用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: babaxmama
go

.   [複製鏈接]

回覆:根德園考唱歌

請問KV 都是睇父母背景嗎?

回復 elysion 的帖子

都會睇下嘅,但唔係會話因為父母高薪厚職嘅原因而決定收唔收囉!以我個人認為最重要係當日interview嘅表現,同埋家長理念是否與幼稚園嘅理念相同!

老師比咗個紫色貼子,老師問我小朋友介片未,我說未她說黎返學前介咗佢啦!希望佢收我地啦!

亞囡拎果個係藍金色貼紙喎,同埋交完form老師先比糖,亞囡有講謝謝,但吾見佢mark野喎.......

我個女是藍色貼紙,都唔知幾時貼上去,老師問我你報AM/PM,都ok,第一選擇AM,見佢寫落張form,心唸收我就得啦,乜m都冇問題

回覆:elysion 的帖子

我都係幫左小朋友答問題先 同時再回答老師問題 暫時無問題

有冇人記得份form?我見派糖老師係份form最尾果段既右邊圈左個圈!

我都係藍色貼紙, 交form老師問佢叫咩名, 然後問佢食咗飯未?
我個女有講自己名, 但係答咗未食飯, 老師"下"咗一聲, 因為當時3點半,
其實個女無答錯, 因為面試關係趕早咗佢D時間, 無食午餐就瞓午覺,
然後起身快快出門口, 沿途比麵包佢食, 我又蠢無同佢補飛,
然後講多謝及byebye走人...

交Form的是主任。我個女雙手隊份Form埋去,佢嗌等一陣先(因為佢疊緊一大堆表),然後收表,派糖,謝謝ByeBye走人。

回復 pekkle321 的帖子

系咩?無留意喎,攞完糖就走了!圈咗個圈即系點?收?如系就恭喜你了
若真的收咗,記住上黎報喜,等大家知道原來收的會有個這樣的小動作的。

貼子係我囡自己選顏色,應該無意思的。

in我哋嘅係Doctors,好緊張啊。仔仔之前唔肯唱,之後對住我耳仔細細聲唱,我話,"唱俾老師聽啦!""我要唱俾火車聽。"之後又細細聲唱俾"火車"聽(用積木砌成嘅)。我叫佢唱大聲啦!仔仔就話"唔可以梗大聲架,吵住D小朋友。"老師都笑左。

我見老師問我好少嘢,但寫note又寫好耐。出於禮貌,我一直望住in我嘅老師,唔敢望仔仔做乜,係余光見到佢講圖片上物品,之後又推架積木砌嘅火車去我度。

貼紙係自己撕定老師撕架?如果自己撕就應該係睇小朋友嘅手仔靈活程度。KV功課重,手仔协调,同靈活好緊要。in完出門口,仔仔主動同老師講早晨,羅完糖講再見。好似傾左下偈,唔記得了。祝大家好運

貼紙應該無關係,因為係個老師好除意咁比呀仔揀,鍾意咩色就攞

請問Doctors是誰?

回覆:daren 的帖子

me too 收左 下午 上午 都照殺 心急死人

我個仔in到睇圖畫之後,另一位老師先至開始問家長問題,我期間聽到個老師唱abc, 問完我問題後,in亞仔個老師話走得, 我即時問-唱咗歌拿? 老師話佢唱咗,我仲半信半疑中...但亞仔話有.....

Brisbane00 發表於 12-11-9 17:00
我個仔in到睇圖畫之後,另一位老師先至開始問家長問題,我期間聽到個老師唱abc, 問完我問題後,in亞仔個老師話 ...

我同你一樣, 老師由睇圖畫先開始問我問題, 後半part唔知阿仔講咩,又係聽到老師唱abc.

我答完問題, 問老師:問完啦? 老師話:完成啦,可以走得! 我同老師講:我仲諗住同個仔一齊唱歌. 老師話: 下次先唱過啦!  我o晒咀, 下次再唱過? 收我仔呀,返學再唱過?

根據爸爸講,都係後半PART開始比第二個老師問嘢,理唔到囡囡,但囡囡最初唔太肯唱太陽伯伯,跟著就係爸爸鼓勵同埋老師陪唱下完成了。
收form的老師只係叫佢攞糖,跟住講thank you!
囡囡係10月細b,順利完成,已經比足佢100分了。
‹ 上一主題|下一主題