用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 何文田維多利亞K1家長
樓主: bebe
go

何文田維多利亞K1家長 [複製鏈接]

Re: 何文田維多利亞K1家長

AntheaLin 寫道:
Hello! 睇左你們的post message, 覺得囡囡應該會讀得幾開心!  

我囡囡2006年會讀何文田Victoria K1 pm class, 想問問家長們, 有沒有人是pm class而且是搭校車的? 會不會很遲返到學校? 又很遲返到屋企?

另外, 唔知係唔係可以直升維小的呢?

Anthea

校車好視乎當時有幾多學生搭及所經路程, 但要有心理準備全程可能要一小時, 但一般返學早上車, 放學就早落車;反之, 返學遲上車, 放學便要遲落車, 所以, 其中一程會長, 另一程會短....

唔知係唔係可以直升維小的呢?... 我同副校長傾過, 除非小朋友有一些很特殊的問題, 一般都好肯定可以直升; 但聽其他人講, 學校要你們表態是否直升小學, 同時可能要放棄大抽獎; 如果唔肯放棄, 就要跟外面的人一同競爭, 到時唔保證一定有位

nov03bb
唔該晒你d information.
點呀? bb幾時開學? 放左咁耐假, 返學可能又會唔適應?
anthea
busy mom

sorry for troubling everyone; but does the school have its own school bus?

Pufferfish,
學校基本上都係交由一間指定校車公司負責!

學校又有新相睇啦!     

sorry again,. But what about the school bus fee per month now?

Pufferfish,
好難講喎! 要睇吓你由邊區去, 不過都似乎側貴咗啲, 你有定心理準備啦!

Pufferfish>比個參考價你,尖沙咀返去來回$630!!!但車都幾新,同有正規既安全帶

Hello all!    

我仔仔下星期六會去HMT Victoria interview PN class, 我 對呢間學校好有興趣, 如果肯收既話會俾佢喺度讀....但係佢封信attach既information話來年PN 得am class, 仲要係只有16個位.....咁我諗入到去既機會咪好細lor...   

想問吓HMT Victoria 既家長們, 呢間學校既PN class 係咪得一班咁少gar? K1 又有幾多班呢? 同埋interview有d咩野要留意, 會唔會問好多問題gar? Sorry for so many questions, but I want to be well-prepared for the interview and hope my son can have a place in this school.

Thanks a lot!    
兩兄弟相親相愛, 一家四口樂融融! :)

[size=large]祝大家
強強壯壯, 靚靚女女, 小朋友聰聰明明!

[size=large]kong Xi kong Xi

Tina媽咪
busy mom
‹ 上一主題|下一主題