用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好頭痛 , 叩左四間學校 , 都係同一日
樓主: 小露比*
go

好頭痛 , 叩左四間學校 , 都係同一日   [複製鏈接]

我覺得基道和母校機會較大, 兩間油天機會較少.  你母校出唔出名?

你可唔可以叩基道和舊油天, 因為地點方便, 基道沒咁大熱, 唔去新油, 母校揾人打招呼先或過後冩信再撘膞頭求情改日子.  如果唔係大熱, 到最後點都有位, 睇吓學校俾唔俾面...

小露比* 發表於 12-6-5 12:12
其實講真,以我女..........新舊油天我對佢都無咩信心又好矛盾,,,佢真係叩得到,,佢會唔會讀得好辛苦,,,不如 ...
女女如果叩到,一定係叻女,所以唔洗擔心。
現階段先努力吧﹗
一定會找到一間適合既學校﹗

小露比*  佢.............唉....真係英文不可以囉 如果真係要佢英文介紹的話  發表於 12-6-5 12:21

孺子牛 發表於 12-6-5 12:12
我覺得基道和母校機會較大, 兩間油天機會較少.  你母校出唔出名?

你可唔可以叩基道和舊油天, 因為地點方便 ...
我覺得基道和母校機會較大, 兩間油天機會較少<~我都係咁覺得應該出名掛 ... 但因為佢又係上下午分開左兩間
但就好似聖安德烈多人揀DD ... 不過佢係下午搬過去
我自己以前就上午班,所以無揀聖安德烈 ,,

但基道IN就15分鐘,,但唔知等既時間要幾耐,,,如果耐,,,去舊油天又遲到

回復 MaiGao 的帖子

小露比,

要相信小朋友的小宇宙。
加油﹗

基道自己和小朋友等, 揾人帶定資料等舊油天電話聯絡, 舊油集合得緊搞東搞西可能遲少少(起碼200 人以上), 佢要面試畫公仔好耐, 又起碼玩一粒鐘以上 (唔知今年喺咪考呢啲和時間安排)

母校試吓趕, 遲到睇吓撘膞頭或改日, 其中狂冩信, 希望救得翻.

好彩當日我媽OFF , 唔係真係邊度都唔洗趕 ,

回復 BB成長期 的帖子

新油天no.1213xx, 舊油天no.2xx。

BB成長期 的帖子

我新油12119x.
2/6上午十時交。

小露比*  我好似1/6早上交  發表於 12-6-5 13:28
vivicicimimi  我4/6早上交!  發表於 12-6-5 13:22

小露比* 的帖子

撞時間揀間每round都揀佢而又大熱的去,就算小朋表現唔好博誠意搭夠,再去間次熱門冇甘多人。最好知道晒4問面試內容揀小朋友有信心的去見,取易不取難。

kkhon 發表於 12-6-5 14:07
撞時間揀間每round都揀佢而又大熱的去,就算小朋表現唔好博誠意搭夠,再去間次熱門冇甘多人。最好知道晒4問 ...
點先可以知每間內容 ?

死喇 掛住擔心叩門 , 爭D唔記得呢兩日要去註冊
除左帶註冊證去, 仲要帶咩 ???

回復 小露比* 的帖子

咁A校即係邊間?

Kitty1230 發表於 12-6-5 14:43
回復 小露比* 的帖子

咁A校即係邊間?
新油天......

回復 小露比* 的帖子

如果你一早鎖定左新油天做target, 之前第1、2round全部 "煲行" 新油天, 咁當然最好叩門都要簡番新油天啦...

變相, 咁你就要放棄舊油天。

因為以你個time table睇 , 你得兩個choice :
第一個路線圖 : 1 (基道) +3 (舊油) ; 或者
第二個路線圖 : 2 (新油) +4 (聖公會聖多馬)

真係好頭痕!!!!!!!!!!!!!!!

Kitty1230 發表於 12-6-5 14:54
回復 小露比* 的帖子

如果你一早鎖定左新油天做target, 之前第1、2round全部 "煲行" 新油天, 咁當然最好叩 ...
超級頭痕 !!仲有明天去註冊學校 ...
要買校服 , 係咪可以唔係學校買呀 ????
跟住又寫住7月買書 , 都一定要照樣買嗎 ?

回復 小露比* 的帖子

頭先食飯經過方X泉小學, 見到有人註冊, 見到有個 local媽咪同個大6媽咪嘈交, 個 local媽咪話個大6媽咪打尖, 個 local媽咪話 : "我玩呢個"垃圾派位"game, 攪到我個仔入左呢間垃圾小學, 讀吾讀都罷!!!"

跟住個大6媽咪仲講粗口, 你一言我一語.........

跟住有另外一個 local媽咪响學校走出黎, 又話間學校要7月頭比錢買書和買校服, 話呢間學校勁 "呃錢" 和 勁 "掠水"................. (咁又係, 我舊油天舊年好似8月中先至要比錢買書和買校服)

見到呢個picture, 好慶幸我沒有同呢D媽咪做家長~~~~

校服和書可以吾洗响學校買, 周街都有得買; 宜家仲咁早, 叩門邊有咁快有消息喎, 明掠水啦!!!

回復 小露比* 的帖子

唔一定要係學校買架..你同佢地講我自行買書及校服.  是可以的.

小露比*  唔該哂  發表於 12-6-5 15:42

Kitty1230 發表於 12-6-5 15:14
回復 小露比* 的帖子

頭先食飯經過方X泉小學, 見到有人註冊, 見到有個 local媽咪同個大6媽咪嘈交, 個 loca ...
好恐怖!!!!!!!!!!!!我死都唔會比個女入呢間!!!!!!!!!
就算我叩門唔成功我都唔會放棄!!!!!!!!!!!!

greenling  宜家真係素質下降...比我費同佢地嘈.  尤佢.  發表於 12-6-5 15:51

回復+小露比*+的帖子 頭先食飯經過方X泉小

原帖由 Kitty1230 於 12-06-05 發表
回復 小露比* 的帖子

頭先食飯經過方X泉小學, 見到有人註冊, 見到有個 local媽咪同個大6媽咪嘈交, 個 loca ...
頭先我去廣東道官立註冊。七月五就要買校服喇。

‹ 上一主題|下一主題