用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SJC (2005 K1)
樓主: beckham
go

SJC (2005 K1) [複製鏈接]

Re: SJC (2005 K1)

natalie1021 寫道:
各位好!我係natalie 媽咪,SJC (2005 K1)好有親切感!個日 outing (又一城)你哋D小朋友返到屋企有無報告?我&老公跟住裝佢,成班鴨仔好得意,話哂natalie 第一次outing嘛。
知唔知學校有無summer course?

Hi Nataile,
你就好啦! 你老公肯同你去裝,我話想去裝佢地,老公即克話我無聊,話如果比人發現好瘀..   查實我好想去+,如果學校可以像日本仔甘拍低個過程比我地看就好啦!

RaRa媽,

其實做煮飯婆一d都唔容易架, 如果要我每日煮飯湊囝又要打理頭家頭頭是道, 我就真係唔得la, 我會俾我個頑皮囝激c.

jonjonma,
個醫生咁惡c, 咁冇醫德, 以後一於唔好幫親佢.

大家早晨!

Natalie 歡迎你加入!

Jonjonma & Beckham-上个Sun老死都唔講啦,你估
醒嘢呀,係瘀嘢碼,老死都唔講啦,而且上个Sun同你
地唔係好熟架炸,但今个星期就好熟啦!

Beckham-今早Owen搭唔到校車呢,怕且世界杯未完之
前我都有很大机会遇到你們啦,難得Owen仔今早個樣好
精神,好正!!

今早学校門口有D熱鬧,除佐Miss Fung及Miss Yuen之外
重有Miss Kim、Miss Ting、妹姐等在門口等<老細>,好
Warm呀!

我要去湊放学啦,拜拜!

jonjonma,

口羊醫生黎架,有冇攬錯呀, 對細路仔咁冇愛心. 叫jonjon唔好 我星期六請佢食糖呀)

衰鬼,我夠知你而加冇啦, 我話以前之媽, 講句老實,其實我以前同你一樣架, 好多function +   
所以我地都好偉大+

kaka_c

記得今晚呀

beckham,

我記得, 幾多点, 响邊到等?

beckham 寫道:
kaka_c

記得今晚呀

醒目開學勳章

RaRa媽 寫道:
3B
哦!原來係 Jacob ,失覺晒,我個乞兒女係 林巧意呀,
我記得上次生日会因為囡囡感冒沒有出席,我記得我們
通過电話的。
補祝Jacbo上年生日快樂!

RaRa媽,
呵 ! 原來你囡囡就係巧意, 你好 ! 我地應該無通過电話, 因為仲未有打算電話幫囝囝開生日会.

係米去老尖買野呢? 我今晚都去老尖做facial?

kaka_c 寫道:
beckham,

我記得, 幾多点, 响邊到等?

[quote]
beckham 寫道:
kaka_c

記得今晚呀
[/quote]

RaRa媽 - 你又攪笑啦.....
3b 寫道:
[quote]
RaRa媽 寫道:
3B
哦!原來係 Jacob ,失覺晒,我個乞兒女係 林巧意呀,
我記得上次生日会因為囡囡感冒沒有出席,我記得我們
通過电話的。
補祝Jacbo上年生日快樂!

RaRa媽,
呵 ! 原來你囡囡就係巧意, 你好 ! 我地應該無通過电話, 因為仲未有打算電話幫囝囝開生日会. [/quote]

醒目開學勳章

各位,

不如我地list下我地既小朋友叫咩名, 同埋讀那一班.

3b-Jacob(囝囝) Donald Duck class

3b 寫道:
各位,

不如我地list下我地既小朋友叫咩名, 同埋讀那一班.

3b-Jacob(囝囝) Donald Duck class

beckham - Owen(囝囝) Donald Duck class

RaRa媽

唉! 我估你實係記錯la, 上年個同學係咪青衣果個叫做marcus. 不過唔緊要啦, 我都祝巧意上年生日快樂la...
講起上黎,我都覺得奇怪, jacob 生日會??我冇收過嘅..上年3b仲問我owen 係咪同jacob 同一個月tim..比你笑死la...
我見議你要打多mahjob呀^^

jonjonma,

係呀, 我地去中間道呀. 你有冇興趣呀^^

3b

林巧意 Rachel (囡囡) Donald Duck
芳齡 3 歲零 7 個月

beckham - I won't go with you.  Enjoy!

KaKa_c

please check pm

亞仔報料, 以下我同仔仔對話:

仔: 今日响學校上堂寫個"田"字, 一個"口"字, 裏面加個"十"字
Mami:  咁你依加仲記得嗎?
仔: 記得, 但係點解"十"字要加响裏面, 可唔可以加响上/ 下
Mami : 可以, 不過加响上面就係另一個字
仔: 點解?
Mami :冇得解
仔: 咁係唔係都叫"田"
Mami : 唔係, 個"十"字加响上面變一個"古"字, 加下面就冇呢個字, 明唔明呀?
仔 : 我唔明, 唔識喎! Ms Wan都冇教, 等Ms Wan教咗我就明.

激到我c la.

beckham,

check咗, 到你la.
beckham 寫道:
KaKa_c

please check pm

kaka_c & beckham

見大家提起生日會, 剛記得打去麥記訂場.  要諗一個方便地點, 都幾頭痛.  仲心大心細, 唔知開唔開.  舊年同亞囝開過, 好似有少少煩, 都係再同亞囝老豆諗下先.

jonjonma,

開啦開啦, 過多幾年你想開d細路都費事彩你. 更何況你有honey 會全力支持你, 冇所謂la
d 細路好開心架   

kaka_c

你都開啦, 你兩個記得嗎,8月20日應該盈盈會開+

Beckham-你咁鬼好記性嘅,佩服。咁,marcus 係边呀。

打 mahjob 我鍾意架,咁多仔女,有時真係記唔倒咁多,
成日撈亂D同学仔唔知边個打边個。

3b-唔好見怪!

Jonjonma-開啦!到時我全家都嚟!唸起都High呀!

natalie~from mickey mouse
那位唱三人行嘅"靚妹仔"
返到屋企唔識"打小報告"
心情好時就會話比我知係學校"點..點..點
同學仔有stephanine?亨亨、maria、英英、好似全班得幾個同學?
讀咗成大半年係時候要幫佢social 吓!
‹ 上一主題|下一主題