用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat PN Application
樓主: kwansara
go

St Cat PN Application [複製鏈接]

回覆 100# ideeideeidee 的文章

不太熟路,商場外.是否指理工宿舍個邊 ?

我住附近,剛去看過,約80人排緊,有父母、老人家及工人姐姐。。。如果校方顧及家長心態,真的不應作此安排。明早可能排到火車站!it is a bit crazy!

咁誇張~ 我要諗吓去唔去啦......

o....真係好誇張...佢地派幾多張form呀?

唔係呀嘛,咁誇張

唔係掛,家陣一定收咩

原帖由 tamtamchan 於 11-12-7 23:06 發表
我住附近,剛去看過,約80人排緊,有父母、老人家及工人姐姐。。。如果校方顧及家長心態,真的不應作此安排。明早可能排到火車站!it is a bit crazy!

真的嗎???

排到出天橋啦...

天橋? 係邊條天橋呀?

希望明天條隊可以排到去我公司附近啦!

我估啲長者以為有米派,啲工人姐姐以為可以排隊申請做香港人咋

再跟手叫前面既朋友幫手交表嗎 ??? HHAHAHAA....

我覺得N班都咁樣..真係覺得好可憐囉

原帖由 cclemon2009 於 11-12-8 00:13 發表
希望明天條隊可以排到去我公司附近啦!

Same here, I really don't feel right about this. Only to request for an application form! Besides no guarantee to be admitted.... I feel sorry for all young kids' parents nowadays!  My hubby said he will ask our helper to go down to queue tmr, if cant get it, just forget it.
I wonder how st cat is going to cut the queue, people will complain!

crazy...我就睇吓天朝8:30去到交唔交到!!!

我唔係笑人,千其唔好誤會。。只係講下笑。。

只係覺得就算學校講左會派幾多表,唔講都好。。都係會出現排隊既情況。。明天唔知會唔會見報呢?

原帖由 ideeideeidee 於 11-12-8 00:26 發表
唔好笑人排隊~人地唔付出邊有收獲呀?

早知唔上來睇個forum, 睇完瞓唔到即刻落來排隊(住附近),現時有百幾人,真係覺得自己crazy左,不過住得近都唔排,萬一得唔到報名表一定好後悔。我唯有crazy一次。
原帖由 tamtamchan 於 11-12-7 23:06 發表

我屋企輪流四個人排隊,我、我老公、工人、奶奶。係我奶奶要我0地排既。
其實好多人批評SC做法唔好,不過我又覺得佢真係太多人報,好果好似HKPS既方法,其實佢截唔到人,因為我估佢PN唔想IN甘多人,講真K1先做完一輪,如果PN又係要IN甘多人,佢0的老師都好慘!況且PN甘細個IN唔到0的咩。所以截人數都係有佢自己考慮既因素。

我就唔介意排既,因為我想報,我又唔會覺得係SC既問題,因為要排既係我,唔係SC迫我既。

唔通妳都住附近?妳就好啦,成家人輪流排隊。我得自己排,親戚幫手帶仔瞓, 老公去左business trip今晚先返。妳講嘅都有些道理,St. Cat 可能唔想太多人報名, 唯有用呢個方法令某些家長知難而退。
原帖由 v_vcsl 於 11-12-8 03:31 發表
我屋企輪流四個人排隊,我、我老公、工人、奶奶。係我奶奶要我0地排既。
其實好多人批評SC做法唔好,不過我又覺得佢真係太多人報,好果好似HKPS既方法,其實佢截唔到人,因為我估佢PN唔想IN甘多人,講真K1先做完一輪,如果PN又係要 ...
‹ 上一主題|下一主題