教育王國

標題: 請問有冇芭蕾舞學校推介 [打印本頁]

作者: Little_cy    時間: 07-10-26 23:53     標題: 請問有冇芭蕾舞學校推介

想係青衣區, 奧運, or hk side or tsuen wan
作者: mmdd    時間: 07-10-27 14:27     標題: 故事ballet playgroup

我囡囡剛剛學咗一個月, 老師好好, 以故事形式教跳舞, 幾得意, 學費好平$360/8堂,而且唔洗一開始學就要買衫,佢比我哋媽咪自由選擇, 最好就係呢樣, 咁我就唔洗擔心個囡學幾堂無興趣會浪費咗.

你睇下佢地個網址啦, 係荃灣熊貓酒店:
www.pandacastle.com
作者: kaiman17    時間: 07-10-27 19:37

上次見到呢個web 有好多ballet course...
有埋晒介紹同價錢...
可以去比較一下...
http://hk.88db.com/hk/Services/Ad.listing/lesson_instruction/Dance/?Q=&O=post&CatID=1021&SubCatID=1242
作者: Little_cy    時間: 07-10-27 20:26

我個女5歲幾, 佢d course 至到5歲咋bor
原文章由 mmdd 於 07-10-27 14:27 硐表
我囡囡剛剛學咗一個月, 老師好好, 以故事形式教跳舞, 幾得意, 學費好平$360/8堂,而且唔洗一開始學就要買衫,佢比我哋媽咪自由選擇, 最好就係呢樣, 咁我就唔洗擔心個囡學幾堂無興趣會浪費咗.

你睇下佢地個網址啦, 係 ...

作者: siuyan25    時間: 07-10-28 08:42

已pm你~check pm啦
希望你有用啦
作者: Little_cy    時間: 07-10-29 22:10

thanks
我知青衣同奧海城有一間, 但又吾記得咩野名, 有冇人知呀
原文章由 siuyan25 於 07-10-28 08:42 硐表
已pm你~check pm啦
希望你有用啦

作者: cody_cody    時間: 07-10-30 10:30

有呀 青衣同奧海城叫SDM呀 或者羅逸雅  不過好似話吾好嫁wo!!

http://www.baby-kingdom.com/?action-viewthread-tid-1062342
作者: Little_cy    時間: 07-10-30 10:56

係咩.... 吾好架
咁有冇好介紹呀
原文章由 cody_cody 於 07-10-30 10:30 硐表
有呀 青衣同奧海城叫SDM呀 或者羅逸雅  不過好似話吾好嫁wo!!

http://www.baby-kingdom.com/?action-viewthread-tid-1062342

作者: Honeymum    時間: 07-10-30 12:24

我個女係香港青年芭蕾舞總會學緊, 在西灣河. 一個月$450 任跳, 不過要適合程度. 如初學,星期五六日都有堂, 每堂一個鐘, 有時仲可以連跳兩堂. 我個人覺得好適合初學, 仲有4堂免費不過一開始上堂, 就要買佢兩對芭蕾舞鞋, 約4百元
作者: Little_cy    時間: 07-10-30 14:27

thanks for the info.
but sai wan ho a bit far away for me, i m in tung chung ah
原文章由 Honeymum 於 07-10-30 12:24 硐表
我個女係香港青年芭蕾舞總會學緊, 在西灣河. 一個月$450 任跳, 不過要適合程度. 如初學,星期五六日都有堂, 每堂一個鐘, 有時仲可以連跳兩堂. 我個人覺得好適合初學, 仲有4堂免費不過一開始上堂, 就要買佢兩對芭蕾舞 ...

作者: siuyan25    時間: 07-10-31 15:00

東涌真係幾遠下,就算荃灣荔枝角你都仲要轉多程車...
作者: siuyan25    時間: 07-10-31 15:00

東涌真係幾遠下,就算荃灣荔枝角你都仲要轉多程車...
作者: Little_cy    時間: 07-10-31 23:01

所以米想搵番係mtr附近law
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-1 12:43

原文章由 Little_cy 於 07-10-31 23:01 硐表
所以米想搵番係mtr附近law

我個女5歲幾,在葵芳學梗,不過唔係名校、校址較細,但老師好有心機又好商量,多表演機會,啱唔啱呀?
作者: Little_cy    時間: 07-11-1 13:28

hi
i m interested.  may i know details info
原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-1 12:43 硐表

我個女5歲幾,在葵芳學梗,不過唔係名校、校址較細,但老師好有心機又好商量,多表演機會,啱唔啱呀?

作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-1 18:26

原文章由 Little_cy 於 07-11-1 13:28 硐表
hi
i m interested.  may i know details info

間學校o係葵芳閣地下,由mtr行去不用5分鐘,我囡囡逢星期六1:30pm學1小時,$80/堂,每班約6人,每年都有幾次表演機會,多數是幫葵青區議會在地區表演,雖然規模細細,但沒有壓力,小朋友都玩得很開心,加上表演服裝不用家長負擔,其實這學校都無mug雜費,仲將小朋友一路的上課過程及表演製成光碟送給我們,考試又送考試歌比小朋友番屋企練習,所以很多小朋友都考到好成績,加上考試費及考試衫都只收成本價,又唔會狂加堂練考試舞,我之前都在葵青劇院學,不過雜費好貴,時間又飄忽,考試要大半年每星期跳2堂,又唔比細的小朋友表演。

總之我覺得佢地非常有心搞藝術,唔會係咁$$$,不過因為校監o既的堅持,從來唔做宣傳,所以無mug人知,學開o既除左個別原因,都無人願走,有d姐姐己經學到grade4,佢重話只要有1個小朋友繼續學落去,貼錢都教到攞教師牌唯止。

而小朋友間都好熟絡,因為好多都係補習班學生,加上經常參與表演,佢地都好願意互相幫助,我個女不知幾多姐姐錫,而佢又學識照顧細o既小朋友,家長間又熱心,所以好warm。
作者: axa    時間: 07-11-5 15:52

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-1 18:26 硐表

間學校o係葵芳閣地下,由mtr行去不用5分鐘,我囡囡逢星期六1:30pm學1小時,$80/堂,每班約6人,每年都有幾次表演機會,多數是幫葵青區議會在地區表演,雖然規模細細,但沒有壓力,小朋友都玩得很開心,加上表演服裝不用家長負擔,其實這 ...

Mandy. Q

間學校叫咩名呀? 位置係邊? 我有興趣
ths
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-6 11:48

原文章由 axa 於 07-11-5 15:52 硐表

Mandy. Q

間學校叫咩名呀? 位置係邊? 我有興趣
ths

我已經Pm俾你,如有問題再通知我。
作者: 雅子Aloha    時間: 07-11-6 12:02

我想知男仔學ballet course好唔好?會唔會覺得好悶?

原文章由 kaiman17 於 07-10-27 19:37 硐表
上次見到呢個web 有好多ballet course...
有埋晒介紹同價錢...
可以去比較一下...
http://hk.88db.com/hk/Services/Ad.listing/lesson_instruction/Dance/?Q=&O=post&CatID=1021&SubCatID=1242 ...

作者: lauyau    時間: 07-11-6 12:45

一班有多少人.

原文章由 mmdd 於 07-10-27 14:27 硐表

你睇下佢地個網址啦, 係 ...

作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-6 12:57

原文章由 雅子Aloha 於 07-11-6 12:02 硐表
我想知男仔學ballet course好唔好?會唔會覺得好悶?

咁就要睇個小朋友點諗,我都見過有男仔學,係我囡囡師兄,見佢學得好happy,佢話一d都唔悶,重同d女仔好fan,不過全班得佢一個男仔,我覺得佢有d悶,如果有其他男仔倍就好d,我囡囡學緊o個間就無男仔,不過我問過miss,佢話男仔如果有興趣學就好好,好易攞好高分,而且好吃香。

唔知你囝囝幾大,有無考慮俾佢學拉丁舞,我囡囡呢間都有得學,不過要7歲以上,我囡囡唔學得,但好羨慕d哥哥姐姐著得咁靚表演。
作者: kitty仔    時間: 07-11-7 10:35

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-1 18:26 硐表

間學校o係葵芳閣地下,由mtr行去不用5分鐘,我囡囡逢星期六1:30pm學1小時,$80/堂,每班約6人,每年都有幾次表演機會,多數是幫葵青區議會在地區表演,雖然規模細細,但沒有壓力,小朋友都玩得很開心,加上表演服裝不用家長負擔,其實這 ...

Mandy.Q媽

pls pm me more details. tks

kitty仔
作者: bbdou    時間: 07-11-7 11:30

我個仔都有學,唔悶喎,我係出面見到佢係入面咪咪咀笑咁樣,跳完出來好開心架喎!

原文章由 雅子Aloha 於 07-11-6 12:02 硐表

作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-7 12:07

原文章由 kitty仔 於 07-11-7 10:35 硐表

Mandy.Q媽

pls pm me more details. tks

kitty仔

剛剛pm o左俾你,唔知收唔收到?有嘜問題通知我。
作者: axa    時間: 07-11-7 14:12

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-6 11:48 硐表

我已經Pm俾你,如有問題再通知我。

Pls PM to me again
ths
作者: helloapril    時間: 07-11-7 15:06

hello Mandy.Q媽:

可否pm給我,我囡囡3 YEARS ,唔知可不可以?
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-7 17:24

axa,

對不起!我都係第一次pm o野俾人,所以有d"論盡",如果重唔得,不如pm個e-mail俾我。
作者: janetngan2    時間: 07-11-7 17:51

Mandy.Q媽
pls pm me more details.
thanks

作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-7 17:59

原文章由 helloapril 於 07-11-7 15:06 硐表

hello Mandy.Q媽:

可否pm給我,我囡囡3 YEARS ,唔知可不可以?

我囡囡5歲幾是primary班,由於考皇家試規定足5歲才可考試,所以5歲前都是pre-primary班,這班3歲都收,但時間不一樣,已pm俾你,有問題再聯絡我。
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-7 18:09

kitty仔,  janetngan2,

己經pm俾你o地,希望能夠同你o地做同學。
作者: janetngan2    時間: 07-11-7 18:12

收到喇,明日打去問~唔該~
原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-7 18:09 硐表

作者: kitty仔    時間: 07-11-8 11:38

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-7 18:09 硐表

Q媽,
收到啦!唔該晒:

kitty仔
作者: axa    時間: 07-11-8 11:52

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-7 17:24 硐表
axa,

對不起!我都係第一次pm o野俾人,所以有d"論盡",如果重唔得,不如pm個e-mail俾我。

收到啦
THANKS
作者: helloapril    時間: 07-11-8 12:14

Q媽:
唔該晒!已經收到了
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-15 17:23

chaney媽咪,

已pm俾你,有問題可再pm我。
作者: queen180307    時間: 07-11-20 11:16

Mandy.Q媽,
請check PM, 我都想要資料. THANKS
原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-15 17:23 硐表
chaney媽咪,

已pm俾你,有問題可再pm我。

作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-20 12:29

原文章由 queen180307 於 07-11-20 11:16 硐表
Mandy.Q媽,
請check PM, 我都想要資料. THANKS

已pm咗俾你,希望幫到你。
作者: 天使必必    時間: 07-11-21 15:11

Dear Mandy. Q

可否pm有關資料,Thanks so much

作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-21 16:01

原文章由 天使必必 於 07-11-21 15:11 硐表

可否pm有關資料,Thanks so much

已經pm咗俾你,請查收。
作者: 天使必必    時間: 07-11-21 17:08

唔該晒

te]原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-21 16:01 硐表

已經pm咗俾你,請查收。 [/quote]
作者: ~may~    時間: 07-11-23 13:41

作者: 彤謙媽    時間: 07-11-27 00:17

原文章由 Honeymum 於 07-10-30 12:24 硐表
我個女係香港青年芭蕾舞總會學緊, 在西灣河. 一個月$450 任跳, 不過要適合程度. 如初學,星期五六日都有堂, 每堂一個鐘, 有時仲可以連跳兩堂. 我個人覺得好適合初學, 仲有4堂免費不過一開始上堂, 就要買佢兩對芭蕾舞 ...

please send me the contact details at [email protected]
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-27 09:25

kc,

已pm俾你,請查收。
作者: kc    時間: 07-11-27 09:30

Hi Mandy.Q媽,
Sorry 呀!我頭先快手deleted廣告時連你比我個pm都冇埋呀, 你可否再比一次我呢?真係麻煩哂你呀!

Thanks!
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-27 11:53

kc,

唔駛客氣,已再pm俾你。
作者: hazma    時間: 07-11-27 16:52

Mandy.Q媽,

我有興趣呀,可否pm 資料給我? Thanks....!

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-1 12:43 硐表

作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-27 18:01

原文章由 hazma 於 07-11-27 16:52 硐表
Mandy.Q媽,

已pm俾你,請查收。
作者: connieckyip    時間: 07-11-29 23:13

Mandy.Q媽,

[/quote]
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-11-29 23:58

原文章由 connieckyip 於 07-11-29 23:13 發表
Mandy.Q媽,

[/quote]

已pm俾你,請查收。
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-12-9 15:59

Katelyn^.^ ,

已pm俾你,請查收。
作者: euka    時間: 07-12-9 16:11

傳統的如王仁曼好嗎?
作者: maymai18727    時間: 07-12-10 21:22

I also want to have a good ballet school, My daughter joined Shelly De moss which is a bad school because the teacther is very rude to children. she also pulled my daughter's cardigan, she almost fell down. I've already complained to their head office.

Pls blacklist this Shelly De Moss Ballet School (Tai Koo Shing Branch)   -------- Miss Chan.
作者: Inmami    時間: 07-12-10 22:11

Mandy.Q媽,

作者: meredo    時間: 07-12-10 22:19

I mush choice JMW for my daughter!
作者: ahboo    時間: 07-12-10 23:52

Mandy Q,

我個女依家3歲,佢好鍾意跳舞,麻煩你可唔可以pm間學校既資料俾我呀
原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-1 18:26 發表

作者: Mandy.Q媽    時間: 07-12-11 10:30

Inmami & ahboo,

已pm咗俾你哋,請查收。

25/12喺文化中心有個關於胡桃夾子既活動,我哋好多小朋友都參加,學校重免費提供衫同化粧俾佢哋參加天才表演(好似係比賽),所以囡囡好期待嗰日。:)
作者: ahboo    時間: 07-12-11 11:27

Mandy.Q媽,
收到啦,資料好詳盡,唔該晒
原文章由 Mandy.Q媽 於 07-12-11 10:30 發表

25/12喺文化中心有個關於胡桃夾子既活動,我哋好多小朋友都參加,學校重免費提供衫同化粧俾佢哋參加天才表演(好似係比賽),所以囡囡好期待嗰日。:) ...

作者: phoebekk    時間: 07-12-11 22:39

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-12-11 10:30 發表

25/12喺文化中心有個關於胡桃夾子既活動,我哋好多小朋友都參加,學校重免費提供衫同化粧俾佢哋參加天才表演(好似係比賽),所以囡囡好期待嗰日。:) ...

Mandy.Q媽

可否pm啲資料比我呀, thank you
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-12-11 23:23

原文章由 phoebekk 於 07-12-11 22:39 發表

Mandy.Q媽

可否pm啲資料比我呀, thank you

你囡囡好靚女呀:) :)
作者: kayan_329    時間: 07-12-12 00:03

可以pm埋比我ma but有冇grade7 thz!!
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-12-12 10:42

原文章由 kayan_329 於 07-12-12 00:03 發表
可以pm埋比我ma but有冇grade7 thz!!

你囡囡學到grade 7,好叻呀
據我所知佢哋只開到grade 4,不過我照pm俾你,你自己打電話問吓。
作者: kayan_329    時間: 07-12-12 11:54

唔係AH 係我學AH THZ!!
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-12-12 12:09

原文章由 kayan_329 於 07-12-12 11:54 發表
唔係AH 係我學AH THZ!!

sorry
作者: kayan_329    時間: 07-12-12 17:40

Mandy.Q媽~ HAHA 唔打緊
作者: Asu    時間: 07-12-14 08:15     標題: 千其唔好去澳海城的王仁蔓學芭蕾舞

千其唔好去澳海城一期(club house內)的王仁蔓學芭蕾舞,個老師惡到死,又黑面,學生時常比她嚇到哭,唔肯番學.
補充:我相信不是全部王仁蔓的老師都唔好,只是我當黑,中了一個這樣差.

[ 本文章最後由 Asu 於 07-12-15 21:20 編輯 ]
作者: kayan_329    時間: 07-12-14 21:25

ASU~澳海城有王仁曼o既咩?? 個老師叫咩野名... 你唔方便公開o既 就pm比我 因為我都係王仁曼學的...... 我都好想知 thx
作者: My_Chloe    時間: 07-12-15 10:14

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-11-1 18:26 發表

I have interest to know the school name and contact detail, please PM me the detail.

Thanks for your information!
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-12-15 12:31

原文章由 My_Chloe 於 07-12-15 10:14 發表

I have interest to know the school name and contact detail, please PM me the detail.

Thanks for your information!

已pm俾你:) :)
作者: Asu    時間: 07-12-15 21:09     標題: 今日帶女女去葵芳閣上了一堂芭蕾舞

今日帶女女去葵芳閣上了一堂芭蕾舞(Mandy Q介紹的芭蕾舞學校),感覺好好,老師好有內心地教她,她學得好開心,她話下次要再去返學.  她不但無哭,好多的舞步都能跟上.   
雖然地方是細了一點,無堂煌的門面,無名牌效應,但我覺得小朋友開心又學到嘢己足夠.
作者: Mandy.Q媽    時間: 07-12-15 21:43

原文章由 Asu 於 07-12-15 21:09 發表
今日帶女女去葵芳閣上了一堂芭蕾舞(Mandy Q介紹的芭蕾舞學校),感覺好好,老師好有內心地教她,她學得好開心,她話下次要再去返學.  她不但無哭,好多的舞步都能跟上.   
雖然地方是細了一點,無堂煌的門面,無名 ...

很高興你喜歡這間學校,這裏的老師真的很有愛心,又有經驗,雖然它不是名牌,但芭蕾舞都有一套嚴格的標準,既然這裏的小朋友能在公開試中考取到好成績,門面堂煌與否,我覺得不大重要吧,最緊要小朋友學得開心。

想不到今天能碰到你,你囡囡很可愛呢,希望將來再有見面的機會:)
作者: natnatbaby    時間: 07-12-16 00:02

請問油尖旺有無介紹?
作者: FattyFatty    時間: 08-1-8 18:05

Mandy Q Mami

Please can you pm me contact details of the school?

thx thx
作者: Mandy.Q媽    時間: 08-1-9 10:43

原文章由 FattyFatty 於 08-1-8 18:05 發表
Mandy Q Mami

Please can you pm me contact details of the school?

thx thx

Pls check pm:)
作者: HCLAU    時間: 08-1-10 11:22

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-12-15 21:43 發表

很高興你喜歡這間學校,這裏的老師真的很有愛心,又有經驗,雖然它不是名牌,但芭蕾舞都有一套嚴格的標準,既然這裏的小朋友能在公開試中考取到好成績,門面堂煌與否,我覺得不大重要吧,最緊要小朋友學得開心。

想不到今天能碰到 ...

葵芳太遠了, 上水和粉嶺有無好介紹呢???? (小朋友7歲)
作者: jjhwong    時間: 08-1-15 06:20

香港區有冇呢?
作者: ahmin    時間: 08-1-15 10:27

作者: beimokmok    時間: 08-1-16 11:34

係呀,王仁曼荃灣好似好新架!
作者: pearjadema    時間: 08-1-17 11:36

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-12-15 21:43 發表

想不到今天能碰到 ...

Hello Mandy. Q媽,

可否 pm 資料比我 !

Thanks
作者: Mandy.Q媽    時間: 08-1-17 22:36

原文章由 pearjadema 於 08-1-17 11:36 發表

Hello Mandy. Q媽,

可否 pm 資料比我 !

Thanks

pm咗啦
作者: jooo02    時間: 08-2-18 18:34

Hi Mandy Q Mami,

Would u pls PM the details to me also? Thanks!
作者: Mandy.Q媽    時間: 08-2-18 22:34

原文章由 jooo02 於 08-2-18 18:34 發表
Hi Mandy Q Mami,

Would u pls PM the details to me also? Thanks!

pls check pm
作者: lsw0316    時間: 08-2-19 01:14

Mandy.Q 媽,

我都想要呢間芭蕾舞學校嘅資料,請妳 pm 俾我。 我囡囡呢個月啱啱足三歲,想俾佢開始學芭蕾舞,不過,我囡囡好黐身,佢從兩歲開始習慣同我一齊上 playgroup,仲要係拖住手或者坐隔離嗰種,如果要佢自己上堂,佢實喊,其實我唔怕佢喊,亦都唔會唔忍心放低佢,因為我知只要見我唔到,喊一陣佢應該會收聲,因為佢都好鐘意玩o架,我只怕因為我囡囡喊,老師要o氹佢而阻住其他小朋友上堂咋,以妳所見,有無試過初學嘅小朋友喊呀? 老師點 handle 呀?  Sorry, 好多問題﹗

作者: cookarycoo    時間: 08-2-19 01:57

以你咁既情況, 同我的一樣; 你可試 "梁玉潔舞蹈學院" ; 我的喊左成個月, 其他的學校可能已經怕左我個囡, 好綵佢地吾放棄, 而家可以參加考試添. 我其實好多謝校長, 因老師要照顧其他同學, 多得校長同我分析佢既表現同安撫囡囡, 但佢太忙, 如果佢有睇呢個網, 我想在此多謝她. 只個人意見, 試下無妨!
作者: Mandy.Q媽    時間: 08-2-19 02:48

原文章由 lsw0316 於 08-2-19 01:14 發表
Mandy.Q 媽,

我都想要呢間芭蕾舞學校嘅資料,請妳 pm 俾我。 我囡囡呢個月啱啱足三歲,想俾佢開始學芭蕾舞,不過,我囡囡好黐身,佢從兩歲開始習慣同我一齊上 playgroup,仲要係拖住手或者坐隔離嗰種,如果要佢自己上堂,佢實喊,其實 ...

BB班可以陪上堂的,有啲媽咪仲同BB一齊跳,都玩得好開心,所以很少見到有新生上堂大喊,不過我見過有小朋友由工人陪的,就會比較怕醜,要坐在旁邊睇咗好耐先適應,先肯出來玩,不過而家佢都有參加演出(佢都係3歲多),一啲都唔驚。

佢哋每班都有1個老師+1個職員(本身都是芭蕾舞老師),再加上家長陪同,所以照顧方面應該不是問題,而老師亦很有愛心,經常奬勵小朋友(我從未見過佢哋罰/罵BB,對大姐姐就惡得多 ),又有小老師(高班姐姐,我囡囡差唔多長駐)示範,我所見的BB都很快適應。

我已經PM俾你,不過因為在聖誕時作出過表演,吸引了很多小朋友來學(大部份2歲幾3歲),好似開了新班,所以上課時間可能有改,請你打電話問清楚。
作者: RSG媽媽    時間: 08-2-19 09:45

碧湖商場 培藝

原文章由 HCLAU 於 08-1-10 11:22 發表

葵芳太遠了, 上水和粉嶺有無好介紹呢???? (小朋友7歲)

作者: kkwan404    時間: 08-2-20 13:18

Mandy Q mom,

Can you please PM to me the details of that school in Kwai Fong, thanks!
作者: October    時間: 08-2-20 17:22

有沒有沙田區好介紹.
作者: lsw0316    時間: 08-2-20 21:52

Mandy Q 媽,

收到妳的 pm,唔該晒﹗ 原來 BB 班可以一齊上堂,咁就無問題喇,我囡囡同我一齊會 ok o架,等我聽日打去問吓上堂時間先。

原文章由 Mandy.Q媽 於 08-2-19 02:48 發表

BB班可以陪上堂的,有啲媽咪仲同BB一齊跳,都玩得好開心,所以很少見到有新生上堂大喊,不過我見過有小朋友由工人陪的,就會比較怕醜,要坐在旁邊睇咗好耐先適應,先肯出來玩,不過而家佢都有參加演出(佢都係3歲多),一啲都唔驚。

...

作者: sunshine    時間: 08-2-22 10:08

Hi Mandy.Q 媽,

Pls PM me the details.  Thx
作者: Mandy.Q媽    時間: 08-2-22 11:10

kkwan404, sunshine,

pls check pm
作者: sjbb    時間: 08-2-22 11:21

My friend's daughter is learning ballet there. she is so happy & always say want to dance during the week.

www.ndance.com.hk
作者: ddgirl    時間: 08-2-24 23:19

原文章由 cookarycoo 於 08-2-19 01:57 發表
以你咁既情況, 同我的一樣; 你可試 "梁玉潔舞蹈學院" ; 我的喊左成個月, 其他的學校可能已經怕左我個囡, 好綵佢地吾放棄, 而家可以參加考試添. 我其實好多謝校長, 因老師要照顧其他同學, 多得校長同我分析佢既表現同 ...

Hi! cookarycoo,
May I know where is this school located and what is the contact  number?
Million thanks!
作者: laichun1126    時間: 08-2-25 01:26

我的囡囡也在梁玉潔, 學生証有電話的但不在身邊, 可試上網; 如無記錯係 www.karenleung.org/   something like that, try it.不要期望太高, 佢好多學生的, 好的時間都full already. 我囡囡現上Mon 5:30pm, 3歲, 6月考試嘞! 有d緊張! 但學左半年的確睇住佢進步... ... 希望考試無問題啦! 校長話只要完成到已經有"英國皇家既cert.
作者: Web    時間: 08-2-25 08:59

請問有無港島西區好介紹?
作者: ddgirl    時間: 08-2-25 13:49

原文章由 laichun1126 於 08-2-25 01:26 發表
我的囡囡也在梁玉潔, 學生証有電話的但不在身邊, 可試上網; 如無記錯係 www.karenleung.org/   something like that, try it.不要期望太高, 佢好多學生的, 好的時間都full already. 我囡囡現上Mon 5:30pm, 3歲, 6月 ...

Dear laichun1126,
Thank u very much
作者: ickwong    時間: 08-2-25 15:00

I recommend Gloria Law in NorthPoint & Sheung Wan.

原文章由 Web 於 08-2-25 08:59 發表
請問有無港島西區好介紹?

作者: cookarycoo    時間: 08-2-26 01:12     標題: 回覆 #2 ddgirl 的文章

ddgirl,

sorry for reply so late. you got the tel. no already, right?

laichun1126,

me too in the same school with you, and I will change to the Prince Edward branch on April. The new school in Prince Edward need place reserve and some of the class has full already.
作者: ChioMaMa    時間: 08-2-26 17:46

Mandy.Q mom

Can you pm to me with thanks

原文章由 Mandy.Q媽 於 07-12-11 23:23 發表

你囡囡好靚女呀:) :)

作者: janbe    時間: 08-2-26 19:44

ballet 毛妹or 曾雪麗都算比較大的會
作者: kayan_329    時間: 08-2-26 20:14

SJBB~你朋友個囡上邊班KA~我都係呢間學校學O左2堂 我覺得都幾好 D MS真係CARE到每一個學校 其實而家我學緊2間另一間係王XX 我覺得名校一D都NG好D MS只係CARE D跳得好O既人 令其實同學有錯O既地方自己都NG知 NDANCE MS真係個個都睇 無論跳得好同唔好都會成班個名都會比佢叫"云"晒 唔會忽略其中一個學生!!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5