用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 銅鑼灣幼兒園邊間好?
樓主: hch
go

銅鑼灣幼兒園邊間好? [複製鏈接]

Re: 銅鑼灣幼兒園邊間好?

問過學生資助辦事處~佢地話因為2歲以下係幼兒中心~但n1(2-3歲)已經係幼兒園了~所以係唔同~

依家最多係可以全數括免~但由n1起~每年學費都有資助既上限~上年既n1學費既上限就係每月 $26xx~所以係少過依家好多~

即係話下年我會更加辛苦了!!  

大家都要努力, 為了他的笑臉,加油!

你講得啱,所以都有報其他學校,有些學校以為我攪錯,為何會報咁遠的幼兒園。

有些幼稚園已回覆,囝囝遲了出世,要08年才有得讀

玫瑰崗已update 新生入學申請了, 可以到http://www.rhs.edu.hk/kg/
睇下啦!記住呀是10月28日上午9:00至下午2:00交表
- 帶出世紙副本
-3張近照
-3個已貼郵票及回郵信封
-註冊費$30

有問題請電玫瑰崗28355122

10月28日我要放左工先去得呀~我放12點半~我林去到都點幾啦~
因為上個星期請左一日假~今個星期又請左2日假~下個星期唔可以再請了~咪實......  

可唔可以叫屋企人?交表可能唔會咁嚴?

始終爸爸又冇~連媽媽都唔去好似唔係禁好~

都係遲d姐~唔怕啦!!  :

禁你呢?  

點解會指明28號交表嘅? 咁果日去交表唔知可唔可以參觀埋呢? 有冇人知呀?

唔知呢~不過佢指明28日交表~應該第二日都唔會收架啦~

:

HI,

我都諗住幫我個細囡報出年玫瑰崗k1呀, nursery 就諗緊可能做今年插班生

10月28日係親身去學校報名, 9:00am - 2:00 pm, 當日會通知埋你 interview 日子 (應該係11月18日 )

郵寄都得架, 不過唔可以遲過28號.....

我請咗假去。

剛剛睇過嶺南幼稚園個網址~好似學費唔同左~
依家係$45xx一個月~同保良局差唔多~個到寫都有廷展架~
你會唔會報埋呀?或者我都報左先....

I just called Rosaryhill school, we can send the application form to the school before Oct 28... no need to go there in person on Oct 28...

HELLO!

但會唔會有分別架?

同埋會唔會親自交個陣可以參觀埋間學校架?

因為我都想睇睇間學校既環境呀!!

lamchung610,

I think there is no difference ... but if u want to look at the shool, of course u go there in person la... i've been to Rosaryhill before, the environment is good and the school is quite big...  

HELLO!

嶺南好唔方便﹐除左開車之外都無車可以到﹐所以多數都搭校車。我都應該會報嶺南﹐因為我爸媽之前係嶺南人﹐希望可以入到。我仲意間小學係小班教學﹐不過就幾貴﹗

lamchung610 寫道:
剛剛睇過嶺南幼稚園個網址~好似學費唔同左~
依家係$45xx一個月~同保良局差唔多~個到寫都有廷展架~
你會唔會報埋呀?或者我都報左先....

哈哈~禁我要認真考慮下仲報唔報嶺南了!

報埋啦!雖然都唔知d交通會點,都要去睇下才知, 你有屋企人湊放學,即使搭校車都得。

囝囝老豆曾話過都塞車的,不過點都唔會沒車搭。

其實有個問題想問好耐~

究竟2歲小朋友可唔可以搭校車呢?
依家就算我同囝囝出街坐巴士或者的士都好~你都好難要求佢完全坐定定~禁搭校車時一個保母又點照顧禁多個禁細既小朋友呀?

我有點唔放心!!  

I just mailed the application form to Rosaryhill today for Pre-Nursery...

HELLO!

我都係決定自己去交呀~我放12點半~去到應該一點到~應該趕得切~加上想睇下間學校麻~嘻嘻!!

‹ 上一主題|下一主題