用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃大仙聖母2005-K1請進!
樓主: wkf
go

黃大仙聖母2005-K1請進! [複製鏈接]

Re: 黃大仙聖母2005-K1請進!

1B-林芊蕾

雖然返學只有幾分鐘見面閒談,
我都好唔捨得你.
貓貓Sharon 寫道:
紫菜,

No one help me to take the "Do C 日報" next week...     

WKF,

I will  send you the photos of our little girls these two days. Also, I have give you my contacts.

芊蕾媽媽

hi,
我囡羅泳辛---1b, (第1組)

都係陶老師及許老師, 12/9唔駛分組啦, 返9:00-11:00.

我都想唔訂書,但怕到時人人有份,囡囡無,佢會好失望!
wkf

紫菜 寫道:
雖然返學只有幾分鐘見面閒談,
我都好唔捨得你.[quote]
貓貓Sharon 寫道:
紫菜,

No one help me to take the "Do C 日報" next week...     
[/quote]

Yes - missing you and your Yan Yan
It's good to talk and let them play before go into school
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

Hi 紫菜,

你好! 唔好意思咁遲先覆你, 多謝你解答我問題, 我囡係第二組.

hi 大家好, 我想幫囡囡報讀聖母06/07 年k1....

想問下你地, 派form 當日洗唔洗專登早d 去排隊羅form 呢? 我囡講野好差, 到而家都只係單字同埋超怕醜, 係咪無乜機會會收佢呢? 我都打左輪數, 不過叫做都盡力試試....

尼幾日見到d 聖母k1學生, 著住套新速速校服, 咩個書包番學, 真係好smart, 好想我囡出年都係咁.

thx

catrickymok 寫道:
hi 大家好, 我想幫囡囡報讀聖母06/07 年k1....

想問下你地, 派form 當日洗唔洗專登早d 去排隊羅form 呢? 我囡講野好差, 到而家都只係單字同埋超怕醜, 係咪無乜機會會收佢呢? 我都打左輪數, 不過叫做都盡力試試....

尼幾日見到d 聖母k1學生, 著住套新速速校服, 咩個書包番學, 真係好smart, 好想我囡出年都係咁.

thx

報名 form 應該係分兩日派...
唔駛一早去排隊架... 我都係第二日下午

各位媽咪,

記住明天要著運動衫!
囡囡有無話要帶燈籠呀?
芊蕾話今日唔記得, 明天要帶! (唔知係咪真, 我以為星期四或五)

芊蕾媽媽

HI 芊蕾媽媽,
我囡囡無話要帶燈籠,我明天同瑤瑤返學問吓老師!
Class B & C, 會否不同呢?
wkf

thx fatkie

HI 芊蕾媽媽,
今朝有兩架校車很遲,D老師很幫,我連同囡囡say goodbye 的機會都無!所以無問老師要否帶燈籠!
但我已問囡囡多次,她無話要帶燈籠!
wkf

WKF,

我想每班老師的教法/進度未必相同.  今天芊蕾有帶燈籠, 老師送了一粒糖給她, 不過佢話唔見咗!

芊蕾媽媽 :cry:

剛剛同囡囡通電話,她說明天要帶燈籠!
我估大家都要帶燈籠!
yesterday,老師送了一粒糖給瑤瑤,不過佢也話唔見咗!
wkf

囡囡 have not 說明天要帶燈籠 - why the 手冊無寫?

http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

Dear all
老師是不會寫手冊帶所有東西
只會在堂上講給她們聽
要她們自己回家講給你聽
所以每日都要問吓她們啦

你們幼兒班今年真好
學校由今年開始
改了課程
不用考試了   

我覺得個女幾鍾意返聖母,放心曬,而且佢撘校車一d問題都無bor,真係飲得杯落   

wkf 寫道:
剛剛同囡囡通電話,她說明天要帶燈籠!
我估大家都要帶燈籠!
yesterday,老師送了一粒糖給瑤瑤,不過佢也話唔見咗!
wkf

我個女粒糖in bag.
但佢冇講帶燈籠.

id00288:
thx 你的回應!
‹ 上一主題|下一主題