用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 05-06年度升讀二年級的小朋友家長 ---齊來分享"鬆一鬆" ...
樓主: evelyn317
go

05-06年度升讀二年級的小朋友家長 ---齊來分享"鬆一鬆" [複製鏈接]

Re: 05-06年度升讀二年級的小朋友家長 ---齊來分享"鬆一鬆"

各位媽咪...你哋小朋友派咗暑期作業未呀....

我小朋友今日派咗啦....係(繽紛夏樂園---升二)...咁你哋呢?

Re: 05-06年度升讀二年級的小朋友家長 ---齊來分享"鬆一鬆"

LULU-MAK 寫道:
加番自己個名先

1) Jamesmama ?(大) + 1(小)
2) chuchu 1(大) + 1(小)
3) easy媽咪 1(大) + 1(小) (住何文田區)
4) Vin 1(大) + 1(小) (住土瓜灣區)
5) katiema 2(大) + 2(小)( live JORDAN)
6)Sindy 1(大) + 2(小) quarry bay
7) LULU-MAK 1(大) + 1(小) 將軍澳

LULU-MAK,

我個女又係下個星期派成績表喎,不過就係 tuesday.
肥仔媽咪,

我差d唔記得你個仔生日添 :
[size=x-large]生日快樂,學業更上一層樓.   

yingng 寫道:
各位媽咪...你哋小朋友派咗暑期作業未呀....

我小朋友今日派咗啦....係(繽紛夏樂園---升二)...咁你哋呢?
我仔仔嗰本都好似係呢本. :wink:

CHUCHU 寫道:

我差d唔記得你個仔生日添 :
[size=x-large]生日快樂,學業更上一層樓.   

多謝你個大蛋糕, 好好味.

王國長老

祝肥仔生日快樂!

麟媽媽,

Thanks! 亦多謝你報料, 有時間我都會到北角睇睇有甚麼好書.

Astrid, 妳好心水清,but 我愛夏日長 (我估妳知點解)。

我個女己經完全進入
Evelyn

Edithma,YMCA係5係Tsimshatsui
Evelyn

evelyn317,

多謝! 肥仔一定開心因為佢已經日日係咁睇電視. 麻煩你比個網址我睇睇呢本係咪深好多, 唔該晒!

阿囡這兩日先復卷,應該下星期六家長日會派成績表同訂書掛。
佢暑期作業要上網做,叫"i-exercise"。
噚日同佢報多個“水墨畫班”。

[size=large]肥仔∼∼[size=x-large]生日快樂!!!     

醒目開學勳章

報到 and evelyn317, thanks for the info.

醒目開學勳章

me too!! Express 比較深的,但好似要教署批左先可以轉。肥仔媽咪,你個囝讀邊間?

肥仔媽咪 寫道:
各位,
我收到仔仔的新書單, 佢明年的英文書由Welcome to English轉咗用Primary Longman Express, 你哋係唔係呢?

醒目開學勳章

署期作業我個囡係學校已經開始做,佢個本係樂思。佢差不多已經做到一半啦,要買多幾本先!

醒目開學勳章

祝肥仔[size=x-large]生日快樂!!!        

醒目開學勳章

我女女剛剛放學返黎..我都收到書單..
Primary Longman Express.
Primary Longman Express Workbook
Primary Longman Express Reading & Writing
Let s Go Shopping
What Kind of Animal

全部係Longman...上年唔係架    好唔好架

醒目開學勳章

hi all,

Tonight Cable TV - 我們都是父母,會講334.

肥仔媽咪,
Evelyn

醒目開學勳章

evelyn317,

my daughter的校長話Express比Welcome這本書深好多,要教署批準學校先可以轉,我知道愛蝶灣基灣已經用緊!

醒目開學勳章

Xanthe

真係深好多架 我女小一用New On Target架 :  :   而二年級

醒目開學勳章

carollam310:

I don't know exactly as I just heard from the principal.
‹ 上一主題|下一主題