwing2006 於 11-11-28 13:39 發表
恭喜哂 .... 甘可以安心玩 6 月既安樂抽 lur

多謝你呀, 其實 2 間我都唔係好熟 ..... 不過聽人講St.Joe 操行幾嚴教到 d 仔幾定幾有紀律甘 lor !

我有 2 個朋友都有留左 st joe , 一個仲係唔要 sfa 而留佢架 .... 所以我估呢間都有一定既捧場客

2 間邊間近你一 d 呀 ??  同埋學費 2 間係唔係都差唔多 ? 其實我都想比我囡入英小, 可惜既係考左好多間 .... 唔係 waiting 就 rejected ...... 可能天父想我一心入阿太都唔定

原帖由 onmami 於 11-11-29 00:40 發表
多謝晒:loveliness:  我都恭喜你入左聖馬太 可以安樂晒咁等明年入學,係間好學校仲要係唔駛學費添﹗

係拉,St.Joe同啟基你會點揀呀?
私人學費好貴,仲要係冇津貼嗰隻,好甘呀...6年...

...

回復 1# chickenwing2006 的帖子

我睇過阿太d中學派位幾好架﹗但坊間都話阿太幾谷既,同St.Joe style有d相同,哈哈..
啟基一年連課外活動雜費等等可能要6-7萬, St.Joe

回復 2# chickenwing2006 的帖子

我睇過阿太d中學派位幾好架﹗但坊間都話阿太幾谷既,同St.Joe style有d相同,哈哈..

啟基一年連課外活動雜費等等可能要6-7萬, St.Joe大概4-5萬,兩間差不多遠...

我想問第一輪失意,自己未係48網,只能填跨第一,係咪入到幾會等於零?

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

我想問下各位油塘基顯媽媽,叩門面試會問D咩問題架?

將會入聖馬太的小朋友媽媽,你們係咪住附近?

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

屋企樓下有巴士直到算唔算近??

原帖由 josejandy 於 11-12-7 15:16 發表

我住官塘, 點都要坐 2 程車先到 .... 無車直到 LOR !!

可能會坐校車, 不過又怕要好早上車 ..... 希望 7:30 上車,
趕 8:00 前番到最好啦 !!!

你呢, 住近唔近呀 ???

原帖由 josejandy 於 11-12-7 15:16 發表

‹ 上一主題|下一主題